sly6 Napisano 5 Września 2017 Zgłoś Napisano 5 Września 2017 powinno być co mam zrobić aby się udalo. Zacznij od zasad loterii,zasady stałego pobytu .
andyopole Napisano 6 Września 2017 Zgłoś Napisano 6 Września 2017 Przyjechałem w wieku 50 lat. W ubieglym roku kupiłem dom, nieduży ale na moje potrzeby wystarczający. Kupiłbym wcześniej gdybym w rok po przyjeździe nie popadł w chorobę, zeszło cztery lata zanim jako tako mnie zaleczyli a było cienko że mną, dwa razy był ksiądz z olejami. W marcu minęło moje 8 lat w USA. Nie jestem lekarzem, IT specem tylko zwykłym pocięglem po technikum. Dzięki temu że z niejednego pieca chleb jadłem nauczyłem się w życiu tego i owego. Dziś jestem Production Managerem w niedużej firmie. Wystarcza mi na życie i kupka rośnie. Fakt ważny, moje dzieci są na swoim i nie wydaje na nie żadnych pieniędzy.
andyopole Napisano 6 Września 2017 Zgłoś Napisano 6 Września 2017 52 minuty temu, katlia napisał: Dobry post, Andy Już Cie ajlawiu! Chociaż raz mnie ktoś pochwalił.
RobertNYc Napisano 6 Września 2017 Zgłoś Napisano 6 Września 2017 3 godziny temu, andyopole napisał: Przyjechałem w wieku 50 lat. W ubieglym roku kupiłem dom, nieduży ale na moje potrzeby wystarczający. Kupiłbym wcześniej gdybym w rok po przyjeździe nie popadł w chorobę, zeszło cztery lata zanim jako tako mnie zaleczyli a było cienko że mną, dwa razy był ksiądz z olejami. W marcu minęło moje 8 lat w USA. Nie jestem lekarzem, IT specem tylko zwykłym pocięglem po technikum. Dzięki temu że z niejednego pieca chleb jadłem nauczyłem się w życiu tego i owego. Dziś jestem Production Managerem w niedużej firmie. Wystarcza mi na życie i kupka rośnie. Fakt ważny, moje dzieci są na swoim i nie wydaje na nie żadnych pieniędzy. Andy-ja z kolei ciebie pamiętam z forum "MojaWyspa" z GB. Zapomniałeś wspomnieć o takim "drobiazgu" jak twój wieloletni zarobkowy pobyt w W. Brytanii. Dzięki temu do USA przyjechałeś ze sporym zasobem gotówki na start.
andyopole Napisano 6 Września 2017 Zgłoś Napisano 6 Września 2017 A wielodolarowe szpitalne rachunki zjadły te kupkę jak lekki wiaterek rozdmuchuje kupkę liści jesienia... fruuu i z kupki zrobił się debit...
Joanna30 Napisano 6 Września 2017 Zgłoś Napisano 6 Września 2017 O, to Andy to zapalony emigrant, widzę
andyopole Napisano 6 Września 2017 Zgłoś Napisano 6 Września 2017 5 minut temu, Joanna30 napisał: O, to Andy to zapalony emigrant, widzę Nie, moja droga, nie jestem emigrantem. Chyba się powtórzę bo już tu o tym zdaje się pisalem. Nikt mnie z Polski nie wygonił, nikt mnie w USA na siłę nie trzyma. Ja po prostu akurat teraz tutaj mieszkam i pracuję tak jak to niegdyś bywało w innych krajach.
Joanna30 Napisano 6 Września 2017 Zgłoś Napisano 6 Września 2017 Ale emigracja nie zawsze jest wyznacznikiem, że ktoś kogoś kraju wyrzuca Chodziło mi o to, że lubisz sobie podróżować i pomieszkiwać w innych krajach
ilon Napisano 6 Września 2017 Zgłoś Napisano 6 Września 2017 18 godzin temu, andyopole napisał: Przyjechałem w wieku 50 lat. W marcu minęło moje 8 lat w USA. W koncu sie dowiedzialam Andy ile masz lat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.