Skocz do zawartości

DV-2019 Wylosowany / Nie wylosowany

DV-2019 WYLOSOWANY / NIE WYLOSOWANY   

205 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2019 ?

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
5 minut temu, andyopole napisał:

To troszkę inna robota, wozenie samochodów. Colorado w stronę West Coast, ta strefa w przyblizeniu. No niby na EL też 8 godzin ale ja codziennie, najpóźniej 4.40 pm jestem w domu, weekendy też. Nie dam się namówić, już za stary jestem na poniewierkę. Wytłukłem się w tej robocie wystarczająco. Niech młodzi teraz się wykazują. :D

Jak ciągać auta, to rzeczywiście dobrze, że powiedziałeś stanowcze NIE. 

• Odpowiedzi 1 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
2 godziny temu, gosia_a napisał:

Jak ciągać auta, to rzeczywiście dobrze, że powiedziałeś stanowcze NIE. 

On siedzi w tej robocie już dobrych parę lat i prosperuje zupełnie nieźle. Kupuje ziemię, domy więc chyba zarabia dobrze.

Napisano

Ja dalej nie mogę dalej sprawdzić, pole "no family name" od razu mi znika po załadowaniu strony, nic nawet nie wpisuje, sprawdziłem na IE i Firefox, na różnych komputerach.

Napisano
1 hour ago, mareknoda said:

Ja dalej nie mogę dalej sprawdzić, pole "no family name" od razu mi znika po załadowaniu strony, nic nawet nie wpisuje, sprawdziłem na IE i Firefox, na różnych komputerach.

Rozumiem, ze jest Ci potrzebny bo nie masz nazwiska? Mozna bylo wypelnic wniosek bez podania nazwiska w DV2019?

Patrzac na to jak skonstruowany jest formularz, jest to swiadoma decyzja DOS (albo przynajmniej programisty). Checkbox jest dostepny tylko dla numerow z 2018 roku. Mozesz sobie sprawdzic zmieniajac confirmation number tak zeby zaczynal sie od 2018blabla (albo po prostu wpisz 2018), wtedy sie pojawi. BTW, jest to zreszta napisane tekstem:

For DV-2018 entries, if no name was provided, select the checkbox labeled "No Last/Family Name" below.

Update: Jest to wogole tak fachowo zrobione, ze mozna to obejsc jak sie uprzesz. Trzeba troche poklikac w consoli w chromie/firefoxie i wymusic odpowiedni request. Nie to, ze jest to jedyny kwiatek w tym formularzu... Np. osobom z confirmation number proponuje wypelnic formularz, a w pole z captcha wpisac: "BYLEMTUTONYHALIK".

Napisano

OK mój błąd, nie wiem co się popierdzieliło że myślałem cały czas że to panieńskie nazwisko :). Jeżeli się zapisałem w terminie kiedy była ta niby awaria to zamiast komunikatu "Has not ....| będę miał komunikat na żółtym tle?

Napisano
1 minute ago, mareknoda said:

OK mój błąd, nie wiem co się popierdzieliło że myślałem cały czas że to panieńskie nazwisko :). Jeżeli się zapisałem w terminie kiedy była ta niby awaria to zamiast komunikatu "Has not ....| będę miał komunikat na żółtym tle?

Jezeli zrobiles sobie screenshot, albo wydruk potwierdzenia zgloszenia to tam jest podana data kiedy to wyslales, np:

Your entry for the 2019 Diversity Visa Lottery program was received on Monday, November 20, 2017 at 9:33:47 PM EST.

Zolty komunikat ogolnie wyswietla sie dla wpisow, ktore nie istnieja w bazie.

Napisano
7 minut temu, Mweko napisał:

hej,

mi się udało :)

i co teraz... niestety mój ang jest słaby :( może ktoś pomoże jak należy wypełnić dalsze dokumenty?

pozd

Jak planujesz mieszkac i pracowac w USA, skoro twoj angielski jest tak slaby, ze nie jestes w stanie sam wypelnic dokumentow? Do wyjazdu jeszcze daleka droga - proponuje zaczac sie szkolic.

Instrukcji co do wypelniania dokumentow jest mnostwo..

Napisano
9 minut temu, Mweko napisał:

hej,

i co teraz... niestety mój ang jest słaby :( może ktoś pomoże jak należy wypełnić dalsze dokumenty?

pozd

Zobacz sobie jakie są pytania w ds260,czytaj to forum i za parę dni sam wypelnisz,wyślesz ten druk.  Resztę masz ładnie opisane na stronie Konsulatu USA.

Napisano
23 minuty temu, Mweko napisał:

hej,

pozd

Tutaj masz taki temat 

Wpisz w Google sample ds260 i zobaczysz jak ten druk wygląda. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...