czechirus Napisano 21 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2019 Dzień Dobry, Poszukuję osoby która by leciała w najbliższym czasie do USA najlepiej z podkarpacia/małopolski , może być też inny region Potrzebuję pomocy w dostarczeniu paczki [lekarstw] dla siostry, lekarstwa sporo kosztowały a nie chcę ryzykować z urzędem celnym Paczka w wielkości opakowania na buty do 1kg, za odpowiednią odpłatą. Proszę o kontakt.
mcpear Napisano 21 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2019 Nie chcę bynajmniej negować Twoich prawdopodobnie szczerych i szlachetnych intencji. Aczkolwiek w dzisiejszych czasach przewiezienie dla nieznajomego 1kg lekarstw przez granicę może być prawie, że aktem samobójczym - nigdy nie wiadomo tak na serio czy nie przewozi się narkotyków i przez co można wylądować w kryminale na bardzo bardzo długi czas.
miron_ksi Napisano 21 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2019 No rzeczywiście .... wstęp jak do Locked up Abroad. Jak pilna potrzeba to leki można wysłać: https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/777/kw/Prescription Drugs through mail/session/L3RpbWUvMTU1MDc1NDAyNi9zaWQvWkhCWHhYN28%3D
czechirus Napisano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Napisano 21 Lutego 2019 Zaokrągliłem wagę, są dwa płyny co waża z około 0.5 kg, a tabletki nie dużo aż tak, musiał bym dokładnie zważyć A są to tylko lekarstwa na cere, żadne anaboliki czy psychotropy A jak wypiszę w liście to celna i tak weźmie i otworzy paczkę i różnie może być...
margherita_s Napisano 22 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2019 4 godziny temu, czechirus napisał: Zaokrągliłem wagę, są dwa płyny co waża z około 0.5 kg, a tabletki nie dużo aż tak, musiał bym dokładnie zważyć A są to tylko lekarstwa na cere, żadne anaboliki czy psychotropy A jak wypiszę w liście to celna i tak weźmie i otworzy paczkę i różnie może być... Żadna trzeźwo myśląca osoba nie zaryzykuje przewiezienia leków. Możesz zapewniac, że to zwykle lekarstwa i nic więcej, ale nie ma żadnej gwarancji, co w tych lekach naprawdę będzie się znajdowało. Postaw się na miejscu takiej osoby - naprawdę zgodzilbys się przewieźć lekarstwa na drugi koniec świata od nieznajomego, ryzykując więzieniem?
czechirus Napisano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2019 Jeśli są na to paragony i widać że nic nie jest naruszone to nie widzę żadnego problemu
sly6 Napisano 22 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2019 19 minut temu, czechirus napisał: Jeśli są na to paragony i widać że nic nie jest naruszone to nie widzę żadnego problemu Napisze tak , ludzie robią tak że nie widać nic na pierwszy rzut oka a jednak jest podmiana. Zobacz np seriale o granicy.
margherita_s Napisano 22 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2019 8 godzin temu, czechirus napisał: Jeśli są na to paragony i widać że nic nie jest naruszone to nie widzę żadnego problemu Naiwny jestes Myslisz, ze nie da sie tak zrobic, zeby opakowanie wygladalo na nienaruszone, po uprzednim wlożeniu do niego nielegalnych substancji? Jesli to dla Ciebie takie ważne, to wyslij te lekarstwa pocztą, zdrowie ważniejsze od pieniedzy. Bo wątpie, że ktos tutaj zgodzi sie przewiezc cos takiego, ryzykujac sporo.
ilon Napisano 22 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2019 Dokladnie - wyslij poczta. Forumowicze tutaj wysylali leki poczta i dochodzily. Jesli to lekarstwa na cere i nie dojda na czas to zagrozenia zycia nie bedzie. Z ciekawosci - co to jest i czemu trzeba to wysylac z Polski do USA?
czechirus Napisano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Napisano 23 Lutego 2019 Za dużo seriali proszę Państwa Może by doszły może nie, ale koszt wszystkiego to około 800 PLN więc trochę mi szkoda ryzykować jak celna zatrzyma Są to kremy, i tabletki na cerę twarzy (-:, gdyż moja siostra nie wybiera się do Polski w najbliższym czasie..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.