Xarthisius Napisano 14 Września 2020 Zgłoś Napisano 14 Września 2020 19 minutes ago, kazek100 said: ale ona chce jechać , nawet ze mną .Tylko o to mi chodzi czy nie zaszkodzi to podczas rozmowy w ambasadzie .I czy nie utracę przez ten rozwód swojej zielonej karty Jezeli wezmiesz rozwod w dowolnym momencie przed przekroczeniem granicy z wiza imigracyjna w paszporcie, Twoja wiza traci waznosc. Jezeli wezmiesz rozwod przed rozmowa w ambasadzie, to wogole nie dostaniesz wizy. Dodatkowo, tak jak @kzielu napisal, jednym z warunkow koniecznych dla Twojego przekroczenia granicy, jest wczesniejsze (badz rownoczesne) przekroczenie tej granicy przez Twoja Zone. Po przekroczeniu granicy i otrzymaniu stempla w paszporcie stajesz sie rezydentem USA. Twoja rezydentura w zaden sposob nie jest zalezna od rezydentury Twojej Zony. Mozesz wziac rozwod nawet w hali przylotow lotniska... Having said that, utrzymywanie malzenstwa w celu uzyskania przywileju imigracyjnego jest traktowane jako jedno z ciezszych oszustw imigracyjnych. Jezeli kiedykolwiek zostanie to poddane w watpliwosc i udowodnione, bez wzgledu na jakim etapie, bedzie to traktowane jako podstawa do odebrania Ci zielonej karty i/lub badz obywatelstwa usa jezeli bedziesz takie posiadal.
kazek100 Napisano 14 Września 2020 Zgłoś Napisano 14 Września 2020 a jak to bedzie tylko separacja ? To też przepada wszystko ?
Xarthisius Napisano 14 Września 2020 Zgłoś Napisano 14 Września 2020 10 minutes ago, kazek100 said: a jak to bedzie tylko separacja ? To też przepada wszystko ? Cytat z instrukcji do DV-21: Quote Jeśli jest Pan/i w uznanej prawnie separacji, wyjazd męża/żony wraz z Panem/Panią na podstawie wizy DV nie będzie możliwy
Jackie Napisano 14 Września 2020 Autor Zgłoś Napisano 14 Września 2020 Teoretycznie to co planujecie jest przestępstwem imigracyjnym ALE... pogadaj z żoną i oficjalnie dajcie sobie jeszcze jedną szansę i zobaczcie co się stanie po przyjeździe do USA. Razem zawsze lepiej, kto wie, może na nowo ogień miłości się roznieci Tym sposobem wilk syty i owca cała. Jak po roku nadal chcecie się rozwieść to droga wolna i nikt podczas zdobywania obywatelstwa wam problemu nie będzie robił. Masa osób się rozwodzi po przeprowadzce do nowego kraju.
Xarthisius Napisano 24 Września 2020 Zgłoś Napisano 24 Września 2020 EU 4,800 na listopad (ban caly czas obowiazuje oczywiscie)
lukasz007 Napisano 24 Września 2020 Zgłoś Napisano 24 Września 2020 EU 4,800 na listopad (ban caly czas obowiazuje oczywiscie)Czyli teoretycznie powinienem się już kwalifikować na rozmowę w listopadzie. Zobaczymy czy rozmowy będą umawiane z dv 21. Na chwilę obecną czekam na mail z potwierdzeniem że wszystko z dokumentami oki ( nie chodzi mi o tego automatycznego ) i z informacją określającą czy czekać na wyznaczenie daty czy już jest wyznaczona.Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
Xarthisius Napisano 24 Września 2020 Zgłoś Napisano 24 Września 2020 30 minutes ago, lukasz007 said: Czyli teoretycznie powinienem się już kwalifikować na rozmowę w listopadzie. Zobaczymy czy rozmowy będą umawiane z dv 21. Na chwilę obecną czekam na mail z potwierdzeniem że wszystko z dokumentami oki ( nie chodzi mi o tego automatycznego ) i z informacją określającą czy czekać na wyznaczenie daty czy już jest wyznaczona. Na Twoim miejscu nie spodziewalbym sie zaproszenia na rozmowe przed styczniem. To i tak optymistyczny wariant, zakladajacy przegrana Trumpa w wyborach i brak wojny domowej...
lukasz007 Napisano 24 Września 2020 Zgłoś Napisano 24 Września 2020 Na Twoim miejscu nie spodziewalbym sie zaproszenia na rozmowe przed styczniem. To i tak optymistyczny wariant, zakladajacy przegrana Trumpa w wyborach i brak wojny domowej...Też tak właśnie myślę że i ten rok (dv21) bedzie przeprawą. Patrząc co się dzieje z końcówką obecnej edycji nie nastawiam się na to jakoś z dużą optymistką chodź nadzieja jest. Zobaczymy jak to wszystko się wyklaruje bo praktycznie dużo uzależnione jest właśnie od wyborów. Na chwilę obecna testujemy cierpliwość...Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
mvgda Napisano 24 Września 2020 Zgłoś Napisano 24 Września 2020 48 minut temu, Xarthisius napisał: Na Twoim miejscu nie spodziewalbym sie zaproszenia na rozmowe przed styczniem. To i tak optymistyczny wariant, zakladajacy przegrana Trumpa w wyborach i brak wojny domowej... a ja mam pytanie, jakie drugi kandydat na prezydenta ma podejście do lockdownu i imigracji? bo tak naprawdę do 31.12 jest ban imigracyjny a schengen do odwołania wiec jestem ciekawa w jaki sposób drugi kandydat miałby w tym przypadku pomoc a słyszałam (nie wiem czy właściwie) ze w sumie on to raczej zwolennik lockdownu i raczej w tym przypadku nie pomoże jakoś to specjalnie dv winners
Xarthisius Napisano 24 Września 2020 Zgłoś Napisano 24 Września 2020 40 minutes ago, mvgda said: a ja mam pytanie, jakie drugi kandydat na prezydenta ma podejście do lockdownu i imigracji? bo tak naprawdę do 31.12 jest ban imigracyjny a schengen do odwołania wiec jestem ciekawa w jaki sposób drugi kandydat miałby w tym przypadku pomoc a słyszałam (nie wiem czy właściwie) ze w sumie on to raczej zwolennik lockdownu i raczej w tym przypadku nie pomoże jakoś to specjalnie dv winners Na papierze? https://joebiden.com/immigration/ A jak bedzie to sie okaze jesli wygra...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.