RobertNYc Napisano 27 Września 2016 Zgłoś Napisano 27 Września 2016 Polecam konto Gold które mam w CitiBank-żadnych opłat. https://online.citi.com/US/JRS/pands/detail.do?ID=Citigold
laurels Napisano 28 Września 2016 Zgłoś Napisano 28 Września 2016 a jak wypada kurs $ przy takich przelweach? Ja nigdy nie przewalutowuje przez bank - w Polsce wplacam i wyplacam dolary i przewalutowuje w kantorze walutowym Aliora albo w kantorze na miescie. Czyli to dziala jak darmowy wire transfer? I to idzie bezpsorednio na konto walutowe (dolarowe) w Polsce? Jesli tak to rewelacja. Byla kiedys taka opcja w Washington Mutual, gdzie faktycznie bez oplat szla kasa na konto w Polsce ale po przewalutowaniu. Ale wiadomo co sie z WaMu stalo. To jest cos wiecej niz rewelacja, bo pieniadze sa od razu na drugim koncie. Za darmo! Oczywiscie trzeba sprawdzic czy posiadanie rachunku bedzie cie cos kosztowac.
motorolnik Napisano 29 Września 2016 Zgłoś Napisano 29 Września 2016 potwierdzam, ze przelewy miedzy citibankami sa darmowe, a pieniadze sa dostepne w czasie rzeczywistym - od razu na koncie. Ja korzystam z uslugi global trnasfer (transakcje robie online) a w Polsce mam rachunek zlotowkowy i walutowy. Zaraz, momencik, bo jeszcze chyba nie załapałem: zakładam konto w Citi w USA, zakłada, konto w Citi w PL, i potem mogę sobie przerzucać pieniądze w ramach "jednego Citi"?
laurels Napisano 29 Września 2016 Zgłoś Napisano 29 Września 2016 Zaraz, momencik, bo jeszcze chyba nie załapałem: zakładam konto w Citi w USA, zakłada, konto w Citi w PL, i potem mogę sobie przerzucać pieniądze w ramach "jednego Citi"? Tak, ja tak mam. A to cos dziwnego? Konto w Polsce moze zalozyc ktos z rodziny. To nie musza byc przelewy pomiedzy twoimi kontami. Po prostu przelewy miedzy Citibankiem sa darmowe. Oczywiscie jest lista krajow, ktora sie na to lapia I Polska jest jednym z nich. Sama sie dowiedzialam o tym calkiem niedawno.
laurels Napisano 29 Września 2016 Zgłoś Napisano 29 Września 2016 Po polsku https://www.online.citibank.pl/citigold/polish/Globalna_bankowosc/ctg.htm Po angielsku https://online.citi.com/US/JRS/pands/detail.do?ID=InterCiti
jkb Napisano 29 Września 2016 Zgłoś Napisano 29 Września 2016 Fajna opcja, szkoda ze nie zalozylem konta w Citi bedac w Polsce
motorolnik Napisano 30 Września 2016 Zgłoś Napisano 30 Września 2016 Tak, ja tak mam. A to cos dziwnego? Konto w Polsce moze zalozyc ktos z rodziny. To nie musza byc przelewy pomiedzy twoimi kontami. Po prostu przelewy miedzy Citibankiem sa darmowe. Oczywiscie jest lista krajow, ktora sie na to lapia I Polska jest jednym z nich. Sama sie dowiedzialam o tym calkiem niedawno. Wielkie dzięki, to bardzo przydatna informacja.
kzielu Napisano 30 Września 2016 Zgłoś Napisano 30 Września 2016 O Citi juz ktos z wyjezdzajacych na DV kiedys pisal - tyle ze to nie rozwiazuje problemu przewalutowania jezeli docelowo w PL maja na koniec znalezc sie zlotowki - ktos policzyl jak wychodzi przelew Xoom'em / Transferwise na dowolne konto w PL przy ich kursach wymiany vs. wymiana dolarow na zlotowki w PL przy uzyciu co tam jest dostepne (kantor Alior i inne wynalazki) ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.