Skocz do zawartości

DV 2021 - wątek dla osób które wygrały GC i mają pytania

Jackie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
4 minutes ago, Krystian321 said:

Dziękuję. Pewnie jedno z kolejnych głupich pytań, ale jaki powinien być tytuł wiadomości, w której wysyłam skany dokumentów? Sam numer CN wystarczy?

Tak. W tresci maila, ktory od nich przychodzi jest explicite: Use your case number as the subject of the email.

• Odpowiedzi 872
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Z tego co czytałam to ruszyła tylko Afryka (a dokładniej Algieria). No ale może za chwilę ruszy wszystko...poza Schengen. My pewnie musimy poczekać na wyrok sądowy.

Napisano

Tak jak się można było spodziewać wyszły 2NL we wszystkich regionach. Niestety nikt ze Strefy Schengen nie dostał zaproszenia na rozmowę. Trzeba czekać.

Napisano
17 minut temu, Izuska napisał:

Tak jak się można było spodziewać wyszły 2NL we wszystkich regionach. Niestety nikt ze Strefy Schengen nie dostał zaproszenia na rozmowę. Trzeba czekać.

Tak jak mówisz - nikt ze strefy Schengen...

Ale jest jakaś tam szansa:

Albo po prostu jesteśmy tak głęboko w g****e, że każdy przeciek lub każda plotka nas cieszy i myślimy, że coś się zmieni :P

Napisano

Czy jeśli mieszkam teraz w Anglii a ambasadę we wniosku ds260 wpisałam w Warszawie, to byłoby koszystniej zmienić miejsce spotkania w sprawie wizy na Londyn? Myślę teraz o banie na strefę Schengen. Oraz czy jest w ogóle opcja takowej zmiany?

Napisano
26 minutes ago, adriana21 said:

Czy jeśli mieszkam teraz w Anglii a ambasadę we wniosku ds260 wpisałam w Warszawie, to byłoby koszystniej zmienić miejsce spotkania w sprawie wizy na Londyn? Myślę teraz o banie na strefę Schengen. Oraz czy jest w ogóle opcja takowej zmiany?

Czy jest taka opcja? Tak. Musisz odblokowac DS-260 (mail do KCC) i uaktualnic adres zamieszkania na ten w Anglii, a potem wyslac do KCC drugiego maila z prosba o zmiane ambasady.

Czy ma to sens? Ten sam ban, ktory jest okreslany w tym watku jako "Schengen Ban" obejmuje tez the Republic of Ireland, the Federative Republic of Brazil, and the Republic of South Africa i uwaga uwaga: the United Kingdom (excluding overseas territories outside of Europe).

[1] https://www.whitehouse.gov/briefing-room/presidential-actions/2021/01/25/proclamation-on-the-suspension-of-entry-as-immigrants-and-non-immigrants-of-certain-additional-persons-who-pose-a-risk-of-transmitting-coronavirus-disease/

Napisano

Ja jestem urodzona na Ukrainie, ale już od 10 lat mieszkam w Warszawie. Nie mam jeszcze sprawdzonych dokumentów przez KCC. Mój numer jest current na kwiecień. Zastanawiam się czy nie prosić KCC o przeniesienie do Kijowa. Natomiast KCC mówi ze musi być do tego powód, czy Schengen ban to jest wystarczający powód? Jak myślicie, czy to ze mieszkam w strefie Schengen nie wyjdzie na to samo w Ambasadzie na Ukrainie (ze tez będę objęta banem)?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...