MeganMarkle Napisano 17 Października 2020 Autor Zgłoś Napisano 17 Października 2020 Okazało się że pracowała od początku na F1, zaaplikowała o H1B (czy tam firma w jej imieniu) i wylosowała w kwietniu te wizę - dlatego ja byłam przekonana że ona na H1B pracuje. A się okazało ze oni ciagle procesowali czy w ogóle jej się należy, potem przyszło RFE a potem denied:/ ale nie jest „out of status” bo ma ciagle F1 wiec składa teraz papiery na ten CTP i zobaczymy
Roelka v.2 Napisano 17 Października 2020 Zgłoś Napisano 17 Października 2020 Jak jej sie na wizie F1 udalo pracować?
kzielu Napisano 17 Października 2020 Zgłoś Napisano 17 Października 2020 2 hours ago, Roelka v.2 said: Jak jej sie na wizie F1 udalo pracować? Swietne pytanie. Moze dlatego dostala denial... Chyba ze to byl OPT.
mcpear Napisano 17 Października 2020 Zgłoś Napisano 17 Października 2020 3 hours ago, Roelka v.2 said: Jak jej sie na wizie F1 udalo pracować? Bo miała SSN To przecież banalne. Jak masz SSN to na B1/B2 też przecież można
Lukasz_S Napisano 18 Października 2020 Zgłoś Napisano 18 Października 2020 Mozna pracowac zdalnie dla firmy z USA i nie potrzeba do tego zadnej wizy.
Roelka v.2 Napisano 18 Października 2020 Zgłoś Napisano 18 Października 2020 20 minutes ago, Lukasz_S said: Mozna pracowac zdalnie dla firmy z USA i nie potrzeba do tego zadnej wizy. Nie ma to znaczenia w tym przypadku. Przeczytałeś wątek?
Lukasz_S Napisano 19 Października 2020 Zgłoś Napisano 19 Października 2020 3 hours ago, Roelka v.2 said: Nie ma to znaczenia w tym przypadku. Przeczytałeś wątek? Tak przeczytałem W tym przypadku faktycznie nie ma to znaczenia ale chciałem sprostować niesłuszne przeświadczenie ze do pracy zdalnej dla firmy z USA potrzebna jest jakakolwiek wiza W dzisiejszych czasach praca zdalna nabiera nowego znaczenia
MeganMarkle Napisano 26 Października 2020 Autor Zgłoś Napisano 26 Października 2020 On 10/17/2020 at 10:59 AM, Roelka v.2 said: Jak jej sie na wizie F1 udalo pracować? No właśnie nie wiem jak to możliwe... ktoś ma jakiś pomysł? Co ciekawe właśnie wróciła dziś do pracy - dostała faktycznie ten CPT na F1 i ma pozwolenie na prace. Faktycznie czyli jest git? Ona mówi ze temat zamieciony & we’re back to business, ale mi coś tu śmierdzi bo na tym pozwoleniu jest expiry 12/26/2020 - ona mówi ze to tak działa, ona występuje wtedy do uczelni i z automatu jej przedłuża... i co, tak co 2mc będziemy przedłużać ? Jak długo? Ktoś coś z tego rozumie?
MeganMarkle Napisano 26 Października 2020 Autor Zgłoś Napisano 26 Października 2020 On 10/17/2020 at 2:12 PM, mcpear said: Bo miała SSN To przecież banalne. Jak masz SSN to na B1/B2 też przecież można Ej no bez jaj, to nie jest jakaś mała firma Smith & son, tylko duże korpo gdzie od strony prawnej wszystko jest by the book, e-verify i te sprawy... dziewczyna zatrudniona legalnie. Co więcej - mam masę ludzi którzy aplikują na stanowiska mając tylko F1 i mówią ze luz blus bo na tej wizie mogą legalnie pracować. O co kaman?
Xarthisius Napisano 26 Października 2020 Zgłoś Napisano 26 Października 2020 @MeganMarkle wielokrotnie w tym watku pisalas sprzeczne ze soba informacje i oczekujesz, ze na podstawie szczatkowych danych z trzeciej reki, zaslyszanych na korytarzu, ktos Ci wyjasni na jakiej podstawie ta dziewczyna moze pracowac. HR ja dopuscil do pracy? To znaczy, ze moze pracowac. Jezeli nie powiedzieli Ci jak i dlaczego, to najwyrazniej znaczy, ze wiedziec tego nie musisz i nie jest to Twoj problem. Nota bene, jakbym sie w robocie tak dopytywal o status imigracyjny pracownika mi podleglego to w najlepszym wypadku skonczylo by sie na meskiej rozmowie z Szefem czemu nie powinninem tego robic. W gorszym wypadku to nawet nie chce myslec za co szefowa HRu by mnie powiesila i gdzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.