Skocz do zawartości

Bilety z bagażem nadawanym

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
16 godzin temu, kzielu napisał:

Delta.com na przykład...

np SAS, ja kupuje bilety na całą podróż u jednego przewoźnika. U którego to już zupełnie inny temat do dyskusji. 

Kupuje całość tak wiem drożej, ale nie muszę się potem kotłować jak się coś opóźni, zmieni  bujać z walizami:D

Napisano
1 godzinę temu, kzielu napisał:

Średnio - najtańsza taryfa na transatlantyckich to Economy saver  - carry on only.

Masz rację, musieliśmy zajrzeć na Expedię przed wspomnianą "dobrą zmianą" albo coś podobnego ;) W sumie dobrze, mąż teraz będzie skłonny odpuścić LOT :D

W zasadzie tak czy owak podróżujemy wyłącznie z carry-on, więc nie ma zbytniej różnicy, ale ja LOTu nie cierpię. Słyszałam że dużo się zmieniło i w zasadzie nie różnią się teraz zbytnio od innych przewoźników, ale ja mam złe wspomnienia.

Napisano
2 godziny temu, Jackie napisał:

Masz rację, musieliśmy zajrzeć na Expedię przed wspomnianą "dobrą zmianą" albo coś podobnego ;) W sumie dobrze, mąż teraz będzie skłonny odpuścić LOT :D

W zasadzie tak czy owak podróżujemy wyłącznie z carry-on, więc nie ma zbytniej różnicy, ale ja LOTu nie cierpię. Słyszałam że dużo się zmieniło i w zasadzie nie różnią się teraz zbytnio od innych przewoźników, ale ja mam złe wspomnienia.

Ja ostatnio lecialem dwa lata temu, ORD-WAW-ORD z mniej niz 24h pobytem w WAW, na 787. Moim zdaniem produkt wyraznie gorszy niz inni przewoznicy na trasach do Europy. Polecialem tylko dlatego ze musialem, wracac do LO nie zamierzam. (Byl jak zwykle opozniony a ich flota w tej chwili to mieszanka roznorakich samolotow na wet lease po porazce Rolls Royce'a)

Napisano
41 minut temu, kzielu napisał:

Ja ostatnio lecialem dwa lata temu, ORD-WAW-ORD z mniej niz 24h pobytem w WAW, na 787. Moim zdaniem produkt wyraznie gorszy niz inni przewoznicy na trasach do Europy. Polecialem tylko dlatego ze musialem, wracac do LO nie zamierzam. (Byl jak zwykle opozniony a ich flota w tej chwili to mieszanka roznorakich samolotow na wet lease po porazce Rolls Royce'a)

LOTowskie opóźnienia to tragedia. Jak masz przesiadke w USA to się podróż sypie. 

Napisano

Dzięki za odpowiedź i dyskusję. Czyli pozostały bezpośrednie strony linii lotniczych. Ja tez niestety zauważyłam że ceny wzrosły i jeszcze zabrano bagaż. Lotem nie leciałam i mam nadzieję ze nie będą chyba że będą o wiele tańsze. Wiecie może czy na stronach lini ( luthansa, swiss, united) mozna płacić kartą debetową/ przelewem /payyou ?

Napisano
40 minut temu, aureo napisał:

Dzięki za odpowiedź i dyskusję. Czyli pozostały bezpośrednie strony linii lotniczych. Ja tez niestety zauważyłam że ceny wzrosły i jeszcze zabrano bagaż. Lotem nie leciałam i mam nadzieję ze nie będą chyba że będą o wiele tańsze. Wiecie może czy na stronach lini ( luthansa, swiss, united) mozna płacić kartą debetową/ przelewem /payyou ?

Zawsze placilem CC wiec nie wiem ale chyba tak. Gdy mieszkalem w UK nie mialem kredytowki i placilem zawsze debetowa. Pamietaj ze placac CC masz dodatkowe korzysci...

Napisano
3 godziny temu, andyopole napisał:

Zawsze placilem CC wiec nie wiem ale chyba tak. Gdy mieszkalem w UK nie mialem kredytowki i placilem zawsze debetowa. Pamietaj ze placac CC masz dodatkowe korzysci...

Poza USA karty kredytowe dzis niewiele daja, chyba, ze ktos ma szczescie byc w promocyjnym okresie gdzie "zarobi" dodatkowej punkty czy cos, jesli to jest dla kogos cos w ogole warte. Ale po tej stronie oceanu to naprawde rzadkosc.

"Card fee" zawsze bylo w praktyce dodatkiem do ceny biletu, i dopiero jak "Unia" sie za to kilka lat temu wziela, przewoznicy zostali zmuszeni do oferowania co najmniej jednej opcji platnosci bez dodatkowej doplaty, i ta jedyna opcja jest najczesciej wlasnie debit card payment, a to z uwagi, ze wiekszosc kupujacych "leci" - doslownie i w przenosni - na kredycie, zatem oferujac darmowe oplaty karta debetowa, linii lotnicze minimalizowaly straty.

Zatem @aureo , nie tylko mozna,  ale i trzeba. Z Polski to bedzie oszczednosc rzedu kilkudziesieciu zlotych.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Z  Trentami sobie nie poradzili , stoją chyba dwa 787 na Okęciu bez silników cały czas...

A ANA (All Nippon) właśnie zamówiło kolejne 787 tym razem z drugą opcja silnikowa - do czego dołożyłem trochę ręki :)

LOT poza brakiem punktualności to porażka że względu na mikroskopijna flotę i siatkę - coś idzie nie tak to lecisz za półtora dnia a nie za parę godzin.

Napisano
6 godzin temu, PiciuK napisał:

Na razie żadnych kombinacji z bagażem - w cenie masz jeden bagaż nadawany,

Zależy co masz na myśli przez "na razie". Na wyloty od 1 kwietnia najtańsza taryfa - tylko bagaż podręczny.

Napisano
13 minut temu, lestat napisał:

Zależy co masz na myśli przez "na razie". Na wyloty od 1 kwietnia najtańsza taryfa - tylko bagaż podręczny.

Prawdopodobnie tak jak ja sprawdził ceny parę tygodni temu, przed wprowadzeniem tych najtańszych taryf.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...