Paulina_89 Napisano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 3 godziny temu, Patipitts napisał: APROPOS. Z życia wzięte. Gadam z sąsiadką, kobita po 60, w zeszłym tygodniu tak na luzie, że pracy szukam itp. I że na zakupy się muszę wybrać kupić buty i strój na interviews. I w niedziele nas zaprosili na obiad, w sumie takie wspólne gotowanie, zaprosili jeszcze znajomą z miasta obok. I ta znajoma (tak trochę się znamy, czasem wpadała) mówi czekaj, mam coś dla ciebie tylko do auta skoczę. I przynosi mi czarne szpilki, nowe, w moim rozmiarze. A bo znajoma sobie kupiła na promocji, ale w rozmiar nie trafiła, chciała zwrócić ale juz nie chcieli przyjąć a Kathy jej mówiła ze szukam pracy i na zakupy musze jechac to powiedziała tej znajomej ze weźmie dla mnie. Szok. Nawet rozmiar buta znała. Trochę straszne, trochę śmieszne, ale buty fajne to wzielam No to milo, ze tak pomyslala o Tobie Moja sasiadka chyba sie czuje samotna, bo byl taki czas, ze mi wysylala smsy prawie codziennie pytajac czy np. mam ochote przyjsc na obiad, obejrzec film, prograc w gry slowne, czy chociazby po to zeby zobaczyc jej nowonarodzone kocieta;) Do dzis wysyla mi smsy z zapytaniem czy czegos nie potrzebuje kiedy wyjezdza gdzies do sklepu ktorego nie mamy w najblizszej okolicy.
katlia Napisano 22 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2018 1 godzinę temu, Paulina_89 napisał: Do dzis wysyla mi smsy z zapytaniem czy czegos nie potrzebuje kiedy wyjezdza gdzies do sklepu ktorego nie mamy w najblizszej okolicy. Bardzo ladnie z jej strony. Uwazam ze dobre stosunki z sasiadami sa bardzo wazne, i sama probuje poznac/pomagac ludziom na naszej ulicy. Lubie "a sense of community."
sly6 Napisano 22 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2018 6 godzin temu, katlia napisał: Bardzo ladnie z jej strony. Uwazam ze dobre stosunki z sasiadami sa bardzo wazne, i sama probuje poznac/pomagac ludziom na naszej ulicy. Lubie "a sense of community." W poradniku dla nowych imigrantów którzy mają przyjechać na stały pobyt ten punkt jest dobrze opisany że należy dać się poznać oraz współdziałać w danych społecznościach.
sly6 Napisano 22 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2018 8 godzin temu, Paulina_89 napisał: No to milo, ze tak pomyslala o Tobie Moja sasiadka chyba sie czuje samotna, bo byl taki czas, ze mi wysylala smsy prawie codziennie pytajac czy np. mam ochote przyjsc na obiad, obejrzec film, prograc w gry slowne, czy chociazby po to zeby zobaczyc jej nowonarodzone kocieta;) Do dzis wysyla mi smsy z zapytaniem czy czegos nie potrzebuje kiedy wyjezdza gdzies do sklepu ktorego nie mamy w najblizszej okolicy. To się nazywa empatia która jest lecz nie każdy na to może liczyć np od bliskich osób a obcy to ładnie okazują.
ilon Napisano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2018 Dnia 21.11.2018 o 20:29, katlia napisał: Bardzo ladnie z jej strony. Uwazam ze dobre stosunki z sasiadami sa bardzo wazne, i sama probuje poznac/pomagac ludziom na naszej ulicy. Lubie "a sense of community." Dokladnie. Dobre stosunki z sasiadami sa mega wazne. Ja akurat trafilam mega super. Na moim pietrze poza mna mieszkaja 3 inne dziewczyny. Wszystkie jestesmy mniej wiecej w tym samym przedziale wiekowym, chodzimy razem na drinki i jak mi zabraknie czegokolwiek w trakcie gotowania wiem, ze pozycza. Sasiedzi pietro nizej tez spoko. Jeden sasiad pozyczyl jakis czas temu 2 jajka, oddal w postaci omletu. Ciekawe, czy beda tacy uprzejmi jak im powiem, ze obcinam kablowke i net i zapytam ktory sie podzieli haslem do WIFI
andyopole Napisano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2018 Jeśli zaoferujesz parę groszy to nie będzie problemu, myślę.
andyopole Napisano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2018 Swojej sasiadke przedwczoraj zamontowalem judasza. Bardzo jej się ten polski termin spodobał.
Paulina_89 Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2018 Zawsze staram sie utrzymywac dobre stosunki z sasiadami. Nawet konflikty zalatwiam przez osoby trzecie typu policjant albo pracownik child protective services:P Nie chce miec pozniej w odwecie poprzebijanych opon;) lol. To bylo tak pol zartem i niestety pol serio.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.