ilon Napisano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 45 minut temu, pelasia napisał: Ja tez nie, ale on napisał NY, poza miastem moze byc fajnie, choc nie wiem, całego stanu nie zwiedziłam. Ah racja. Ja zawsze zapominam, ze NY to jest caly wielki stan i jak ktos mowi/pisze NY to mi zaraz NYC przychodzi na mysl
ilya_ Napisano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 10 godzin temu, Eskimos. napisał: Miliony polaków którzy tam mieszkają są w większości nielegalnie? sporo jest nielegalnie. Wg mnie ma ciezkie zycie.
ilya_ Napisano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 10 godzin temu, Eskimos. napisał: Witam wszystkich Odkąd pamiętam zawsze chciałem wyjechać i zamieszkać w Stanach 3 godziny temu, ilon napisał: Byles w stanach wczesniej? Jesli nie, to polecam najpierw przyjechac na turystycznej. Jako turysta oczywiscie. Ja to bym w NYC nie chciala mieszkac nawet za doplata setki tysiecy ludzi kazdego dnia chce zamieszkac w usa nie bedac tam nigdy - to nic nowego. usa znane z filmow, seriali, starych polskich mitow ameryki gdzie za rok pracy w usa mozna bylo zyc w polsce dziesiec - tak juz nie ma. 2 godziny temu, pelasia napisał: Ja tez nie, ale on napisał NY, poza miastem moze byc fajnie, choc nie wiem, całego stanu nie zwiedziłam. cay polnoc stanu ny jest piekna. Im wyzej tym ladniej.
katlia Napisano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 3 godziny temu, ilya_ napisał: Im wyzej tym ladniej. I biedniej :)) https://nypost.com/2018/03/22/more-people-quit-upstate-despite-cuomos-economic-plan/
Eskimos. Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 Dobrze wiem, że nie zarobie tego co w UK obecnie Chodzi tylko o taką przygodę żeby starczało na normalne życie Ja bym chciał zamieszkać w NYC Lubię duże miasta Tylko jeśli nie uda się trafić zielonej karty to zostaje wiza turystyczna i praca na czarno ;/ no bo nie wiem co innego poradzić.
Eskimos. Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 No chyba, że jest jakiś ciekawy program Interesuje mnie wyjazd na rok ale nawet pół dobre ;p Nie chce jechać dla zarobku, ponieważ haruję w Anglii, a póki młody jestem chciałbym mieć taką przygodę, czyli np rok w dużym mieście w USA. Poznać ciekawych ludzi, zobaczyć jak to wszystko wygląda Wiem, że nie jest łatwo ogarnąć to wszystko, ale wystarczy jakiś pokoik i praca żeby przeżyć, bo jak wiadomo NYC drogi ;o Jeśli jakiś program ma takie warunki to czemu by nie spróbować, a widzę że jest parę ;p Tylko nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości, bo może lepiej w jakieś programy dla młodzieży się nie pakować tylko próbować jak już samemu.
Gość Napisano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 Sa programy dla studentów. Jeśli nie jesteś studentem to żadnej wizy w style "chce sobie pobyć i ot tak popracować" nie ma.
katlia Napisano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 Nie wiem o jakich programach dla mlodziezy myslisz... te ktore ja znam wymagaja studiow (wymiany studenckie, Work & Travel.) Bo chyba praca jako au pair Ciebie nie interesuje. (A nawet gdyby, to byloby trudno - nie ma wielkiego popytu na chlopakow.)
katlia Napisano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 20 minut temu, Eskimos. napisał: póki młody jestem chciałbym mieć taką przygodę, czyli np rok w dużym mieście w USA Niestety, USA to nie UE... nie mozesz sobie ot przyjechac i pracowac... tak samo jak Amerykanie nie moga sobie pojechac do Europy na rok pracy.
sly6 Napisano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2018 I te programy work i travel nie są na rok czasu. Jak nie masz doświadczenia, odpowiedniego zawodu to życzę powodzenia w szukaniu wizy pracowniczej. Pracowałeś kiedyś na czarno? Popracuj i zobaczysz jak kto jest. Ps to już kolejny post jak ktoś pisze o pracy na czarno.Bywają tacy co piszą że ludzie nie latają do pracy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.