marcinCALIFORNIA Napisano 24 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 20 godzin temu, Łukasz90 napisał: Ja pewnie wyniki spróbuje sprawdzić dopiero gdzieś w połowie maja . Mnie to aż tak nie nakręca , spróbowałem choć już to pisałem w tej edycji wylosowanie może być dla mnie większym problemem niż niewylosowanie (świat się nie zawali). .dopiero od dv 2019 zacznie się wariacje bo do tego czasu chciałbym pozamykać wszystkie sprawy w Polsce a jak mnie wylosują to trzeba będzie przyspieszyć wszystko Zawsze pozostaje opcja re-entry permit :>, sam z niej skorzystam, bo mimo tego, że za chwil kilka będę posiadał zielony plastik to nie emigruję do USA jeszcze, bo studia
Łukasz90 Napisano 24 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 Wiem , ale raz to generuje koszty a dwa z tego co mnie informowali czas załatwienia tego to ok. 3 miesięcy .jeżeli mam już tam pojechać na 3 miesiące to już zostanę na stałe bo trzeba się z czegoś tam utrzymać przez ten czas itd. Trzy z tego co ja ustaliłem to rożnie na to się przy powrocie na lotnisku zapatrują albo inaczej zapatrują się coraz gorzej a nie wiadomo jak będzie po zmianie prezydenta. Trzeba pamiętać ,ze to nie jest na dwa lata to jest do dwóch lat.
marcinCALIFORNIA Napisano 25 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2016 O to można aplikować łącznie trzy razy, czyli łącznie możesz mieszkać poza USA 6 lat, + Jeśli masz dobry powód ( w moim przypadku Uni to dobry powód ) to sami Ci z chęcią dadzą ten plastik i nie będą robić żadnych problemów, bo wiadomo, że po studiach będę dla nich cenniejszy, wyższe podatki etc.
szaman Napisano 26 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2016 Witam w ten zimowy poranek i napomnę, że zostało jeszcze 157 dni ( nie licze dnia dzisiejszego)
MarcelW. Napisano 27 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2016 Dnia 26.11.2016 o 10:13, szaman napisał: Witam w ten zimowy poranek i napomnę, że zostało jeszcze 157 dni ( nie licze dnia dzisiejszego) Jeśli nie jesteś z Tarnowa, Jasła, Zakopanego czy Żywca to Twoje ( moje również ) szanse są marne A tak na poważnie , zawsze się zastanawiałem jak to się dzieje że system komputerowy kocha górali
szaman Napisano 27 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2016 2 godziny temu, MarcelW. napisał: Jeśli nie jesteś z Tarnowa, Jasła, Zakopanego czy Żywca to Twoje ( moje również ) szanse są marne A tak na poważnie , zawsze się zastanawiałem jak to się dzieje że system komputerowy kocha górali bo Wujek Sam wie, że Górale to robotni ludzie :):):)....mieszkam niedaleko Żywca
andyopole Napisano 27 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2016 2 godziny temu, szaman napisał: bo Wujek Sam wie, że Górale to robotni ludzie :):):)....mieszkam niedaleko Żywca Hej....!
Dario1974 Napisano 28 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2016 Ciekawe ile osob w tym roku z forum trafi w 10-tke... Z tego co zauwazyłem to chyba rosnie ta srednia..... Jeszcze troche musimy poczekac ale mysle ze w tym roku duzo osob zostanie wylosowanych.....
Dublin Napisano 28 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2016 napewno pojawia sie na forum nowi... wylosowani by szukac potrzebnych informacji... zapewne pozniej czesc z nich odfrunie stad na zawsze...
szaman Napisano 28 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2016 23 minuty temu, Dublin napisał: napewno pojawia sie na forum nowi... wylosowani by szukac potrzebnych informacji... zapewne pozniej czesc z nich odfrunie stad na zawsze... smutna prawda
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.