Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy USA podaje jakoś wcześniej informację o odbiciu do quoty? Czyli czy będziemy wcześniej wiedzieć czy Eu pojawi się w kolejnym biuletynie na lipiec/sierpień? 

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Cześć,

chciałbym się upewnić - mój stary paszport wygasł w lutym, dziś otrzymałem nowy. Czytałem, że to nie problem i wystarczy na rozmowę przynieść 2 paszporty (nie muszę nigdzie dzwonić, ani zmieniać nic w żadnym wniosku - jeśli się mylę, poprawcie mnie proszę). 

Rozumiem, że we wniosku TNT mam podać dane nowego, ważnego paszportu? Na stronie cgifederal.secure.force.com jest napisane coś takiego:

"Przed wprowadzeniem numeru opłaty należy upewnić się, że dane osobowe, takie jak: imiona, nazwisko, data urodzenia, numer paszportu oraz daty ważności paszportu, we wniosku wizowym DS160 oraz profilu na stronie ustraveldocs są dokładnie takie same jak w paszporcie dla wszystkich osób ubiegających się o wizę. Rozbieżności pomiędzy danymi na profilu, danymi w paszporcie oraz we wniosku wizowym DS-160 mogą spowodować konieczność założenia nowego profilu oraz uiszczenia nowej opłaty."

Jednocześnie dziękuję wszystkim, którzy już udzielili mi kilku odpowiedzi. 

Napisano

Ds160 jest na wizę turystyczna a Ty masz inni rodzaj wizy oraz opłatę robisz na terenie Konsulatu.  Bierzesz dwa paszporty że sobą. 

Napisano

BRIT wyliczył ze EU będzie potrzebowała dodatkowych wiz :

Pace was slowed earlier than May. 

2NLs sent for March interviews were 1260.
April – 934
May – 940
June – 863

So – April produced ~2000 issued, and the first two weeks of May has produced 900 issued. So – pace is still fairly high, even though the brakes went on in April (which was 2NLs sent in February). I would expect to see ~1700 to 1800 issued in May, ~1600 to 1700 issued in June, ~1400 to 1600 in July. If the quota is held at 18300 (of which about 400/500 will go to AOS), we will only have 1000 to 1500 left after July.

Napisano
11 godzin temu, Janusz666 napisał:

BRIT wyliczył ze EU będzie potrzebowała dodatkowych wiz :

Pace was slowed earlier than May. 

2NLs sent for March interviews were 1260.
April – 934
May – 940
June – 863

So – April produced ~2000 issued, and the first two weeks of May has produced 900 issued. So – pace is still fairly high, even though the brakes went on in April (which was 2NLs sent in February). I would expect to see ~1700 to 1800 issued in May, ~1600 to 1700 issued in June, ~1400 to 1600 in July. If the quota is held at 18300 (of which about 400/500 will go to AOS), we will only have 1000 to 1500 left after July.

a kto powiedzial, ze dostanie jakies dodatkowe? wyraznie napisali, ze program trwa do 30 wrzesnia lub do wyczerpania wiz. skoncza sie po lipcu i pozamiatane. chyba ze kcc uzna, ze nie wykorzysta wszystkich w azji i afryce i przesunie czesc do nas. mnie by to akurat uratowalo, bo bym sie zalapal na wrzesien, a tak dupa. 

Napisano

patrzac na poprzedni rok bylo prawie 2k wiz wiecej na europe redystrybuowane. Musialoby sie to powtorzyc, czego i Tobie i sobie zycze (eu25k)

Napisano

Mam takie pytanko małe , miałam rozmowe 15 maja , dzisiaj dostałam koperte z dokumentami na której pisze CUSTOMS INSPECTION PLEASE OPEN HERE  i dodam że mój paszport jest w  środku i nie wiem czy to można  otworzyć czy nie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...