micham Napisano wczoraj o 14:18 Zgłoś Napisano wczoraj o 14:18 (edytowane) 14 godzin temu, kzielu napisał: Jak ktoś ma możliwość AOSu to i tak ta GC dostanie i tak w procesie konsularnym tyle że mi się znacznie - Odwracajac pileczke, a pomysales o tych co dostaja odmowe AOS i nie wyjezdzaja. Albo o slubach po 2 mieisacach od przyjazdu z rzekomo wielkiej milosci? @Xarthisius Mam do Cb duzy szacunek, za wiedze, chec pomocy innym na forum, ale tu sie nie zgodze. To co tam pisze, w paragrafach ma takie sobie znaczenie jesli chodzi o ten caly zespusty system. Nie majacy wcale zadnego, przelozenia na obecne czasy i tym samym oszustwa. Mam znajomego (demokrata, wybroca Kamali), pracuje na wysokim stanowisku w Cisco i tez uwaza ,ze h1b visa to scam w obecnych czasach, kiedys to mialo sens. Intencje programu odpowiadaly potrzebom rynku i interesowi kraju. Dzisiaj to program dla cwanikaow glownie z Indii zatrudniajach po 100 kolegow w biurze z jednym biurkiem albo na stacjach benzynowych. Ludzie to ten program uzywaja do robienia w balona systemu i wszystkich nas. Dziekuje i pozdrawiam Edytowane wczoraj o 14:20 przez micham Cytuj
mcpear Napisano wczoraj o 16:30 Zgłoś Napisano wczoraj o 16:30 17 hours ago, micham said: Wszyscy z h1b , TN robili system w konia. To byly wizy not immigrant intend. A oni sobie czekali z pending case i pracowali. Wiza H1B jest wizą "dual intent". Nie musisz udowadniać związków z krajem ojczystym w procesie przyznawania, bo masz prawo się przyznać, że zamierzasz docelowo emigrować do USA. Tak samo wiza L Cytuj
Xarthisius Napisano wczoraj o 17:59 Zgłoś Napisano wczoraj o 17:59 (edytowane) 3 hours ago, micham said: @Xarthisius ale tu sie nie zgodze. Ja Ci nie zacytowalem mojej opinii tylko prawo, ktore mowi o tym ze h1b jest wiza dual intent. BTW sam robilem AOS z H1B wiec jak to mowisz tez Cie zrobilem w balona. Edytowane wczoraj o 18:01 przez Xarthisius Cytuj
kzielu Napisano wczoraj o 19:43 Zgłoś Napisano wczoraj o 19:43 1 hour ago, Xarthisius said: Ja Ci nie zacytowalem mojej opinii tylko prawo, ktore mowi o tym ze h1b jest wiza dual intent. BTW sam robilem AOS z H1B wiec jak to mowisz tez Cie zrobilem w balona. Fraudster ! Rozwiązanie byłoby proste, wyłączyć AOS z turystycznych i ESTA ale przecież nie walkę z fraudem w tym wszystkim chodzi (mimo że tym słabiej myślącym może się tak wydawać) Cytuj
mcpear Napisano wczoraj o 21:35 Zgłoś Napisano wczoraj o 21:35 Chcemy walczyć z fraudem? Wsadzajmy pracodawców co zatrudniają bez papierów do więzienia na minimum 3 lata + zabierajmy im prawa wyborcze w wyborach federalnych + zakazujmy donacji z takich pieniędzy zarobionych na pracy nielegalnych imigrantów przez tych pracodawców na rzecz jakiegokolwiek komitetu wyborczego! Hmmm - czy nadal GOP będzie przy takich obostrzeniach walczyła z fraudami? 1 Cytuj
mcpear Napisano 23 godziny temu Zgłoś Napisano 23 godziny temu Pytanie do @Xarthisius Czy jak to czytasz to EO to myślisz, że to de facto koniec wiz K-1? Tam przecież zakaz AOS spowodowałby praktyczny koniec tych wiz. No nie wiem czy widzowie 90 Day Fiance będą zachwyceni, że to ostatni sezon ever Cytuj
Xarthisius Napisano 10 godzin temu Zgłoś Napisano 10 godzin temu 13 hours ago, mcpear said: Pytanie do @Xarthisius Czy jak to czytasz to EO to myślisz, że to de facto koniec wiz K-1? Tam przecież zakaz AOS spowodowałby praktyczny koniec tych wiz. No nie wiem czy widzowie 90 Day Fiance będą zachwyceni, że to ostatni sezon ever W ferworze wycieczki nie mialem czasu tego ogarniac, ale tak wyglada. Exceptions ktore wymieniaja to ofiary przemocy, przesladowan itp. Nic nie ma o importowanych narzeczonych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi