mcpear Napisano 24 Maja 2018 Zgłoś Napisano 24 Maja 2018 3 hours ago, Paulina_K said: numer mam 00003xxx więc chyba wysoki... nie wiem od czego kolejność spotkań później zależy, czy od wysokości numeru czy od wysłania wniosku ? Masz niski numer - raczej bardzo niski. Na spotkania zapraszają wg numerów. W każdym miesiącu zapraszają kolejną "paczkę" wylosowanych pod warunkiem, że ich wniosek DS-260 został już zgłoszony i przeprocesowany wewnętrzenie. Na każdy miesiąc ogłaszany jest magiczny numer odcięcia (szukaj Visa Bulletin ogłaszany w sieci) poniżej którego będą wysyłane zaproszenia do wszystkich, którzy zdążyli już wysłać formularz DS-260. Twój pierwszy dostępny termin rozmowy będzie prawdopodobnie w listopadzie. Jeśli nie złożysz DS-260 do tego czasu i poczekasz do śłubu do grudnia, wtedy po ślubie jak złożysz DS-260 to już zaznaczysz że jesteś "married" i twój mąż będzie musiał wypełnić swój DS-260. Wtedy też kilka tygodni (nie wiem dokładnie ile to będzie) po złożeniu tego formularza dostaniecie zaproszenie do ambasady -- każde z Was będzie musiał zebrać komplet dokumentów i badań. Musisz generalnie zdążyć przed wrześniem 2019 lub przed momentem kiedy się "wyczerpią" wizy. Gratulacje z okazji: wylosowania i zamążpójścia!!
andyopole Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 7 godzin temu, Paulina_K napisał: Przepraszam, że tak Pana męczę i wypytuję ale rozważmy dwie opcje: 1. Jestem Panną wypełniam wniosek ds260 i podczas rozmowy z Konsulem jednak informuję że stan cywilny się zmienił i chcę jechać z mężem, i wówczas jeszcze raz wypełniamy dsy? 2. Jestem Panną wypełniam wniosek ds260 podczas rozmowy z Konsulem nie ma żadnych zmian, natomiast dane zmienią się dopiero jak będę leciała do USA i co wówczas? Nie do końca rozumiem. Hm... Jestem na forum dobrych kilka lat i nie zawsze rozumiem naszego kochanego Sly6. Nie przejmuj się. Poczytaj sobie wątki o loterii, tam się wszystkiego dowiesz, niektórzy piszą prostszym jezykiem. edit: Rezygnacja ze zmiany nazwiska po slubie znakomicie pozwala uniknąć wielu niepotrzebnych, dodatkowych kłopotów.
sly6 Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 5 godzin temu, andyopole napisał: Hm... Jestem na forum dobrych kilka lat i nie zawsze rozumiem naszego kochanego Sly6. Nie przejmuj się. Poczytaj sobie wątki o loterii, tam się wszystkiego dowiesz, niektórzy piszą prostszym jezykiem. edit: Rezygnacja ze zmiany nazwiska po slubie znakomicie pozwala uniknąć wielu niepotrzebnych, dodatkowych kłopotów. Nie musisz mnie rozumieć, za to inni mnie rozumieją i dziękuja za pomoc. Nie każdy musi się każdemu podobać.
Paulina_K Napisano 25 Maja 2018 Autor Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 A jak sądzicie czy w sytuacji, w której zgłoszę przed spotkaniem zmianę stanu cywilnego i fakt że jednak chcę z kimś jechać powoduje pojawienie się ryzyka że z tego względu odrzucą moją kandydaturę? Ps. 1 Moi drodzy wszyscy jesteście wspaniali i bardzo pomocni, jak dla mnie każda informacja nawet jeżeli nie jest ze sobą tożsama jest przydatna i rozważana Ps. 2 Pomysł zostawienia nazwiska jest jak najbardziej trafny nawet o tym rozmawialiśmy całkowicie nie poruszając wątku wylosowania (bo jeszcze nie wiedzieliśmy), ale narzeczony upiera się, że powinnam zmienić Także Zielona Karta może pomóc mi wygrać batalię w tej sprawie ;]
andyopole Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 6 godzin temu, sly6 napisał: Nie musisz mnie rozumieć, za to inni mnie rozumieją i dziękuja za pomoc. Nie każdy musi się każdemu podobać. Zaperzyles się jak pietnastolatek, więcej luzu bym proponował... Mnie się bardzo podoba Twoje pisanie a że bywa zawiłe? No cóż, widocznie "ojcowie w konwencie mało na mnie rózg połamali"... Zagadka: skąd pochodzi cytat? Nagrodą będzie weekendowy pobyt u mnie z wiktem i opierunkiem. Kto pierwszy? Dojazd na koszt wlasny.
scarab Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 Potop Hmm, daleko, ale w sumie akurat by się aktywowała procedura wysyłki GC
andyopole Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 6 minut temu, scarab napisał: Potop Hmm, daleko, ale w sumie akurat by się aktywowała procedura wysyłki GC Wygrałeś!
pelasia Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 Tez mi sie wydawało, ze to Sienkiewicz. Andy Ty i moj tata chyba nadajecie na podobnych falach. On tez zawsze cos cytuje. A ile sie Mickiewicza nasłuchałam, za dzieciaka....
Paulina_K Napisano 25 Maja 2018 Autor Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 Też gratuluję Ale pozwolę sobie zadać jeszcze raz pytanie: "A jak sądzicie czy w sytuacji, w której zgłoszę przed spotkaniem zmianę stanu cywilnego i fakt że jednak chcę z kimś jechać powoduje pojawienie się ryzyka że z tego względu odrzucą moją kandydaturę? "
Xarthisius Napisano 25 Maja 2018 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 4 minutes ago, Paulina_K said: Też gratuluję Ale pozwolę sobie zadać jeszcze raz pytanie: "A jak sądzicie czy w sytuacji, w której zgłoszę przed spotkaniem zmianę stanu cywilnego i fakt że jednak chcę z kimś jechać powoduje pojawienie się ryzyka że z tego względu odrzucą moją kandydaturę? " Nie, bedziesz mogla sie co najwyzej spodziewac pytan o autentycznosc zwiazku. Poczytaj watek o DV-2018, ze 2 osoby przynajmniej byly w takiej sytuacji jak Ty (obie procedury zakonczone sukcesem). Poza tym CO to tez ludzie. Wiedza, ze proces loteryjny sie ciagnie w czasie, a zycie sklada sie glownie z narodzin, slubow i pogrzebow.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.