Jackie Napisano 10 Lipca 2020 Autor Zgłoś Napisano 10 Lipca 2020 15 minut temu, Zuziabet napisał: czyli w polskich ambasadach spotkania beda nie odbywały a tylko te w usa beda zablokowane? Tak jak już ci napisano, ambasady/konsulaty nie będą wydawały wiz do końca roku. Siedź na tyłku w USA, skombinuj jak zostać legalnie (coś tam pisałaś o przedłużeniu statusu). Masz szczęście jakich mało EDIT: dopiero teraz zauważyłam że to DV 2021, sorry.
kzielu Napisano 10 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2020 Odnosnie AOS interviews to biorac pod uwage timelines wszystkich innych kategorii wizowych i zapowiadany furlough to zgaduje ze raczej za wesolo z nimi nie bedzie... Celowo lub niecelowo.
Xarthisius Napisano 10 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2020 10 minutes ago, kzielu said: Odnosnie AOS interviews to biorac pod uwage timelines wszystkich innych kategorii wizowych i zapowiadany furlough to zgaduje ze raczej za wesolo z nimi nie bedzie... Celowo lub niecelowo. BTW, jest juz bipartisan bill dajacy im te 1.2 miliarda [1] Spodziewam sie, ze dostana te kase na czas. Trzeba tez USCIS przyznac, ze z empatia podeszli do sytuacji z pandemia i pare osob w ciagu ostanich tygodni dostalo GC z DV bez wzywania na interview. W wczesniejszych latach to byly pojedyncze przypadki, a teraz juz przynajmniej 4 osoby widzialem na innym forum. Sporo ludzi czeka na bio, bo ASC sa dalej zamkniete. [1] https://cleaver.house.gov/media-center/press-releases/reps-cleaver-fortenberry-introduce-emergency-funding-legislation-to-save
stkrup Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2020 Naprawde mi przykro z powodu calej tej sytuacji z Covid, szczegolnie sie to odnosi do wygranych w loterii, nie wyglada to za rozowo nawet na nastepny rok, ten rok jest raczej stracony nie ma sie co oszukiwac, kryzys z covidem jest bardzo ale to bardzo zle zarzadzany do tego rosnie bezrobocie, nie zdziwie sie ze program DV bedzie zahibernowany w nastepny roku a kto wie moze i dluzej, ameryki nie bedzie stac na ciagle drukowanie nowych dolarow na pomoc dla wlasnych obywateli i przy tym jeszcze wspomagac 50k potencjalnie bezrobotnych zwyciezcow zielonych kart
Hazetingen Napisano 15 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2020 Dokładnie, jak widzicie tegoroczną sytuację? Wygrałem na loterii, myślałem, że moje marzenie z dzieciństwa się spełni a tu się okazuje, że pewnie nawet nie zostanę zaproszony mimo bardzo niskiego numeru CN. Tak szczerze to są jakieś realne szansę na „odwołanie” bana do tego września następnego roku?
Jackie Napisano 15 Lipca 2020 Autor Zgłoś Napisano 15 Lipca 2020 5 godzin temu, Hazetingen napisał: Tak szczerze to są jakieś realne szansę na „odwołanie” bana do tego września następnego roku? Będzie można sobie gdybać po 3 listopada.
misha04 Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2020 Mam pytanie o szkołę średnią. Właściwie jaki dokument powinnam przedstawić? Transkrypt ocen w języku angielskim? Na tym forum znalazłam coś takiego. Czy powinnam pójść z tym do mojej szkoły i poprosić o wypełnienie? Mam ukończone studia wyższe, ale z tego, co tutaj przeczytałam, trzeba przedstawić dokument z liceum (ukończone 12 lat edukacji). transcript-of-records_pl.pdf
Xarthisius Napisano 22 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2020 4 hours ago, misha04 said: Mam pytanie o szkołę średnią. Właściwie jaki dokument powinnam przedstawić? Transkrypt ocen w języku angielskim? Na tym forum znalazłam coś takiego. Czy powinnam pójść z tym do mojej szkoły i poprosić o wypełnienie? Mam ukończone studia wyższe, ale z tego, co tutaj przeczytałam, trzeba przedstawić dokument z liceum (ukończone 12 lat edukacji). transcript-of-records_pl.pdfUnavailable Swiadectwo z klasy maturalnej, w jezyku polskim.
Xarthisius Napisano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2020 Pierwszy cutoff na pazdziernik: EUROPE 2,500
Xarthisius Napisano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2020 W biuletynie sa tez liczby wylosowanych: 132404, w tym EU: 45002 i Polska 383. To duzo wiecej niz latach ubieglych (DV20: 84k, DV19: 87.6k, DV18: 116k)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.