ndmker Napisano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2018 Mam pytanie. Jak ogarniacie możliwość odwiedzin rodziny z Polski? Póki dziadkowie mają jeszcze trochę życia w sobie chcielibyśmy dać im możliwość zobaczenia się z wnukami. Czy mają ubiegać się o wizę turystyczną i mówić prosto z mostu, że chcą mieć możliwość widzenia się z wnukami/dziećmi? A może lepiej niech ubiegają się o tę wizę zanim wyjedziemy, żeby nie było że mają 'metę' w USA? Tego typu sytuacja zwiększa ryzyko odmowy? W takim razie może powinni ściemniać i mówić, że chcą odbyć jedynie na starość podróż życia? Ktoś przerabiał taki problem?
sly6 Napisano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2018 Nic nie sciemniac a mówić prawdę zobaczyć wnuki oraz dzieci.
andyopole Napisano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2018 Jezeli dziadek z babcia nie maja 40 lat to nikt ich o chec pracy nie bedzie posadzal.
mola Napisano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2018 Wiza B2 jest wydawana dla osób, które interesuje: (za https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/tourism-visit/visitor.html) Tourism Vacation (holiday) Visit with friends or relatives Medical treatment Participation in social events hosted by fraternal, social, or service organizations Participation by amateurs in musical, sports, or similar events or contests, if not being paid for participating Enrollment in a short recreational course of study, not for credit toward a degree (for example, a two-day cooking class while on vacation) Odwiedzanie wnuków i dzieci jak najbardziej się kwalifikuje.
ndmker Napisano 9 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2018 Dzięki za informacje. Zobaczymy jak w praktyce to wyjdzie. Dziadkowie mają powyżej 70 lat, więc raczej praca im nie w głowie.
ilon Napisano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2018 Moja rodzina ubiegala sie o turystyczna jak ja juz bylam w USA i czekalam na GC. Dostali wszyscy bez problemu na 10.
andyopole Napisano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2018 18 godzin temu, ndmker napisał: Dzięki za informacje. Zobaczymy jak w praktyce to wyjdzie. Dziadkowie mają powyżej 70 lat, więc raczej praca im nie w głowie. ja znam taka Pania, 70+, ktora zapiernicza na dwoch pracach az trzeszczy. Mieszka i pracuje w NYC, legalnie. Poniewaz jest zagorzalym zwolennikiem kaczej zmiany w Polsce, byla szczerze oburzona gdy zostal tam podwyzszony wiek emerytalny do 67 lat. Jak widac fakt ten nie przeszkadza jej zupelnie sprzatac w tym wieku zydowskich domow na Manhattanie.
ilya_ Napisano 17 Września 2018 Zgłoś Napisano 17 Września 2018 Dnia 10.08.2018 o 12:00, andyopole napisał: ja znam taka Pania, 70+, ktora zapiernicza na dwoch pracach az trzeszczy. Mieszka i pracuje w NYC, legalnie. Poniewaz jest zagorzalym zwolennikiem kaczej zmiany w Polsce, byla szczerze oburzona gdy zostal tam podwyzszony wiek emerytalny do 67 lat. Jak widac fakt ten nie przeszkadza jej zupelnie sprzatac w tym wieku zydowskich domow na Manhattanie. ja znam 84 letniego hydraulika w Polsce. Ostatnio go na mojej wichurze spotkalem nawet. Wiek to tylko liczba.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.