Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
21 hours ago, ezechiel123456789 said:

Kto ci naopowiadał idiotyzmów,że PiS i Konfa to opcja Prokremlowska?

Kto? A to bardzo proste. 

Morawiecki i Bosak.

Oni mnie przekonali. Swoimi własnymi słowami i działaniami.

Cele Kremla są proste - rozbicie Unii Europejskiej. I zadawanie się nie z jedną zjednoczoną Unią, która jako jedna mogłaby być zbyt silna, ale tylko z pojedynczymi i tym samym - (słabszymi) podmiotami. Głównie z Francją i Niemcami

(bo - let’s be honest - poza Francją i Niemcami gdzie Ruscy robili interesy to w UK głównie prali pieniądze a we Włoszech się ruchali)

Oraz - wycofanie się USA z Europy i skupienie się USA na Pacyfiku. To dwa.

To wszystko. Bo reszta kontynentu według rosyjskiego punktu widzenia się nie liczy i ma się podporządkować.

Coś jeszcze?

W grudniu 2021 wczesny premier Polski pan Morawiecki, zaprosił do Warszawy włoskich neofaszystów, francuskich racjonalistów, na czele z tą “finansową kurwą” Putina panią Le Pen, prorosyjskiego Orbana, oraz kolesi z Alternative fur Deusthland.

Fajna fotka, nie? “Polacy siedzący na gałęzi dzięki której się wzbogacili i którą teraz podcinają” 

To jak w tym powiedzeniu “Wielka Brytania nie ma odwiecznych wrogów czy przyjaciół, ma tylko interesy” tak można by o Polsce powiedzieć, że “Polska nie ma interesów, Polska ma tylko odwiecznych wrogów lub przyjaciół…:rolleyes:” 

Bo tak samo jak przyjaźniliśmy się i wspieraliśmy prohitlerowskie Węgry na wiosnę 1939 roku, tak samo wspieraliśmy proputinowskie Węgry na przełomie 2021/22…. Wirus autodestrukcji jest w polskich prawicowych elitach trudny do wytępienia…

Moim osobistym zdaniem… to jest w ogóle totalne off topic :P… ale moim zdaniem to jest pochodna tego, że od dziecka zamiast na lekcje biologii czy matematyki czy czegokolwiek innego co wiosnę ciągaja nas dzieci na celebrację cierpnia i męki Jezusa Chrystusa… w ramach rekolekcji wielkopostnych…wolnych od nauki oczywiście…

…i potem ludzie myślą że cierpienie i nędza to jest jakaś szlachetność. A ja mówię - fuck this shite. Ja lubię wygrywać…

… i może dlatego już nie mieszkam na Wschodzie…

W każdym razie - AfD  to ogóle jest kwiatek. PiS “grzmi” o reparacjach, a ich premier się zadaje z neofaszystami którzy nie tylko nigdy nawet nie pomyślą w najgłębszych snach o reparacjach, ale otwarcie powątpiewają w legalność granicy na Odrze i Nysie Łużyckiej!

To co zrobił PiS w grudniu 2021 było obrzydliwe.

Bosak natmiast to oczywista kontynuacja linii Narodowej Demokracji. W skrócie - “Rosja, bez względu na wszystko”. Jego ideologia i antyukraińskosc go zaślepia. 

Ale… gdy Piłsudski rzucał bomby na rosyjskich kolejarzy Dmowski zasiadał w rosyjskiej Dumie… mieliśmy łapy w obu wiadrach mleka..: tak dziś mówię, że obie opcje są potrzebne.

Bo nic nie jest dane na zawsze. I jeśli w obozie Trumpa wygrają izolacjonisci to tylko kwestia paru dekad jest gdy wpadniemy w sferę wpływów Moskwy. To w takim wypadku będzie NIEUNIKNIONE.

I wtedy tacy ludzie jak Bosak będą bardzo, bądzo potrzebni.

Ich język jeśli chodzi o wolność osobistą, religię, zaglądanie pod kołdrę i ludziom w majtki, to już dziś nie różni się o propagandy rosyjskiej.

Trzeba tylko będzie ten język dostosować do politycznych - w przyszłości - antyamerykańskich warunków. Co myślę przyjdzie osobnikom jak Bosak bardzo łatwo.

A mojemu realizmowi proszę się nie dziwić - bo na końcu dnia - zawsze ostatecznie będzie się liczyć biologiczne przetrwanie narodu. Także takich Bosaków także trzeba trzymać na podorędziu… bo w razie „W”… Bosak z Otwocka jest zawsze lepszy niż Boris z Ajtaju. 

Edytowane przez rzecze1
  • Like 1
  • Upvote 1

Napisano (edytowane)

Szokujący jest dla mnie wasz brak rozeznania dotyczący tego co się dzieje w Polsce.

Czy dla was każdy kto krytykuje bezrozumne rozdawanie zasiłkow Ukraińcom i krytykuje oferowanie im pełnego dostępu do naszej służby zdrowia to agent Putina? Czy każdy kto jest za ograniczeniem migracji do naszego kraju to Prokremlowski poplecznik? To brzmi jak lewacki bełkot.Jeżeli ja jestem za likwidacją 800+ dla Ukraińców to znaczy,że nawołuje do nienawiści wobec nich?

Antoni Macierewicz jest idiotą,którego nikt nie traktuje poważnie.

Rosja tak bardzo "blokowała" nasze wejście do NATO,że wycofała stąd swoje wojska.Jelcyn mógł powiedzieć wprost Kwaśniewskiemu,że NIGDY nie wycofają stąd swoich wojsk i jeżeli nadal będzie prowadził rozmowy akcesyjne to spotka się to że "zdecydowaną reakcją"(czytaj-wkroczymy tutaj czołgami i zrobimy porządek).Saakaszwilemu w Gruzji Putin groził właśnie w ten sposób,Janukowyczowi podobnie kiedy jechał bodaj do Brukseli na rozmowy akcesyjne do UE.(Już wtedy Putin zagroził inwazją na Ukrainę.Mowi się wręcz,że na osobności zagroził Janukowyczowi, że go zabije).

Skąd masz rewelację o murze na granicy z Ukrainą?

Prosiłbym o nie powtarzanie głupot zaslyszxnych w TVN-ie jak to "Polacy pomogli Ukraińcom a rząd nic nie robił"

-To "Prorosyjski Pis" zapewnił KAŻDEMU uchodźcy darmową opiekę zdrowotną

-to rząd wypłacał przez kilka miesięcy 1200 zł MIESIĄC W MIESIĄC każdemu Polakowi,który przyjął pod swój dach uchodźcę z Ukrainy

-to rząd zapewnił szkoły,hale,budynki komunalne i infrastrukturę bytową dla Ukraińców

-to rząd dał samotnym ukraińskim matkom 800 zł na dziecko

-to rząd umożliwił im tu legalną pracę

Wolontariuszem na granicy to uchodźcom zapewnili co najwyżej zupę i parę skarpet.Orgsnizacje o fundscje nie są w stanie nic zapewnić kilku milionom uchodźców w tak krótkim czasie.

Gdzie Bosak nawołuje do nienawiści wobec Ukraińców? Czy stwierdzenie,że 20 % Ukraińców w Polsce nie pracuje i wykorzystuje nasz system opieki socjalnej to nienawiść? 

Większość młodych mężczyzn nie interesuje się Polityką.Nie jest antyszczepionkowcami i nie nienawidzi Ukrainy.

Skąd ty wziąłeś te bzdury? Tym bardziej,że konfa ma jakieś 12% poparcia.

Widzę,że twój świat wygląda następująco:

Krytyka polityki klimatycznej UE=Prokremlowski agent

Prawicowe,antyaborcyjne poglądy=zwolennik Putina

Spotkanie z Le Pen i Orbanem=Gra na zniszczenie Unii Europejskiej.

Czy wiesz,że Bosak pytany czy powinniśmy wyjść z UE mówi za każdym razem NIE? Podkreśla,że to oznacza katastrofę dla naszej gospodarki i nie wolno tego robić.

Edytowane przez ezechiel123456789
Napisano

Kopanie się z koniem, przerabiałem to na żywo wielokrotnie. Żyjemy w czasach w których nie liczą się fakty, liczy się narracja...

Ale spróbuję jeszcze raz.

19 minut temu, ezechiel123456789 napisał:

Czy dla was każdy kto krytykuje bezrozumne rozdawanie zasiłkow Ukraińcom i krytykuje oferowanie im pełnego dostępu do naszej służby zdrowia to agent Putina? Czy każdy kto jest za ograniczeniem migracji do naszego kraju to Prokremlowski poplecznik? To brzmi jak lewacki bełkot.Jeżeli ja jestem za likwidacją 800+ dla Ukraińców to znaczy,że nawołuje do nienawiści wobec nich?

Bilans finansowy obecności Ukraińców jest dodatni - https://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraincy-sa-sila-napedowa-polskiej-gospodarki-ich-wyjazd-obnizylby-pkb-polski/hct49zv

Przerabiałem to samo w UK, tam szmatławce typu The Sun przekonywały, że Polacy to tylko żyją z zasiłków. Rzeczywistość była taka, że nasza obecność tam była dla ich gospodarki zdecydowanie na plus. 

Teraz bądź konsekwentny i nawołuj do zabrania dopłat do dzieci z Polski mieszkających w UK, Niemczech, Skandynawii etc. a co!

24 minuty temu, ezechiel123456789 napisał:

Antoni Macierewicz jest idiotą,którego nikt nie traktuje poważnie.

Ten człowiek był ministrem obrony i podejmował w przyszłości ważne decyzje. Wciąż należy do czołowych polityków największej partii opozycyjnej w tym kraju, choć od raportu na temat jego Podkomisji Smoleńskiej koledzy z partii raczej niezbyt chętnie się z nim pokazują...

27 minut temu, ezechiel123456789 napisał:

Skąd masz rewelację o murze na granicy z Ukrainą?

Od samego prezesa wszystkich prezesów i to ze źródła które w tamtym czasie sprzyjało PiS. Zwróć w szczególności uwagę na datę publikacji tego artykułu - https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-12-24/jaroslaw-kaczynski-nie-wykluczam-ze-zapora-graniczna-bedzie-przedluzona-na-granice-z-ukraina/

29 minut temu, ezechiel123456789 napisał:

Prosiłbym o nie powtarzanie głupot zaslyszxnych w TVN-ie jak to "Polacy pomogli Ukraińcom a rząd nic nie robił"

-To "Prorosyjski Pis" zapewnił KAŻDEMU uchodźcy darmową opiekę zdrowotną

-to rząd wypłacał przez kilka miesięcy 1200 zł MIESIĄC W MIESIĄC każdemu Polakowi,który przyjął pod swój dach uchodźcę z Ukrainy

-to rząd zapewnił szkoły,hale,budynki komunalne i infrastrukturę bytową dla Ukraińców

-to rząd dał samotnym ukraińskim matkom 800 zł na dziecko

-to rząd umożliwił im tu legalną pracę

PiS na początku nie zrobił nic. Dopiero kiedy zobaczyli, że nawet ich własny elektorat pomaga uchodźcom to uznali, że trzeba w to iść bo to się politycznie opłaca. Oni badają wszystko na potęgę i na podstawie wyników badań podejmują decyzje.

32 minuty temu, ezechiel123456789 napisał:

Gdzie Bosak nawołuje do nienawiści wobec Ukraińców? Czy stwierdzenie,że 20 % Ukraińców w Polsce nie pracuje i wykorzystuje nasz system opieki socjalnej to nienawiść? 

Gra emigrantami bo jak pokazuje historia i teraźniejszość jest to bardzo wygodny i skuteczny temat do kształtowania i mobilizowania elektoratu.

34 minuty temu, ezechiel123456789 napisał:

Większość młodych mężczyzn nie interesuje się Polityką.Nie jest antyszczepionkowcami i nie nienawidzi Ukrainy.

Skąd ty wziąłeś te bzdury? Tym bardziej,że konfa ma jakieś 12% poparcia.

Z badań i własnych doświadczeń - https://oko.press/mlodzi-polacy-niewrazliwi-lekkomyslni-konserwatywni-a-polki-panorama-plci-w-sondazach-oko-press

37 minut temu, ezechiel123456789 napisał:

Czy wiesz,że Bosak pytany czy powinniśmy wyjść z UE mówi za każdym razem NIE? Podkreśla,że to oznacza katastrofę dla naszej gospodarki i nie wolno tego robić.

A co ma mówić przy obecnym poziomie poparcia dla naszego członkostwa w UE? Poczekaj 10 lat, kiedy to poparcie będzie niższe. Z jednej strony nie chcą wyjścia z UE z drugiej zalewają internet infografikami o tym, jaka ta lewacka Unia jest zła...

• Like 1
  • Upvote 1
Napisano

Z Ukraincami w PL - to z moich krotkich obserwacji jest podobnie jak z Meksykanami (szeroko pojetymi) w PL - 100% kierowcow Ubera z ktorymi jezdzilem bedac ponad tydzien w PL w Listopadzie to byli Ukraincy. Jakby ich wszystkich nagle sie pozbyc to byloby klasyczne "nobody wants to work". 

Oczywiscie mozna powiedziec ze w takim razie pracodawcy zmuszeni by byli podniesc pensje ale jak ktos wierzy ze zmniejsza w ten sposob swoj zarobek to mam mu wierze Eifella to sprzedania. Bez nich z gospodarka PL byloby slabo. A nastroje antyukrainskie w PL biora sie z tego samego zrodla co tutaj - od ruskich. 

• Upvote 2
Napisano (edytowane)
W dniu 30.11.2024 o 23:59, kzielu napisał:

Kontrowersyjne jest deportowanie wszystkich bez wyjatku bo ani nie bardzo wiadomo jak, nie ma jakiegos systemu ktory by wskazal gdzie mieszka kazdy nielegalny imigrant, nie ma prawa sprawdzenia statusu imigracyjnego kazdego napotkanego na ulicy (....)  

taka bedzie rzeczywistosc jak w jakis blizej nieokreslony sposob deportuja te 11 milionow ludzi. Osobiscie to jestem za, moze w ten sposob spoleczenstwo sie nauczy bo inaczej to beda glosowali na ekonomicznych imbecyli i populistow do konca swiata.

Może deportacja do najbliższego lądowego przejścia granicznego z Meksykiem (jeśli przestępca imigracyjny przybył drogą lądową) oraz deportacja na najbliższe lotnisko (i bilet w jedną stronę - tam skąd kiedyś przybył przestępca imigracyjny). Proste jak włos Mongoła i panaceum na urzędnicze "dylematy moralne" jak postępować z przestępcami imigracyjnymi.

Edytowane przez Kleofas11
Napisano

Super Traveller-polecam jednak czerpać wiedzę z bardziej obiektywnych źródeł niż lewackich,wściekle antypisowskie oko Press i Onet.pl

Przecież Brytyjczycy właśnie zorientowali się po tylu latach jak głupi byli rozdając Polakom zasiłki i mieszkania komunalne.Brytyjskie społeczeństwo miało już dość imigrantów obciążających system socjalny i zagłosowało za wyjściem z Unii.

Tak,jestem przeciwny zasiłkom dla Polaków w innych krajach.Imigranci nie powinni mieć do nich prawa.Tak jak w USA.

"rząd dopiero coś zrobił jak zobaczył wolontariuszy rozdających bułki na przejściu granicznym".Uśmiałem się do łez.W sumie to mówisz jak...Rosyjski Troll "Zły Pis nic nie zrobił dla Ukrainy,był wręcz za tym żeby przegrała tę wojnę"

A w USA to kiedy będzie darmowe leczenie dla Ukraińskich uchodźców i 800 dolarów na każde Ukraińskie dziecko? 

Napisano (edytowane)
8 godzin temu, kzielu napisał:

Z Ukraincami w PL - to z moich krotkich obserwacji jest podobnie jak z Meksykanami (szeroko pojetymi) w PL - 100% kierowcow Ubera z ktorymi jezdzilem bedac ponad tydzien w PL w Listopadzie to byli Ukraincy. Jakby ich wszystkich nagle sie pozbyc to byloby klasyczne "nobody wants to work". 

Oczywiscie mozna powiedziec ze w takim razie pracodawcy zmuszeni by byli podniesc pensje ale jak ktos wierzy ze zmniejsza w ten sposob swoj zarobek to mam mu wierze Eifella to sprzedania. Bez nich z gospodarka PL byloby slabo. A nastroje antyukrainskie w PL biora sie z tego samego zrodla co tutaj - od ruskich. 

Wiesz o tym,że z kontroli robionych przez Policję wynika,że wielu Gruzinów ma fałszywe prawa Jazdy?

Wiesz o tym,że praktycznie każdy Ukrainiec na uberze oraz sam Uber łamią polski kodeks pracy i oszukują urząd skarbowy? Lipne umowy na 1/4 etatu,płacenie pod stołem,fikcyjne szkolenia bhp.Nie życzę sobie,żeby ktoś brał zasiłki i oszukiwał móĵ kraj.Ciężko pracuje i co niesiąc z pensji 8500 zł płacę różnych składek i podatków ponad 3000 zł.

Wiesz o tym,że Gruzińscy kierowcy byli odpowiedzialni za większość napaści seksualnych na kobiety w tych taksówkach? Ale o tym TVN kontrolowany przez amerykanów ci nie powie.Jak sam wiesz w liberalnych demokracjach,w Stanach również jest nieformalny zakaz podawania narodowości sprawców "bo rasizm"

Wiesz,że Imigranci doprowadzili w Polsce do tego,że taksówkarz to najgorzej płatna praca? Zarobki oscylują w granicy 4-5 dolarów na godzinę za pracę 12 godzin dziennie 6 dni w tygodniu.Oczywiście na lewo-jazda na fałszywym prawku i umowa na 1/4 etatu.

Nie przyszło ci do głowy,że Nastroje Antyukraińskie biorą się stąd,że:

-Zełenski wychwala Banderę i utrudnia ekshumację pomordowanych na Wołyniu?

-Zełenski bezczelnie mówi w Wywiadach,że Polska nie chce zestrzeliwać swoimi rakietami,że swojego terytorium ruskich rakiet? I ma o to do nas pretensje?

-Zełenski w sposób arogancji i niewdzięczny odnosi się do naszej polityki rolnej chronuącej rynek przed zalewem taniej żywności z Ukrainy co doprowadza do ruiny polskich Rolników?.

Żeby mieć pełne rozeznanie musiałbyś na bieżąco a nie doraźnie interesować się Polską polityką.Rozmawiać z Rolnikami,Polskimi Taksówkarzami i czerpać wiedzę z bardziej obiektywnych mediów.

Napisano

Ja - w odroznieniu od Ciebie - nie czerpie wiedzy z zadnych mediow tylko z obserwacji. Poza ruska propaganda powyzej to co napisales nie ma najmniejszego zwiazku z tym co ja napisalem. Mechanizmy ekonomiczne sa jakie sa i one nie maja nic wspolnego z prawami jazdy. 

Zarobki taksowkarzy to juz dawno spadly, chyba umknely Ci drobne zmiany na swiecie....

• Upvote 1
Napisano
11 godzin temu, ezechiel123456789 napisał:

Super Traveller-polecam jednak czerpać wiedzę z bardziej obiektywnych źródeł niż lewackich,wściekle antypisowskie oko Press i Onet.pl

Wiedziałem, że się czepisz źródeł. W przeciwieństwie do tych z których korzystasz, ja powołuję się na media w których pracują dziennikarze a nie propagandyści.

Przecież Brytyjczycy właśnie zorientowali się po tylu latach jak głupi byli rozdając Polakom zasiłki i mieszkania komunalne.Brytyjskie społeczeństwo miało już dość imigrantów obciążających system socjalny i zagłosowało za wyjściem z Unii.

Powtarzasz bzdury w które wierzy prosty John czytający The Sun. Polacy w UK więcej wpłacają w podatkach niż czerpią z zasiłków.

"rząd dopiero coś zrobił jak zobaczył wolontariuszy rozdających bułki na przejściu granicznym".Uśmiałem się do łez.W sumie to mówisz jak...Rosyjski Troll "Zły Pis nic nie zrobił dla Ukrainy,był wręcz za tym żeby przegrała tę wojnę"

W temacie ruskich wpływów specjalizują się Grzegorz Rzeczkowski, Tomasz Piątek czy chociażby Radosław Gruca. Polecam, bo w tej chwili masz klapki na oczach i wystarczy ci medialna narracja PiS i Konfederacji którym wierzysz na słowo.

10 godzin temu, ezechiel123456789 napisał:

Wiesz o tym,że Gruzińscy kierowcy byli odpowiedzialni za większość napaści seksualnych na kobiety w tych taksówkach? Ale o tym TVN kontrolowany przez amerykanów ci nie powie.Jak sam wiesz w liberalnych demokracjach,w Stanach również jest nieformalny zakaz podawania narodowości sprawców "bo rasizm"

Nieee... lewacki TVN nigdy bo o czymś takim nie wspomniał -

https://tvn24.pl/tvnwarszawa/bialoleka/warszawa-kobieta-zgwalcona-w-taksowce-st8189163

https://tvn24.pl/lodz/lodz-smierc-28-letniej-pauliny-gruzin-mamuka-k-skazany-na-25-lat-wiezienia-ruszyl-proces-apelacyjny-st6937077

https://tvn24.pl/poznan/poznan-kierowca-bolta-mial-wlozyc-rece-miedzy-nogi-pasazerki-sledczy-to-nie-molestowanie-poslanka-zada-wyjasnien-st6644443

10 godzin temu, ezechiel123456789 napisał:

Nie przyszło ci do głowy,że Nastroje Antyukraińskie biorą się stąd,że:

-Zełenski wychwala Banderę i utrudnia ekshumację pomordowanych na Wołyniu?

-Zełenski bezczelnie mówi w Wywiadach,że Polska nie chce zestrzeliwać swoimi rakietami,że swojego terytorium ruskich rakiet? I ma o to do nas pretensje?

-Zełenski w sposób arogancji i niewdzięczny odnosi się do naszej polityki rolnej chronuącej rynek przed zalewem taniej żywności z Ukrainy co doprowadza do ruiny polskich Rolników?.

Tobie wyraźnie umyka kto te negatywne nastroje umyślnie nakręca.  Pewnie nie skorzystasz bo kiedy fakty są niewygodne to należy podważyć źródła z których pochodzą. Mimo wszystko :

https://oko.press/antyukrainska-propaganda-po-polsku-raport-z-sieci

https://oko.press/wzrosla-liczba-wpisow-z-antyukrainska-narracja-znamy-niechlubnych-liderow

https://oko.press/w-imie-putina-przygody-konfederacji-z-antyukrainska-propaganda

https://oko.press/polskie-antyukrainskie-upiory-rozpelzly-sie-po-internecie-ale-to-nadal-margines

https://oko.press/eto-nie-nasza-wajna-w-polsce-coraz-silniejsza-agresja-informacyjna-przeciwko-ukrainie'

https://oko.press/wojna-informacyjna-kreml-antyukrainskie-nastroje

• Upvote 2
Napisano (edytowane)
15 minut temu, SuperTraveller napisał:

Wiedziałem, że się czepisz źródeł. W przeciwieństwie do tych z których korzystasz, ja powołuję się na media w których pracują dziennikarze a nie propagandyści.

Powtarzasz bzdury w które wierzy prosty John czytający The Sun. Polacy w UK więcej wpłacają w podatkach niż czerpią z zasiłków.

W temacie ruskich wpływów specjalizują się Grzegorz Rzeczkowski, Tomasz Piątek czy chociażby Radosław Gruca. Polecam, bo w tej chwili masz klapki na oczach i wystarczy ci medialna narracja PiS i Konfederacji którym wierzysz na słowo.

Nieee... lewacki TVN nigdy bo o czymś takim nie wspomniał -

https://tvn24.pl/tvnwarszawa/bialoleka/warszawa-kobieta-zgwalcona-w-taksowce-st8189163

https://tvn24.pl/lodz/lodz-smierc-28-letniej-pauliny-gruzin-mamuka-k-skazany-na-25-lat-wiezienia-ruszyl-proces-apelacyjny-st6937077

https://tvn24.pl/poznan/poznan-kierowca-bolta-mial-wlozyc-rece-miedzy-nogi-pasazerki-sledczy-to-nie-molestowanie-poslanka-zada-wyjasnien-st6644443

Tobie wyraźnie umyka kto te negatywne nastroje umyślnie nakręca.  Pewnie nie skorzystasz bo kiedy fakty są niewygodne to należy podważyć źródła z których pochodzą. Mimo wszystko :

https://oko.press/antyukrainska-propaganda-po-polsku-raport-z-sieci

https://oko.press/wzrosla-liczba-wpisow-z-antyukrainska-narracja-znamy-niechlubnych-liderow

https://oko.press/w-imie-putina-przygody-konfederacji-z-antyukrainska-propaganda

https://oko.press/polskie-antyukrainskie-upiory-rozpelzly-sie-po-internecie-ale-to-nadal-margines

https://oko.press/eto-nie-nasza-wajna-w-polsce-coraz-silniejsza-agresja-informacyjna-przeciwko-ukrainie'

https://oko.press/wojna-informacyjna-kreml-antyukrainskie-nastroje

Nakręca je:

-ekonomia

-trudna sytuacja budżetowa RP-rekordowy deficyt

-prowokacyjne wypowiedzi Zełenskiego i Ukraińskiego MSZ

-Obciążony system socjalny i niewydolna Polska służba zdrowia,która musi jeszcze leczyć nieubezpieczonych Ukraińców.

Mam nadzieję,że teraz już zrozumiałeś bo jaśniej się nie da.

PS.Tomasz Piątek to alkoholik,a do swoich pijackich ekscesów się publicznie przyznawał("leżałem we własnych wymiotach").Mało wiarygodna postać.

Czytasz cokolwiek innego oprócz Oko Press?

• Upvote 1