Łukasz90 Napisano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2016 Trochę się pogubiłem....Czyli jeżeli mój tata przesiedział wizę w USA to jeżeli ja dostanę GC ( a już obywatelstwo to w ogóle) to bez problemu i na dodatek szybciej mogę go sponsorować niż jeżeli mój tata maiłbym GC a ja bym przesiedział wizę. W skrócie prościej sponsorować rodziców niż dorosłe dzieci?
kzielu Napisano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2016 Godzinę temu, Łukasz90 napisał: Trochę się pogubiłem....Czyli jeżeli mój tata przesiedział wizę w USA to jeżeli ja dostanę GC ( a już obywatelstwo to w ogóle) to bez problemu i na dodatek szybciej mogę go sponsorować niż jeżeli mój tata maiłbym GC a ja bym przesiedział wizę. W skrócie prościej sponsorować rodziców niż dorosłe dzieci? Rezydenci w ogole nie mogą sponsorowac rodziców - nie ma takiej kategorii. Obywatele mogą i przynajmniej w tej chwili nielegalny pobyt nie jest przeszkodą.
kzielu Napisano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2016 Generalnie nie ma w tym wielkiej filozofii, wystarczy spedzic dwie sekundy na czytaniu Visa Bulletinu Malzonkowie, dzieci (ponizej 21 lat) i rodzice obywateli - immediate relatives -> brak limitow jezeli chodzi o wizy imigracyjne czyli nie ma czekania na priority date, przesiedziany pobyt wybaczany w przypadku adjustment status Cala reszta (dzieci i malzonkowie rezydentow, dzieci obywateli powyzej 21 lat, rodzenstwo obywateli) -> Family preference. Limity numeryczne wiec oczekiwanie w przypadku sponsorowania, wymagany legalny status do AOSu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.