Jackie Napisano 21 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2019 2 godziny temu, kzielu napisał: Btw - ja jakos do polskiego jedzenia nie tesknie. Mam tak samo. jedyne rzeczy jakie mi mama z Polski przywozi to węgierską pastę paprykową (na Amazonie jest droga) i śliwki w czekoladzie nadziewane marcepanem, które de facto mogłabym sama zrobić ale mi sie nie kce Te śliwki można w polskich sklepach kupić w okolicach Chicago, ale często trafiają się stare i wysuszone.
andyopole Napisano 21 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2019 22 minuty temu, Jackie napisał: mama z Polski przywozi to węgierską pastę paprykową (na Amazonie jest droga) Jest bardzo duzy wybor przeroznych meksykanskich past paprykowych. Nie probowalas?
Xarthisius Napisano 21 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2019 45 minutes ago, Jackie said: węgierską pastę paprykową (na Amazonie jest droga) Univer Piros Arany? Tego moge kazda ilosc zjesc
kzielu Napisano 21 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2019 Godzinę temu, Jackie napisał: Mam tak samo. jedyne rzeczy jakie mi mama z Polski przywozi to węgierską pastę paprykową (na Amazonie jest droga) i śliwki w czekoladzie nadziewane marcepanem, które de facto mogłabym sama zrobić ale mi sie nie kce Te śliwki można w polskich sklepach kupić w okolicach Chicago, ale często trafiają się stare i wysuszone. Tak swoja droga - na Amazonie Ptasiego Mleczka jest w brod. W PL maja teraz nowe smaki - przywiozle zonie Peanut Butter. Paskudne.
andyopole Napisano 21 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2019 23 minuty temu, Xarthisius napisał: Univer Piros Arany? Tego moge kazda ilosc zjesc Dobra jest. Za dawnych czasow czesto jezdzilem na Wegry sluzbowo. To byla jedna z rzeczy, ktore musialem zawsze przywiezc.
andyopole Napisano 21 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2019 13 minut temu, kzielu napisał: Tak swoja droga - na Amazonie Ptasiego Mleczka jest w brod. W PL maja teraz nowe smaki - przywiozle zonie Peanut Butter. Paskudne. Tam jest wszystko, prawie. Co widac po kliknieciu w ich szukajke taga "polska kielbasa": https://www.amazon.com/s?k=polska+kielbasa+sausage&crid=TOJSI2RK1AAY&sprefix=polska+kielbasa%2Caps%2C210&ref=nb_sb_ss_i_4_15 Co te wyroby sa warte nie wiem, Testow sie nie podejmuje. Wlasnie na naszym portlandzkim, polonijnym FB trwa poszukiwanie polskiej kielbasy. Jedna z pan dala namiar na COSTCO gdzie ponoc jest cos co polska kielbasa przypomina. Akurat tam mi nie po drodze bo kupilbym w celach badawczych.
andyopole Napisano 22 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2019 5 godzin temu, Jackie napisał: śliwki w czekoladzie nadziewane marcepanem Nie znam tego cuda. Masz może fotkę opakowania?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.