Skocz do zawartości

Donald Trump a polityka imigracyjna. (Szczegolowy plan)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

The Cotton and Perdue bill that Trump has embraced would limit refugee admissions to 50,000 annually, terminate the diversity lottery, and severely reduce family-based immigration. U.S. citizens could still sponsor spouses and minor children in unlimited numbers, though the age limit for eligible children would be lowered. And legal permanent residents could sponsor those relatives up to an annual cap. But almost all other forms of family reunification—or “chain migration,” as conservatives call it—would be eliminated: Neither citizens nor permanent residents could sponsor their adult children or siblings. The only exception would be the parents of citizens, who would be allowed to enter temporarily—typically so their kids could care for them - but not to obtain citizenship 

https://www.theatlantic.com/politics/archive/2018/01/gop-immigration-bill/550724/?utm_source=atlfb

Osobiście się tylko cieszę że dalej można sponsorowac rodziców.  :D

• Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Dnia 1/17/2018 o 17:31, katlia napisał:

Azjaci i Rosjanki to robia od lat, masowo. Ale poniewaz to sa czesto bardzo bogate osoby, ktore w ciagu ciazy zyja w luksusowych apartamentach i hotelach, i rodza za gotowke w najlepszych/najdrozszych szpitalach, to ludzie sie specjalnie nie przejmuja. Bo pieniadz rzadzi. 

Tak w tym temacie:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dziadek i babcia imigranci niemieccy... Mama imigrantka szkocka... Obecna żona - imigrantka słoweńska...

No tego się po Donku nie spodziewałem :D Mistrz świata w kategorii hipokryta!

Gdyby nie Ci przodkowie, nie byłoby dzisiejszego zagorzałego przeciwnika imigracji... :blink: 

Napisano
1 godzinę temu, stars & stripes napisał:

Dziadek i babcia imigranci niemieccy... Mama imigrantka szkocka... Obecna żona - imigrantka słoweńska...

No tego się po Donku nie spodziewałem :D Mistrz świata w kategorii hipokryta!

Nie spodziewałeś? To gdzieś ty żył przez ostatnie 2 lata? 

Napisano

Ostatnio śledzę temat ponieważ dopiero w tym roku pomyślałem że warto byłoby spróbować szczęścia w loterii i w razie wygranej przenieść się do USA na stałe. Trochę jestem zmieszany czy ta zmiana dla mnie na plus czy minus.. bo w sumie loteria = liczyć tylko na szczęście, a patrząc na system punktowy - mam wyższe wykształcenie 7 letnie doświadczenie w bankowości i jako manager, do tego certyfikaty programowania, znam dobrze angielski bo w pracy musiałem używać. Teraz patrząc na system punktowy mam większe szanse wyjechać jeszcze w tym roku gdyby zmiany doszły do skutku..

Napisano
22 minuty temu, Robson! napisał:

Ostatnio śledzę temat ponieważ dopiero w tym roku pomyślałem że warto byłoby spróbować szczęścia w loterii i w razie wygranej przenieść się do USA na stałe. Trochę jestem zmieszany czy ta zmiana dla mnie na plus czy minus.. bo w sumie loteria = liczyć tylko na szczęście, a patrząc na system punktowy - mam wyższe wykształcenie 7 letnie doświadczenie w bankowości i jako manager, do tego certyfikaty programowania, znam dobrze angielski bo w pracy musiałem używać. Teraz patrząc na system punktowy mam większe szanse wyjechać jeszcze w tym roku gdyby zmiany doszły do skutku..

Ale sledzac uwaznie ten temat zauwazyles ze aktualnym planie - skupionym calkowicie na DACA - nie ma zadnego systemu punktowego ? Cena za DACA jest ubicie loterii i wiekszosci kategorii rodzinnych. 

Napisano

Pytanko dla pewności- reforma anulowalaby też wizy K1, zgadza się? Zostaną tylko CR1? 

Napisano
1 minutę temu, Xarthisius napisał:

Nie widzialem zadnej dyskusji na temat wiz nieimigracyjnych. Dlaczego mieliby ja anulowac?

Dlatego się pytam  :P wszędzie tylko widzę że z wiz rodzinnych zostaną wizy małżeńskie i dla małoletnich dzieci. Wiza k1 to też taka niby rodzinna..  dlatego jestem ciekawa czy coś z tym zrobią. 

Napisano
4 minutes ago, Roelka said:

Dlatego się pytam  :P wszędzie tylko widzę że z wiz rodzinnych zostaną wizy małżeńskie i dla małoletnich dzieci. Wiza k1 to też taka niby rodzinna..  dlatego jestem ciekawa czy coś z tym zrobią. 

O AOS dla bylych posiadaczy K1/K2 juz sie wystepuje jako spouse / dzieci, takze jak najbardziej w kategoriach ktore maja zostac. No, ale fakt logiki od obecnej wladzy ciezko wymagac. W kazdym razie nigdzie nie wiedzialem wzmianki na ten temat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...