Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I jak idzie? U kogoś postępy w zdobyciu zielonej karty, jakieś newsy? 

Dnia 29.10.2018 o 08:48, p_stachowiak napisał:

Ja właśnie idę przez go2logistic.W sierpniu złożyłem dokumenty.Moja sprawę prowadzi Kurczaba.Czekam na certyfikat z urzędu pracy.

I jak idzie? Bo chodzą opinie, że Kurczaba to złodziej, chociaż nie chce mi się w to wierzyć.

Napisano

Kochani,

Jestem tu nowy i mam pytanko odnośnie procesu

Sponsorowanie poprzez pracę dla GC proszę opiszcie jak możecie cały ten proces w Waszego doświadczenia

Wiedzę ogólną na ten temat mam lecz chciałbym się dowiedzieć u źródła jak to wygląda :) 

Rozmawiam z jedną z firm truck z Chicago 

chciałem sie dowiedzieć o konkretne etapy co i jak

np. kiedy i jakie dokumenty i oświadczenia 

Napisano
23 minuty temu, Maciekwpr napisał:

Kochani,

Sponsorowanie poprzez pracę dla GC proszę opiszcie jak możecie cały ten proces w Waszego doświadczenia

Wiedzę ogólną na ten temat mam lecz chciałbym się dowiedzieć u źródła jak to wygląda :) 

To firma powinna cie przez proces przeprowadzic bo to oni sie tym beda zajmowac a nie ty. Do tej pory na forum nie bylo osoby ktora to do konca przeszla z tego co wiem, a przynajmniej nikt sie nie chwalil chociaz chetnych bylo duzo. Jak firma unika pokrycia kosztow i procedury to bym sie od niej trzymala z daleka.

• Like 1
Napisano
20 godzin temu, Maciekwpr napisał:

Kochani,

https://www.youtube.com/watch?v=9V5X-d5cx_o&t=3647s

Myślę, że wyczerpująco, mam jeszcze jedno pytanie, jaka to firma? W razie czego dawaj znać, jak postępy.

• Like 1
Napisano
30 minut temu, Pawel W. napisał:

Ja jeszcze czekam na zatwierdzenie lub dorzucenie Perm, myślę że odpowiedz powinna być już na przełomie Luty, Marzec 2019r

Jeszcze jeden film na temat GC

Napisano

Ja ostatnio dostałem cynk z Visa Solution w sensie od Polskiej placówki, że moje dokumenty przeszły bo jest weryfikacja już mojego doświadczenia i brakowało jedynie nr telefonów do moich pracodawców. Tak jak pytałem całość powinna się zakończyć wraz już z konsulatem około Marca/Kwietnia. Ja wybrałem Visa Solution tylko dlatego żeby nie płacić w ciemno i tylko dlatego.

Napisano
19 godzin temu, Dominik1990 napisał:

Ja ostatnio dostałem cynk z Visa Solution w sensie od Polskiej placówki, że moje dokumenty przeszły bo jest weryfikacja już mojego doświadczenia i brakowało jedynie nr telefonów do moich pracodawców. Tak jak pytałem całość powinna się zakończyć wraz już z konsulatem około Marca/Kwietnia. Ja wybrałem Visa Solution tylko dlatego żeby nie płacić w ciemno i tylko dlatego.

Znaczy sie miales niekompletna dokumentacje i to byl ten cynk ? Odpowiedz sobie jak zweryfikowali Twoje doswiadczenie jak nie bylo kontaktu do pracodawcow (o ile ktos to weryfikuje w ogole) ze swojego doswiadczenia powiem ze ta weryfikacja to bardziej jest sprawdzenie daty uzyskania uprawnien a nie wysylanie agentow terenowych do przeswietlania kandydata , VS ma na stronie glownej info ze proces trwa rok , a prawdziwym cynkiem bedzie zaproszenie do konsulatu , wszelkie inne gdybania to jak pisanie patykiem po wodzie , btw tez ide przez VS, pozdro

Napisano
2 godziny temu, trooper napisał:

Znaczy sie miales niekompletna dokumentacje i to byl ten cynk ? Odpowiedz sobie jak zweryfikowali Twoje doswiadczenie jak nie bylo kontaktu do pracodawcow (o ile ktos to weryfikuje w ogole) ze swojego doswiadczenia powiem ze ta weryfikacja to bardziej jest sprawdzenie daty uzyskania uprawnien a nie wysylanie agentow terenowych do przeswietlania kandydata , VS ma na stronie glownej info ze proces trwa rok , a prawdziwym cynkiem bedzie zaproszenie do konsulatu , wszelkie inne gdybania to jak pisanie patykiem po wodzie , btw tez ide przez VS, pozdro

Dzisiaj sprawdziłem w Labor Certification for Green Card na 2018r, ilu Polaków uzyskało Perm w zawodzie Truck Driver przez VS i jest tak:

Ogólnie zostało złożonych z Polski 76 petycji do U.S. Department of Labor, a z tej całej puli VS uzyskało tylko 2 pozytywne rozpatrzenia, 12 wniosków zostało wstrzymanych a 8 wniosków dorzuconych. Więc tak to wygląda na dzień dzisiejszy, zobaczymy jak to będzie na 2019r.