Skocz do zawartości

DV 2021 - wątek dla osób które wygrały GC i mają pytania

Jackie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
15 minut temu, Zuziabet napisał:

czyli w polskich ambasadach spotkania beda nie odbywały a tylko te w usa beda zablokowane? 

Tak jak już ci napisano, ambasady/konsulaty nie będą wydawały wiz do końca roku. Siedź na tyłku w USA, skombinuj jak zostać legalnie (coś tam pisałaś o przedłużeniu statusu). Masz szczęście jakich mało :) 

EDIT: dopiero teraz zauważyłam że to DV 2021, sorry.

• Odpowiedzi 872
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Odnosnie AOS interviews to biorac pod uwage timelines wszystkich innych kategorii wizowych i zapowiadany furlough to zgaduje ze raczej za wesolo z nimi nie bedzie... Celowo lub niecelowo.

Napisano
10 minutes ago, kzielu said:

Odnosnie AOS interviews to biorac pod uwage timelines wszystkich innych kategorii wizowych i zapowiadany furlough to zgaduje ze raczej za wesolo z nimi nie bedzie... Celowo lub niecelowo.

BTW, jest juz bipartisan bill dajacy im te 1.2 miliarda [1] Spodziewam sie, ze dostana te kase na czas.

Trzeba tez USCIS przyznac, ze z empatia podeszli do sytuacji z pandemia i pare osob w ciagu ostanich tygodni dostalo GC z DV bez wzywania na interview. W wczesniejszych latach to byly pojedyncze przypadki, a teraz juz przynajmniej 4 osoby widzialem na innym forum. Sporo ludzi czeka na bio, bo ASC sa dalej zamkniete.

[1] https://cleaver.house.gov/media-center/press-releases/reps-cleaver-fortenberry-introduce-emergency-funding-legislation-to-save

Napisano

Naprawde mi przykro z powodu calej tej sytuacji z Covid, szczegolnie sie to odnosi do wygranych w loterii, nie wyglada to za rozowo nawet na nastepny rok, ten rok jest raczej stracony nie ma sie co oszukiwac, kryzys z covidem jest bardzo ale to bardzo zle zarzadzany do tego rosnie bezrobocie, nie zdziwie sie ze program DV bedzie zahibernowany w nastepny roku a kto wie moze i dluzej, ameryki nie bedzie stac na ciagle drukowanie nowych dolarow na pomoc dla wlasnych obywateli i przy tym jeszcze wspomagac 50k potencjalnie bezrobotnych zwyciezcow zielonych kart

Napisano

Dokładnie, jak widzicie tegoroczną sytuację? Wygrałem na loterii, myślałem, że moje marzenie z dzieciństwa się spełni a tu się okazuje, że pewnie nawet nie zostanę zaproszony mimo bardzo niskiego numeru CN.

Tak szczerze to są jakieś realne szansę na „odwołanie” bana do tego września następnego roku?

Napisano
5 godzin temu, Hazetingen napisał:

Tak szczerze to są jakieś realne szansę na „odwołanie” bana do tego września następnego roku?

Będzie można sobie gdybać po 3 listopada.

Napisano

Mam pytanie o szkołę średnią. 

Właściwie jaki dokument powinnam przedstawić? Transkrypt ocen w języku angielskim? Na tym forum znalazłam coś takiego. Czy powinnam pójść z tym do mojej szkoły i poprosić o wypełnienie? Mam ukończone studia wyższe, ale z tego, co tutaj przeczytałam, trzeba przedstawić dokument z liceum (ukończone 12 lat edukacji).

transcript-of-records_pl.pdf

Napisano
4 hours ago, misha04 said:

Mam pytanie o szkołę średnią. 

Właściwie jaki dokument powinnam przedstawić? Transkrypt ocen w języku angielskim? Na tym forum znalazłam coś takiego. Czy powinnam pójść z tym do mojej szkoły i poprosić o wypełnienie? Mam ukończone studia wyższe, ale z tego, co tutaj przeczytałam, trzeba przedstawić dokument z liceum (ukończone 12 lat edukacji).

transcript-of-records_pl.pdfUnavailable

Swiadectwo z klasy maturalnej, w jezyku polskim.

• 4 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...