Łukasz90 Napisano 28 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2016 Wiesz tam od zawsze była taka atmosfera w końcu jedno z największych jak nie największe mocarstwo na świecie do , którego każdy chce .Ta kobieta obsłużyła dziś kilkanaście jak nie kilkadziesiąt osób. I wszyscy chcieli do Stanów i wszyscy przedstawiali tą sam historię , dla niektórych prawdziwa a dla niektórych stworzona tylko na potrzeby zgody. Swoją drogą zawsze zastanawiało mnie to ,że ojciec mojego przyjaciela zawsze dostawał wizę tylko i wyłącznie jednego powodu jak pokazywał stan posiadania w Polsce to dochodzili do wniosku ,że takiemu dostanie pracy w USA do szczęścia nie jest potrzebne. ana tym forum co chwile czytam ,ze nawet nie pozwolili tego wyciągnąć z teczki.
pelasia Napisano 28 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2016 8 godzin temu, rafal77 napisał: ... w dodatku odrzucila mnie murzynka.... 6 godzin temu, rafal77 napisał: Chyba tak jej nie powiedziałem.ze jest czarna. 6 godzin temu, rafal77 napisał: No miałem ochotę powiedzieć co o niej myślę ale nie zrobiłem tego . 6 godzin temu, rafal77 napisał: Ciężko o pocieszenie gdy ktos cię odrzuca bez powodów albo może dlatego że bialy jestem Teksty typu " nie jestem rasista ale.." Gdyby jej kolor skory Tobie nie przeszkadzał to nawet taka wypowiedz by Ci przez myśl nie przeszła. Mała rada - czasem warto przemyśleć słowa zanim sie je wypowie. A co do wizyty w ambasadzie, za co ma im byc przykro? Za to, ze pracują? Przecież to jest ich praca aby kazdego człowieka traktować jak potencjalnego emigranta. Chcesz aby Ciebie przepraszano, ze w ich oczach nie kwalifikujesz na wizę? No proszę Cię!
rafal77 Napisano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada 2016 9 minut temu, pelasia napisał: Teksty typu " nie jestem rasista ale.." Gdyby jej kolor skory Tobie nie przeszkadzał to nawet taka wypowiedz by Ci przez myśl nie przeszła. Mała rada - czasem warto przemyśleć słowa zanim sie je wypowie. A co do wizyty w ambasadzie, za co ma im byc przykro? Za to, ze pracują? Przecież to jest ich praca aby kazdego człowieka traktować jak potencjalnego emigranta. Chcesz aby Ciebie przepraszano, ze w ich oczach nie kwalifikujesz na wizę? No proszę Cię! Ale wystarczylo by troche empati ze przykro ze niestety a nie prosze przeczytac kartke . To boli bo na tako wizyte ktos musi pracowac 2 tyg I nic nie wychodzi
rafal77 Napisano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada 2016 18 minut temu, Łukasz90 napisał: Wiesz tam od zawsze była taka atmosfera w końcu jedno z największych jak nie największe mocarstwo na świecie do , którego każdy chce .Ta kobieta obsłużyła dziś kilkanaście jak nie kilkadziesiąt osób. I wszyscy chcieli do Stanów i wszyscy przedstawiali tą sam historię , dla niektórych prawdziwa a dla niektórych stworzona tylko na potrzeby zgody. Swoją drogą zawsze zastanawiało mnie to ,że ojciec mojego przyjaciela zawsze dostawał wizę tylko i wyłącznie jednego powodu jak pokazywał stan posiadania w Polsce to dochodzili do wniosku ,że takiemu dostanie pracy w USA do szczęścia nie jest potrzebne. ana tym forum co chwile czytam ,ze nawet nie pozwolili tego wyciągnąć z teczki. Dokladnie po co ktos wydaje kase w usa zeby wyslac zaproszenie jak nikt nie chce tego czytac
pelasia Napisano 28 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2016 Ja całkowicie rozumiem fakt, ze jesteś rozczarowany. Normalna reakcja, jesli sie nie dostaje czegoś na czym nam zalezy, ale nie win kogoś koloru skory za rezultaty. Dobra, nie ciągnę dluzej tematu. Miłej nocy życze!
katlia Napisano 29 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2016 41 minut temu, rafal77 napisał: Na tako wizyte ktos musi pracowac 2 tyg I nic nie wychodzi I oto moze byc dlaczego nie dostales wizy. Moze stwierdzili, ze po prostu za malo zarabiasz. Ambasada/konsulat nie ma gwarancji ze jedziesz do kogos, ze w razie jakiegos wypadku czy problemu ktos za ciebie zaplaci, itp. Albo ze jedziesz zeby sobie dorobic. Dziwniejsze rzeczy widzieli w tych biurach...
ilya_ Napisano 29 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2016 Dnia 28.11.2016 o 17:16, katlia napisał: No i bardzo dobrze. Dosyc mamy tu rasistow. ja ostatnio powiedzialem do murzyna w metrze zeby spierd... brudas i poszedl do pracy po ty, jak mnie opluł i mial pretensje do mnie ze nie chcialem mu dac drobnych....to dobrze zrobilem czy zle ? pelno ludzi to slyszalo kolo mnie w metrze....nikt nic nie powiedzial......
katlia Napisano 29 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2016 A dlaczego pytasz? Czy dlatego ze masz na sumieniu bo nieladnie potraktowales czlowieka, nie wiedzac o nim nic pozatym ze prosil cie o pomoc? Czy dlatego ze masz to na sumieniu bo nie potraktowalbys bialego czlowieka tak samo? A to ze nikt w metrze nic nie powiedzial guzik znaczy.
ilya_ Napisano 29 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2016 nie spotkal mnie przypadek gdzie podszedl do mnie bialy czlowiek,azjata,hindus,latynos i prosil o some change, a ja nie zwracalem uwagi. Po czym stanal kolo mnie i jakas minute zaczal gadac jakies bzdety i na koniec splunal na mnie...nie w twarz tylko na ubranie...powiedzialem mu to co napsialem wyzej... nie mam go na sumieniu....bialego tak samo bym potraktowal...tylko czemu to caly czas prosza mnie o kase czarnoskorzy ?
katlia Napisano 29 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2016 24 minuty temu, ilya_ napisał: nie spotkal mnie przypadek gdzie podszedl do mnie bialy czlowiek,azjata,hindus,latynos i prosil o some change, Serio? Bo ja widze wiekszosc bialych, latynosow i Native American ktorzy prosza o pieniadze... najwidoczniej ty mieszkasz w rejonie gdzie jest wiecej murzynow. Ot co.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.