MeganMarkle Napisano 13 Października 2020 Autor Zgłoś Napisano 13 Października 2020 1 hour ago, Xarthisius said: , co to znaczy "jej wlasny" prawnik? Prawnik pracodowacy tego nie prowadzi Prowadzi, ale wzięła sobie swojego prawnika dodatkowo... szukam tutaj info bo wg mnie zarówno ci nasi jak i ten jej nie są warci funta kłaków :/
ilon Napisano 13 Października 2020 Zgłoś Napisano 13 Października 2020 Szkoda dziewczyny, lipa tak nagle z dnia na dzien byc bez statusu. Daj znac jak sie sprawa potoczy, bo jestem ciekawa - a jak potrzebujesz kogos do twojego teamu z accounting backgroud kto juz ma GC to tez daj znac
MeganMarkle Napisano 14 Października 2020 Autor Zgłoś Napisano 14 Października 2020 21 hours ago, ilon said: Szkoda dziewczyny, lipa tak nagle z dnia na dzien byc bez statusu. Daj znac jak sie sprawa potoczy, bo jestem ciekawa - a jak potrzebujesz kogos do twojego teamu z accounting backgroud kto juz ma GC to tez daj znac A co Ilo, rozważasz przeprowadzkę do CA? :p Polaka i to jeszcze z GC to bym brała w ciemno ale ja nie w finansach niestety pracuje tylko Supply Chain... i zatrudniam teraz na entry level Analyst i Sr Analyst pozycje także nie sadze by Cię to zainteresowało... A co do dziewczyny - okazało się że ma F1 i dlatego ta opcja z CPT jest dla niej całkiem realna i pracuje nad aplikacja . Mowi mi ze wroci do pracy z końcem października ale jakoś sceptycznie jestem nastawiona... Przede wszystkim nie wiem jakim cudem miała F1 i H1B jednocześnie - możliwe to?
Xarthisius Napisano 14 Października 2020 Zgłoś Napisano 14 Października 2020 14 minutes ago, MeganMarkle said: A co do dziewczyny - okazało się że ma F1 i dlatego ta opcja z CPT jest dla niej całkiem realna i pracuje nad aplikacja . Mowi mi ze wroci do pracy z końcem października ale jakoś sceptycznie jestem nastawiona... Przede wszystkim nie wiem jakim cudem miała F1 i H1B jednocześnie - możliwe to? Nie, wiec ktoras informacja jest nieprawdziwa.
kzielu Napisano 14 Października 2020 Zgłoś Napisano 14 Października 2020 Na moje oko to ktorys z prawnikow jej ciemnote wciska robiac niepotrzebna nadzieje i ciagnac kase.
mcpear Napisano 14 Października 2020 Zgłoś Napisano 14 Października 2020 No chyba, że nieprawdziwą jest informacja, że miała wizę H1-B i ona wyekspirowała we wrześniu.
MeganMarkle Napisano 15 Października 2020 Autor Zgłoś Napisano 15 Października 2020 9 hours ago, Xarthisius said: Nie, wiec ktoras informacja jest nieprawdziwa. Dokładnie tak, muszę się wiec dowiedzieć która. Pogadam jutro bezpośrednio z tym naszym prawnikiem.. na ten moment myśle ze może ona od początku pracowała na tym F1, w kwietniu w loterii wylosowała H1B (taką informacje dostałam, dlatego zakładałam ze ma H1B). Teraz myśle ze może pół roku te wizę procesowali by jej przyznać, wysłali jej RFE a potem dostała odmowę i tyle. To by się spinało wiec, że nadal ma F1. Sprawdzę jutro, bo coś mi tu mocno śmierdzi... Najgorsze jest to, że niezależnie od tego co teraz wyjdzie z tym F1 - brak tu planu długoterminowego na legalne pozostanie w USA. Pytanie wiec czy warto w takiego pracownika inwestować
Sebol83 Napisano 15 Października 2020 Zgłoś Napisano 15 Października 2020 @MeganMarkle Jak poszukujesz osoby z Supply Chain - chętnie się zgłoszę Ale że jestem w Polsce, może to być znaczenie utrudnione, ale ... Generalnie, zastanawia mnie jakie ma szanse dziewczyna czy to z H1B, czy z inna formą przy obecnych banach, nadchodzących wyborach, które albo coś z banem zrobią, albo nie....
MeganMarkle Napisano 15 Października 2020 Autor Zgłoś Napisano 15 Października 2020 14 hours ago, Sebol83 said: @MeganMarkle Jak poszukujesz osoby z Supply Chain - chętnie się zgłoszę Ale że jestem w Polsce, może to być znaczenie utrudnione, ale ... O ile nie masz GC albo obywatelstwa to niestety nie mamy nawet co gadać dostaje tysiące CV codziennie, ludzi potrzebujących wizy... :/
Sebol83 Napisano 16 Października 2020 Zgłoś Napisano 16 Października 2020 Rozumiem, spoko Tak zagadałem. Teraz gdy Covid blokuje wszystko, nie ma szans na zdobycie H1B. Ale, rozpoczynam wypełnianie wniosku na DV2022 - wiec jak sie uda, to sie do Ciebie odezwe, moze wtedy powiesz czy masz wolne stanowiska A jakies nowe wiesci w sprawie Twojej pracownicy? Interesuje mnie co wymyślą jej prawnicy, a jak to ocenią Twoi z firmy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.