Jepetto Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2017 Dnia 21.08.2017 o 03:34, Amy napisał: Dokladnie tez nie slyszalam, zeby ktos po miesiacu mial juz zielona karte najczesciej sie czeka ok 6 miesiecy, jak masz wszystkie papiery prawidlowo wypelnione i nie brakuje dowodow. Nawet 6 to nie kilka lat jak niektorzy pisza
Jepetto Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2017 Dnia 21.08.2017 o 04:07, kzielu napisał: Drobny problem w tym ze nie jestes. Powyzej 21 lat nie jestes juz immediate relative. Sprobowales zajrzec do visa bulletinu ktory linkowal Ci sly jako ze ewidentnie uwazasz ze piszemy bzdury ? Nie obowiazuje Cie zadna procedura miejscowa, kazdy wyjazd z zamiarem imigracji na wizie nieimigracyjnej jest fraudem. A Ty dodatkowo jestes w dupie bo jako nie immediate relative, musisz utrzymac legalny status przez caly - 7-letni - okres oczekiwania, co jest praktycznie niemozliwe. Dodatkowo Trump grzebie przy imigracji i takie kategorie jak Twoje moze zlikwidowac. Tu jest opis kategorii z biuletynu : FAMILY-SPONSORED PREFERENCES First: (F1) Unmarried Sons and Daughters of U.S. Citizens: 23,400 plus any numbers not required for fourth preference. Second: Spouses and Children, and Unmarried Sons and Daughters of Permanent Residents: 114,200, plus the number (if any) by which the worldwide family preference level exceeds 226,000, plus any unused first preference numbers: A. (F2A) Spouses and Children of Permanent Residents: 77% of the overall second preference limitation, of which 75% are exempt from the per-country limit; B. (F2B) Unmarried Sons and Daughters (21 years of age or older) of Permanent Residents: 23% of the overall second preference limitation. Third: (F3) Married Sons and Daughters of U.S. Citizens: 23,400, plus any numbers not required by first and second preferences. Fourth: (F4) Brothers and Sisters of Adult U.S. Citizens: 65,000, plus any numbers not required by first three preferences. I jak zajrzysz do linka https://travel.state.gov/content/visas/en/law-and-policy/bulletin/2017/visa-bulletin-for-september-2017.html to zobaczyc ze F1 obecnie rozpatruje petycje z 2010 roku. Jezeli ktokolwiek Tobie lub Twojej matce mowi cos innego wiedzac ze masz ponad 21 lat, to opowiada kompletne bzdury i mowi to co chcecie uslyszec. Jak to nie jestem? A wg Ciebie w ktorym jestem?
Gość Napisano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2017 Jak przeczytasz ten blok tekstu po angielsku to będziesz wiedział w której kategorii jesteś.
ilon Napisano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2017 11 minut temu, Jepetto napisał: Nawet 6 to nie kilka lat jak niektorzy pisza Amy miala na mysli 6 miesiecy oczekiwania na zielona karte po slubie z obywatelem. A nie po sponsorowaniu przez matke... Ale widac, ze ogolnie nie ogarniasz co sie do Ciebie mowi
andyopole Napisano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2017 Jepetto, uwazaj! Jak się Ilon wkurzy bywa bezlitosna...
ilya_ Napisano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2017 10 godzin temu, Jepetto napisał: I bede legalnie. Proces uzyskania zielonej karty przez sponsorowanie mamy amerykanki zalatwia sie w stanach na miejscu szybko. Dnia 8/20/2017 o 23:31, katlia napisał: No trzeba przyznac, chlopak szybko sie nie poddaje. Kombinuje tak, kombinuje siak... jepetto: kombinuj chlopie kombinuj...bo widac, ze chcesz za wszelka cene sie odstac do us. Ja np Ci nie bronie. Nikogo tu na miejscu juz nie interesuje twoj status i czy jestes legal czy illegal. To siedzi tylko w Twojej glowie. To, ze w kims zakochasz i bedziesz chcial poslubic - Twoja sprawa... Tylko wiesz, wg mnie tak troche glupio organizowac swoje zycie ze wzgledu na jakis papierek, ktory daje Ci mozliwosc pracy i mieszkania w us. No bo to tak wyglada po Twoich 2 tematach, ktore zalozyles. ...To tylko moje zdanie. Ty wiesz lepiej. Zorientuj sie dokladnie jak to wszystko wyglada. Przylecisz i co ? Bedziesz laski szukajl do slubu ? Pamietaj, ze pracowac normalnie jak czlowiek nie bedziesz bo to roznie bywa z ta praca na cash...i jak nie umiesz angielskiego to przygotuj sie na prace u rodaka, ktora po opowiesciach nie jest piekna. Jakas" nie polka" sie zapyta przy drinku, a czym Ty sie chlopie zajmujesz to co powiesz ? ........ Polka ? Polki wiedza, ze polak bez papierow byc moze jest zainteresowany papierami bardziej niz miloscia [ i na odwort tez], polacy doskonale znaja ten temat. Praktycznie polska spolecznosci w NY i Chicago jest przesiaknieta bolu tematem papierow. Z doswiadczenia jednorazowego poznanej polki wiem, ze jedno z 1 pytan to czy masz papiery ? Z Polkami tez roznie bywa jak jakas poznasz, z tymi mlodymi w szczegolnosci...lubia obczyscic frajera z kasy i zostawic w cholere. Wiem po znajomym. jepetto, powodzenia ;]
vlade Napisano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2017 Jesli więcej niż dwie osoby mówią mi, ze jestem pijany, to nie dyskutuje tylko idę spać. Ale chłopakowi trzeba przyznać punkty za wytrwałość. Powinien sie zgłosić na moda do www.tfes.org
Gość Napisano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2017 Ja uważam że nie ma sensu mu doradzać bo chłopak życie w swoim świecie i nie dociera do niego że specjalnie dla niego amerykański system imigracyjny nie nagnie zasad i nie da mu zielonej karty jak tylko wyjdzie z samolotu. Napisał do mnie na priv i próbowałam mu wszystko wytłumaczyć. Napisał że to wszystko bzdura no bo mama dostała zielona kartę w miesiąc i on też dostanie. not worth it.
sly6 Napisano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2017 aby nie bylo ze Polacy zazdroszczą,niech mu się powiedzie a ze prawo mówi coś innego to się przekona na swojej skórze. Czasami potrzebny jest zimny prysznic.
ilon Napisano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2017 12 godzin temu, andyopole napisał: Jepetto, uwazaj! Jak się Ilon wkurzy bywa bezlitosna... Hhaha, co Ty mowisz Andy, ja jestem aniol Jak juz cos wykombinujesz ciekawego to daj nam znac. No i koniecznie pochwal sie ta zielona karta po miesiacu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.