Instrumental Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Teraz, karusek napisał: nigdy nie slyszalem o takim systemie edukacji wiec Ci nic nie doradze. I tak dzięki za odpowiedź! Ale powiedzmy że te kwalifikacje to jest "dyplom zawodowy" W taki przypadku jak to by wyglądało ?
karusek Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 9 minut temu, Instrumental napisał: I tak dzięki za odpowiedź! Ale powiedzmy że te kwalifikacje to jest "dyplom zawodowy" W taki przypadku jak to by wyglądało ? teraz juz nijak, bo jak wpisaleś w formularzu ze masz high school diploma to juz pozostaje po wylosowaniu odwlekac jak najdluzej wyslanie formularza ds260, tak zeby wyslac go po zdanej maturze, ale to bedzie trudne. W formularzu tym piszesz pod prezysiega wszystkie swoje dane, wiec nie mozesz wpisac ze masz srednie z matura jesli go nie bedziesz mial.
Instrumental Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 9 minut temu, karusek napisał: teraz juz nijak, bo jak wpisaleś w formularzu ze masz high school diploma to juz pozostaje po wylosowaniu odwlekac jak najdluzej wyslanie formularza ds260, tak zeby wyslac go po zdanej maturze, ale to bedzie trudne. W formularzu tym piszesz pod prezysiega wszystkie swoje dane, wiec nie mozesz wpisac ze masz srednie z matura jesli go nie bedziesz mial. Czyli co to znaczy ? że jakoś będe ukarany ? Nawet jeśli nie kłamałem, tylko nie zrozumiałem instrukcji ? z tego co pamiętam to przysięga brzmiała coś w rodzaju "i belive, in good faith, that all the information is correct" co by było prawdą ponieważ byłem przekonany o tym że Highschool degree znaczyło świadectwo ukończonej klasy trzeciej które potwierdza że ukończyłem 12 lat edukacji...
karusek Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 nie bedziesz ukarany, ale "Highschool degree" to ma byc odpowiednik wyksztalcenia amerykanskiego, czyli musisz miec mature jesli tak zaznaczyles w formularzu.
Instrumental Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Przepisywać się do 3kl liceum jak się da tylko żeby zdać mature w tym roku ? może mi ktoś powiedzieć czy to mi sprawi duże problemy jak będe wybrany a nawet jak nie ?
Instrumental Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 3 minuty temu, karusek napisał: nie bedziesz ukarany, ale "Highschool degree" to ma byc odpowiednik wyksztalcenia amerykanskiego, czyli musisz miec mature jesli tak zaznaczyles w formularzu. czyli jak zostane wybrany i nie mogę udowodnić zdania matury to co się stanie ? jedynie zostanie zdyskwalifikowany od tegorocznej loterii i przyznania wizy i mogę nadal próbować w następnych loteriach ?
karusek Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Teraz, Instrumental napisał: czyli jak zostane wybrany i nie mogę udowodnić zdania matury to co się stanie ? jedynie zostanie zdyskwalifikowany od tegorocznej loterii i przyznania wizy i mogę nadal próbować?
kzielu Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 1 minutę temu, Instrumental napisał: czyli jak zostane wybrany i nie mogę udowodnić zdania matury to co się stanie ? jedynie zostanie zdyskwalifikowany od tegorocznej loterii i przyznania wizy i mogę nadal próbować? To w sumie interesujace pytanie nad ktorych dotychczas nikt nie pomyslal - moim zdaniem to bedzie material misrepresentation (bo w sumie mowisz ze masz a nie masz) - jezeli sie nie przyznasz i bedzie probowal dostac wize - i w zwiazku z tym dozywotni ban / inadmissibility. Wiec sytuacja ze mozna podac ze sie ma przed zdaniem matury jest tylko prosta jezeli faktycznie sie ja zda.
karusek Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 7 minut temu, Instrumental napisał: czyli jak zostane wybrany i nie mogę udowodnić zdania matury to co się stanie ? jedynie zostanie zdyskwalifikowany od tegorocznej loterii i przyznania wizy i mogę nadal próbować w następnych loteriach ? jesli formularz ds-260 wyslesz 30 czerwca 2019 roku, jak bedziesz juz pewien ze zdales mature, to moze Ci się uda zdobyc Green Card
Łukasz90 Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Ja na Twoim miejscu jakby mnie wylosowali, bym po prostu nie wysyłał ds 260.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.