APALAPUCZIJA Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Witajcie, nie wiem czy to odpowiednie miejsce ale mam nadzieje że znajde to czego szukam. Więc tak jestem Damian i mam 19 lat, za 4 miesiące kończę technikum. Mam zamiar wyjechać do USA, myslałem o florydzie aczkolwiek jestem zielony w tym. Szukam pomocy w sensie wskazówek/rad a może w późniejszym czasie stałego kontaktu lub pomocy w poszukaniu pracy czy lokum. Mam świadomość tego, że można samemu to zrobić i nie chce się wysługiwać. Ale jednak jest to rzut na głęboką wodę i z pomocą bedzie mi raźniej. Jesli nie jest to odpowiedni dział to przepraszam. Dziekuje za wszelkie odpowiedzi i komentarze. Pozdrawiam, Damian ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertNYc Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Zamiast Florydy, radziłbym wybrać NYC-łatwo tu znaleźć dobrze płatną pracę. Dużo ogłoszeń o pracę i wynajem mieszkania znajdziesz tutaj: http://bazarynka.com/ogloszenia/kategoria/26/praca-oferty/strona/1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
APALAPUCZIJA Posted February 16, 2017 Author Report Share Posted February 16, 2017 Myślałem o miejscu gdzie jest naokrągło ciepło stąd mój wybór we floryde. Chyba ze są jeszcze inne/lepsze miejsca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 A na podstawie czego konkretnie chcesz wyjechac na ta Floryde ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 Co myslicie, forumowicze: czy on zdaje sobie sprawe ze nie mozna sobie, ot, tak emigrowac do USA? Ja zakladam ze niestety nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekbp Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 Raczej nie wie, duzo lektury przed nim...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertNYc Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 2 godziny temu, APALAPUCZIJA napisał: Myślałem o miejscu gdzie jest naokrągło ciepło stąd mój wybór we floryde. Chyba ze są jeszcze inne/lepsze miejsca. Floryda jest dobra w zimie (BTW-w następny wtorek jadę do Miami Beach na 2 tyg urlopu). Latem to ci tamtejszy klimat bokiem wyjdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
APALAPUCZIJA Posted February 16, 2017 Author Report Share Posted February 16, 2017 O to chodzi. Uswiadomcie mnie jak to jest i czemu nie jest tak łatwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 pojedz np do Anglii i powiedz ze chcesz pracować nielegalnie i zobaczysz jak będzie z pracą,wyplatami. Nawet gdy ktoś Ci powie ze Ci pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piori Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 Na początek możesz obejrzeć, np. to: https://www.youtube.com/watch?v=Bpdt1uLteS4&index=2&t=427s&list=PLUOkk307eO9BeLa_F7W-X_OWLyzFGCo6W Ktoś na forum ostatnio pisał o potrzebie stworzenia działu/postu o nazwie "Kubeł zimnej wody"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.