georg700 Napisano 26 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 5 godzin temu, mcpear napisał: Nie. Musisz zdawać cały egzamin. Chyba to było 36 pytań teoretycznych i praktyczna jazda. Najpierw zdajesz praktyczny i dostajesz temporary Driving license (chyba na 30 czy 60 dni) i w tym czasie musisz się umówić i zdać praktyczny. Nie jest to coś bardzo trudnego. Pamiętaj nie przekraczaj prędkości, zatrzymuj się na stopie i przy każdej zmianie pasa obracaj przez ramię (nie spojrzenie sie przez ramie powoduje od razu dyskwalifkację). Egzamin praktyczny trwa około 12-15 minut. Jak go oblejesz to drugie podejście to chyba $7 extra brzmi świetnie. Dziękuję
sly6 Napisano 26 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 daisy1 opisała swój egzamin na prawo jazdy. Warto to przeczytać bo dawno nie bylo tyle szczegółów podanych.
KrysiaK Napisano 26 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 Dnia 7/23/2017 o 08:18, Kylmakivi napisał: dziekuje wszystkim za podjecie tematu załużmy że auto sprzedaje mi dealer. Dealer daje w momencie zakupu tymczasowa rejestracje na 30 dni. Dealer zalatwia tez stala i jak jest powiadamia o tym lub jest ona wysylana do domu( to zalezy od stanu i dealera).
kasya Napisano 27 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2017 W temacie prawa jazdy w Chicago - jest możliwość zdawania testów w języku polskim -wczoraj taki test po polsku zdałał - jest 40 pytań z zakresu teori i15 znaków drogowych do rozpoznana - niektóre z nich to kształt bez wypełnienia -należy je przypisać do opisów znaków . Mi dano tylko do wypełnienia pierwsze 20 pytań a kolejnych nie musiałam wypełniać -uczyłam się z książeczki wyżej wymienionej wraz z odpowiedziami .potrzebne dokumenty to ssn opłata 20 dolarów . Jazda to test drogowy i mi zadano zatrzymanie się pod górę -skręt kół w stronę ulicy obowiązkowy oraz cofanie na zakręcie tyłem -reszta to łatwa jazda po ulicy powodzenia
Kylmakivi Napisano 27 Lipca 2017 Autor Zgłoś Napisano 27 Lipca 2017 Dnia 7/26/2017 o 15:26, KrysiaK napisał: Dealer daje w momencie zakupu tymczasowa rejestracje na 30 dni. Dealer zalatwia tez stala i jak jest powiadamia o tym lub jest ona wysylana do domu( to zalezy od stanu i dealera). Czy przy rejestracji auta potrzebne jest prawo jazdy IL czy mozna zdawac praswo jazdy kupionym wlasnie u dealera autem?
andyopole Napisano 27 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2017 12 godzin temu, kasya napisał: .... i mi zadano zatrzymanie się pod górę -skręt kół w stronę ulicy obowiązkowy ... Jeśli parkujesz auto przodem pod gorke po prawej stronie ulicy zostawiasz przednie kola skrecone w prawo, w strone chodnika.
mcpear Napisano 27 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2017 40 minutes ago, andyopole said: Jeśli parkujesz auto przodem pod gorke po prawej stronie ulicy zostawiasz przednie kola skrecone w prawo, w strone chodnika. W Kalifornii na teście odpowiedź zależała czy ulica jest wyposażona w krawężnik czy nie. Jeśli tak to skręcasz je w lewo i lekko cofasz auto aby oparło się o krawężnik, jeśli nie ma krawężniką to w prawo
Kylmakivi Napisano 27 Lipca 2017 Autor Zgłoś Napisano 27 Lipca 2017 2 minuty temu, mcpear napisał: W Kalifornii na teście odpowiedź zależała czy ulica jest wyposażona w krawężnik czy nie. Jeśli tak to skręcasz je w lewo i lekko cofasz auto aby oparło się o krawężnik, jeśli nie ma krawężniką to w prawo A w Polsce wjezdza sie polowa auta albo i wiecej na chodnik :-P
andyopole Napisano 27 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2017 To jest bledne rozumowanie. Czy krawężnik jest czy go nie ma. Chodzi o to aby kola skrecic tak aby w przypadku gdy reczny hamulec "pusci" samochod nie wtoczyl się na jezdnie lecz na pobocze. Jaka jest gwarancja ze samochod uderzony z duza sila przez inne auto nie przeskoczy krawężnika?
quarterback87 Napisano 27 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2017 Andy, przecież na kursach parkowania uczą, że pojazd zaparkowany się nie przemieszcza
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.