Marta8686 Napisano 8 Marca 2021 Zgłoś Napisano 8 Marca 2021 Hej, ja też dzis dostalam takiego samego maila z NVC informujcie, gdy sie cos zmieni u Was, bo jestem ciekawa powodzenia! Cytuj
mkrzk Napisano 8 Marca 2021 Zgłoś Napisano 8 Marca 2021 Iskierka pomylilas sie, u nas sytuacja taka ze ja probuje sciagnac zone z PL do stanow jak sprawdzacie strone https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx to tez macie "at NVC"? bo podobno jak sie zmienia na in transit to niedlugo bedzie rozmowa Cytuj
Iskierka Napisano 8 Marca 2021 Zgłoś Napisano 8 Marca 2021 A wybacz, myślałam, że na odwrót. CZyli tak samo jak u mnie i u mężą Co do sprawy wciąż na "at NVC" także czekamy, ale myślę, że niedługo nam umówią rozmowy, procesują tylko kategorie F2A/B i CR/IR-1/2, myślę że nas jest niewiele. Jak tak dalej pójdzie to wszyscy/wszystkie (żony) razem na rozmowie w ambasadzie się spotkamy Dam znać, jak tylko będę mieć jakieś wieści. Wy też dawajcie znać! Cytuj
mkrzk Napisano 24 Marca 2021 Zgłoś Napisano 24 Marca 2021 Mija miesiac od zdjecia banu a tu nadal cisza, troche mnie to niepokoi :/ Cytuj
Marta8686 Napisano 25 Marca 2021 Zgłoś Napisano 25 Marca 2021 Ehh, też czekam, jak na szpilkach... miałam w nvc zaakceptowane w sierpniu, to przede mną w kolejce pewnie wiele osób od marca czy kwietnia rok temu, kiedy ogłosili wstrzymanie wydawania wiz obyśmy się wszyscy w końcu szczęśliwie doczekali! Cytuj
Iskierka Napisano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2021 Mam drobny update, nawet jeśli nie swój i troche odbiegający od Polskich realiów. Rozmawiałam z prawnikiem w zeszły weekend (w USA notabene), prowadzi jeden przypadek wizy F2A dla małżonki w Meksyku. Jego klientowi zaakceptowano cały komplet dokumentów bodajże w czerwca 2020, interview został umówiony na kwiecieć 2021. Wiem, że to nie są jakieś super informacje + podejrzewam, że jednak w polskiej ambasadzie pójdzie to szybciej (myślę, że mamy dużo mniejszy backlog niż Meksyk), także jest nadzieja, trzymajmy się Cytuj
mkrzk Napisano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2021 Dzieki Iskierka, mam nadzieje ze w tym miesiacu NAPRAWDE zacznie cos sie dziac w naszych sprawach no bo coz, ciezko jest. :/ Cytuj
apiechowiak Napisano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) Cześć! Chciałam się tylk odowiedzieć czy macie jakieś wieści? Od jakiegoś czasu obserwuję ten post, a dzsiaj właśnie dostałam maila, że jestem documentarly qualified. No i teraz nic tylko czekać, aż sprawa zostanie wysłana do ambasady... Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez apiechowiak Cytuj
Marta8686 Napisano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2021 Hej! Nie wytrzymalam i zadzwonilam do ambasady w Warszawie w zeszlym tygodniu. Pani mi powiedziała, ze teoretycznie juz moga rozpatrywac te podania, ale jesli sprawa jest nadal w NVC to nic nie moga zrobic i zeby sie skontaktowac z NVC. Napisalam wiec do mojej prawniczki w US i ona mi odpisala, ze jestem w kolejce na rozmowe, ale dokladnych szacunkow nie sa w stanie podac, bo to zalezy od terminow dostepnych w ambasadzie w moim kraju i ze nastepna informacja, jaka otrzymamy od NVC, bedzie data spotkania. Jednym slowem nie wiem do konca o co chodzi i kto blokuje sprawę, ale też nic nowego sie nie dowiedzialam 1 Cytuj
apiechowiak Napisano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2021 Ja sprawdziłam dostępne spotkania w ambasadzie (jakimś cudem mogłam to zrobić przez stronę, której kiedyś używałam do umówienia spotkania na wizę b2), i przy umawianiu się na spotkanie CR1 (takie miałam dostępne) najbliższy termin jest już w ten wtorek i środę. I jest bardzo dużo wolnych miejsc więc sama już nie wiem... Oczywiście nie mogę się sama umówić bo moja sprawa jest nadal w NVC ale przynajmniej daje to mi nadzieję, że jak tylko pzapiery opuszczą pójdzie z górki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi