Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
11 minut temu, Dominik1990 napisał:

Dzisiaj dostałem email, że mam wypełnić wniosek DS-260 i przeszedłem do następnego etapu. Więc nie wiem co mam myśleć na ten moment. Czekamy i czuwamy

dawno zaczales przygode z VS ?

Napisano
1 minutę temu, trooper napisał:

dawno zaczales przygode z VS ?

Żeby Cię nie skłamać albo czerwiec albo lipiec papiery zacząłem kompletować a w sierpniu już wszystko przetłumaczone. 

Nie mam szczerze pojecia co oznacza ds-260 wniosek ale babka mówiła żebym go wypłenił najszybciej jak się da

Napisano
Godzinę temu, Pawel W. napisał:

Dzisiaj sprawdziłem w Labor Certification for Green Card na 2018r, ilu Polaków uzyskało Perm w zawodzie Truck Driver przez VS i jest tak:

Ogólnie zostało złożonych z Polski 76 petycji do U.S. Department of Labor, a z tej całej puli VS uzyskało tylko 2 pozytywne rozpatrzenia, 12 wniosków zostało wstrzymanych a 8 wniosków dorzuconych. Więc tak to wygląda na dzień dzisiejszy, zobaczymy jak to będzie na 2019r.

podeprzesz to jakims linkiem ?

Napisano
17 godzin temu, Xarthisius napisał:

To skąd np mam wiedzieć, że przeszedłem dalej. Bo VS twierdzi iż przeszedłem do dalszego etapu i cisnie mnie o DS-260 formę żeby wypełnić. To w takim razie co to oznacza ten formularz ??

Pozdrawiam 

Napisano (edytowane)
2 hours ago, Dominik1990 said:

To skąd np mam wiedzieć, że przeszedłem dalej. Bo VS twierdzi iż przeszedłem do dalszego etapu i cisnie mnie o DS-260 formę żeby wypełnić. To w takim razie co to oznacza ten formularz ??

Pozdrawiam 

tl;dr: Jezeli mozesz sie zalogowac i wypelniac DS-260, Twoj PERM musial byc zatwierdzony.

EB-3 w telegraficznym skrocie i tylko te kroki ktore nadaja kontekst do odpowiedzi:

1) pracodawca wystepuje do Department of Labor o PERM

2) po zatwierdzeniu PERM, pracodawca wysyla I-140 do USCIS

3) po uiszczeniu przez pracodawce oplat i zatwierdzeniu I-140 trafia z USCIS do NVC, ktore tworzy dla Ciebie formularz DS-260.

4) logujesz sie i wypelniasz ds-260

@Dominik1990 Ty jestes w pkt. 4. Wczesniejsza rozmowa dotyczy tylko i wylacznie pkt.1. Nie przejmuj sie tym kompletnie.

Edytowane przez Xarthisius
Napisano
10 minut temu, Xarthisius napisał:

tl;dr: Jezeli mozesz sie zalogowac i wypelniac DS-260, Twoj PERM musial byc zatwierdzony.

EB-3 w telegraficznym skrocie i tylko te kroki ktore nadaja kontekst do odpowiedzi:

1) pracodawca wystepuje do Department of Labor o PERM

2) po zatwierdzeniu PERM, pracodawca wysyla I-140 do USCIS

3) po uiszczeniu przez pracodawce oplat i zatwierdzeniu I-140 trafia z USCIS do NVC, ktore tworzy dla Ciebie formularz DS-260.

4) logujesz sie i wypelniasz ds-260

@Dominik1990 Ty jestes w pkt. 4. Wczesniejsza rozmowa dotyczy tylko i wylacznie pkt.1. Nie przejmuj sie tym kompletnie.

Pod tym linkiem są dane na temat Perm  http://www.myvisajobs.com/

tylko nie jestem pewien co jaki czas dane są aktualizowane?

Do firmy May Trucking Company tam gdzie ja podpisałem kontrakt, frekwencja na 2018r jest taka: Ogólnie 90 wniosków złożonych , 79 wniosków odrzuconych w tym 4 Polaków,

7 wniosków wstrzymanych, 4 wnioski przyznane.

A pro po DS-260, to też dostałem od VS ten formularz jakieś tydzień temu do wypełnienia ale i to przez wielkie ALE nie logujemy się na stronie https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx 

tylko formularz został wysłany jako Word i do odesłania z powrotem do VS.

Jak rok temu wypełniałem formularz dla siebie DS -160 dla wizy turystycznej, to musiałem założyć konto które do tej pory jest aktywne, rzecz zrozumiała.

Więc pytam się VS  WTF........................................