Skocz do zawartości

Praca california

Sebastian z

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
26 minut temu, kzielu napisał:

Szczepionki to teraz przyszlosciowy kierunek (pewnie biotechnolog jak Megan wspomniala)...

To zawsze byl przyszlosciowy kierunek... (corka robi doktorat w tym kierunku) ale wiekszosc ludzi w tej branzy (to znaczy naukowcy) NIE zarabia kokosow. Chociaz tak, na godne zycie wystarczy ;) 

Napisano
5 hours ago, mcpear said:

Oba te uniwersytety mają acceptance rate na poziomie 4-6% :) A startują tam tak czy siak jedynie "top of the top" uczniowie.

O to czy będzie trudno nie pytał :P chciał przepis na sukces to mu podałam. A życie samo odsieje słabe jednostki po drodze... ;) 

Napisano
1 hour ago, MeganMarkle said:

O to czy będzie trudno nie pytał :P chciał przepis na sukces to mu podałam. A życie samo odsieje słabe jednostki po drodze... ;) 

To i tak byłaś miłosierna, że mu nie poradziłaś wymyśleć w następnym tygodniu szczepionkę na coronavirusa albo zdobyć nagrodę Nobla z dowolnej dziedziny z wyjątkiem pokojowej - oba te osiągnięcia też by mu pracę za $200k zaoferowały w CA - wręcz twierdzę, że za $1M+

Napisano
2 hours ago, mcpear said:

To i tak byłaś miłosierna, że mu nie poradziłaś wymyśleć w następnym tygodniu szczepionkę na coronavirusa albo zdobyć nagrodę Nobla z dowolnej dziedziny z wyjątkiem pokojowej - oba te osiągnięcia też by mu pracę za $200k zaoferowały w CA - wręcz twierdzę, że za $1M+

Nie chciałam zniechęcać chłopaka, niech zrobi research i sam wyciągnie wnioski ;)

Napisano

Jak już tak rozmawiamy o pracy i studiach. Jest w stanach zapotrzebowanie na logistyków czy to na magazynie czy to logistyków transportowych (spedycja)? I jak oni zarabiają?

Napisano
7 hours ago, Dudus86 said:

Jak już tak rozmawiamy o pracy i studiach. Jest w stanach zapotrzebowanie na logistyków czy to na magazynie czy to logistyków transportowych (spedycja)? I jak oni zarabiają?

Zapotrzebowanie zawsze jest, w chwili obecnej największe chyba na kurierów :D ale magazyny również furczą...

nie jest to jednak branża w której znajdziesz sponsora na wizę, jeśli do tego zmierzasz. Ale jeśli masz GC to praca się znajdzie. 

Napisano
21 minut temu, MeganMarkle napisał:

Zapotrzebowanie zawsze jest, w chwili obecnej największe chyba na kurierów :D ale magazyny również furczą...

nie jest to jednak branża w której znajdziesz sponsora na wizę, jeśli do tego zmierzasz. Ale jeśli masz GC to praca się znajdzie. 

Dzięki za info xD pytam tylko z ciekawości bo takie studia ukończyłem :) GC już miałem, nie potrzebuje kolejnej 

Napisano
1 hour ago, Dudus86 said:

Dzięki za info xD pytam tylko z ciekawości bo takie studia ukończyłem :) GC już miałem, nie potrzebuje kolejnej 

Ukończyłeś studia na kierunku magazynier, specjalizacja kurier? :D bo to raczej miałam na myśli w obecnej sytuacji rynkowej...

Ale Tobie pewnie chodzi o studia „transport i logistyka”, a tu już może tak różowo nie być, kasy wielkiej w tym nie ma na pewno. Ale jak jesteś wybitny to szukaj pracy, ambitnym ludziom recesja niestraszna!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...