pavka Napisano 15 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2018 Witam, Kupiłem bilety z PL do USA przez pośrednika. Na pierwszej stronie było Nazwisko i Imię (nie było pola na drugie imię ani napisu - imię / imiona) - dałem dalej... dalej i kupiłem bilety. W wizie i paszporcie mam dwa imiona.... - na stronie pośrednika i telefonicznie - nic sie nie da zrobić... - na stronie lufthansy - lot do USA mam opcje wypełnienia Visa and immigration data (APIS) i tam jest normalnie możliwość wypełnienia dodatkowo MIDDLE NAME. Pośrednik proponuje zwrot części kasy i kupno drugiego biletu.... ale po cichu zastanawiam się czy ktoś tutaj miał podobny przypadek i jednak poleciał na imie i nazwisko ? bez drugiego imienia?
stars & stripes Napisano 15 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2018 Moim skromnym zdaniem to nie ma kompletnie żadnego znaczenia. Pierwsze imię i twoje nazwisko się zgada (a tych używasz w większej części przypadków). Jeśli na wszystkich dokumentach występuje zbieżność tych a danych to czepianie się braku drugiego imienia byłoby śmieszne. rozumiem w paszporcie, dowodzie itp. ale na bilecie...
pelasia Napisano 16 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2018 Nie dam sobie reki uciąć, poniewaz nie mam drugiego imienie, ale pamietam, ze często przy zakupie biletu, widniało pole na drugie imię i przy nim -optional. Moim zdaniem nie bedzie problemu ale mogę sie mylić.
andyopole Napisano 16 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2018 3 godziny temu, pelasia napisał: Nie dam sobie reki uciąć, poniewaz nie mam drugiego imienie, ale pamietam, ze często przy zakupie biletu, widniało pole na drugie imię i przy nim -optional. Moim zdaniem nie bedzie problemu ale mogę sie mylić. No popatrz, mnie też nie dali!
mcpear Napisano 16 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2018 14 hours ago, pavka said: Witam, Kupiłem bilety z PL do USA przez pośrednika. Na pierwszej stronie było Nazwisko i Imię (nie było pola na drugie imię ani napisu - imię / imiona) - dałem dalej... dalej i kupiłem bilety. W wizie i paszporcie mam dwa imiona.... - na stronie pośrednika i telefonicznie - nic sie nie da zrobić... - na stronie lufthansy - lot do USA mam opcje wypełnienia Visa and immigration data (APIS) i tam jest normalnie możliwość wypełnienia dodatkowo MIDDLE NAME. Pośrednik proponuje zwrot części kasy i kupno drugiego biletu.... ale po cichu zastanawiam się czy ktoś tutaj miał podobny przypadek i jednak poleciał na imie i nazwisko ? bez drugiego imienia? Ja mam drugie imie w paszporcie i kupuję bilety tylko na jedno - Nie przeszkadza. Można latać.
Patipitts Napisano 16 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2018 26 minut temu, mcpear napisał: Ja mam drugie imie w paszporcie i kupuję bilety tylko na jedno - Nie przeszkadza. Można latać. Tak samo, potwierdzam
pavka Napisano 16 Lutego 2018 Autor Zgłoś Napisano 16 Lutego 2018 Dziękuje wszystkim Może się udać :-)) Dodatkowo przyszedł mail od pośrednika: ""Szanowny Kliencie!Zgodnie z informacją, którą otrzymaliśmy od linii lotniczej, drugie imie nie jest konieczne w bilecie lotniczym według reguł IATA. Wystarczy podania imienia i nazwiska.W wyniku jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu z nami."
pelasia Napisano 16 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2018 9 godzin temu, andyopole napisał: No popatrz, mnie też nie dali! U mnie w najbliższej rodzinie nikt nie na. Tradycje trzeba trzymać LOL
andyopole Napisano 16 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2018 Mojej młodszej siostrze już dali a mnie nie, paręnaście lat po wojnie nikt nie miał głowy do tego...
Joanna30 Napisano 16 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2018 Ja miałam mieć dwa, ale rodzice nie mogli się porozumieć, które ma być pierwsze Emilia czy Ewa, no i ostatecznie wybrali Joanna
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.