Marcun1996 Napisano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2019 Witam, nazywam się Marcin mam 24 lata i jestem od dwóch lat policjantem. Myślałem o przeniesieniu się do policji w Miami. Jednak nie mam pojęcia jak wygląda to po zniesieniu wiz (kiedyś był podobny temat na forum). Proszę o pomoc.
andyopole Napisano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2019 22 minuty temu, Marcun1996 napisał: Witam, nazywam się Marcin mam 24 lata i jestem od dwóch lat policjantem. Myślałem o przeniesieniu się do policji w Miami. Jednak nie mam pojęcia jak wygląda to po zniesieniu wiz (kiedyś był podobny temat na forum). Proszę o pomoc. Nic się nie zmieniło. Zniesiono wyłącznie obowiązek posiadania wiz turystycznych. Wszystkie inne wizy pozostały takie same a nawet bardziej.
kzielu Napisano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2019 Pomijajac juz to co Andy napisal (nic sie nie zmienilo) to dlaczego konkretnie chcesz sie przeniesc do policji do Miami ? Prawdpodobienstwo skonczenia pod ziemia bedac policjantem w US jest nieporownywalnie wyzsze od tego w PL, tutaj kazdy ma bron a kamizelka jak ktos strzela z 5.56 NATO slabo dziala....
Kleofas11 Napisano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2019 14 minut temu, kzielu napisał: dlaczego konkretnie chcesz sie przeniesc do policji do Miami ? Może dlatego. Sorry, nie mogłem się powstrzymać. A policjantem w służbie USA może być tylko osoba posiadająca obywatelstwo USA.
ilya_ Napisano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2019 to tylko film. pomysl wyparuje Ci z glowy za jakies 3,4 miesiace.....
Chargingbull Napisano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2020 Dnia 30.12.2019 o 20:17, Marcun1996 napisał: Witam, nazywam się Marcin mam 24 lata i jestem od dwóch lat policjantem. Myślałem o przeniesieniu się do policji w Miami. Jednak nie mam pojęcia jak wygląda to po zniesieniu wiz (kiedyś był podobny temat na forum). Proszę o pomoc. Witam Aby zostać policjantem w Usa musisz się tu przede wszystkim znaleść legalnie. Generalnie w większośći stanów musisz mieć obywatelstwo U.S ale są stany oraz niektóre departamenty, które pozwalają na aplikowanie z zieloną kartą np.: większość departamentów w Colorado, na Hawajach, Nowy Orlean a nawet w samym Chicago. Oprócz tego trzeba spełnić jeszcze inne kryteria jak: wiek, wykształcenie, niekaralność itp. Jak już przejdziesz proces rekrutacji: egzamin pisemny, sprawnościowy, psychotesty, zdrowotny, wywiad środowiskowy, wykrywacz kłamstw, interview z komisją to dostaniesz zaproszenie do akademii, która trwa 6 miesięcy. Jak zdasz wszystkie egzaminy i ją ukończysz, to wtedy możesz zostać policjantem w USA. Ale tak jak pisałem wcześniej, aby myśleć o pracy w Policji musisz mieć przynajmniej GC.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.