mvgda Napisano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 W dniu 8.11.2022 o 21:43, mcpear napisał: Moje przewidywanie: NIGDY. Prawo to będzie obowiązywać już na stałe. Nie ma woli po żadnej ze stron politycznej aby coś z tym zrobić. Wg mnie temat uchylenia tego zakazu chyba nie istnieje. Zagraniczna turyści wlatują do USA na poziomie chyba podobnym jak to było przed 2020. Obywatele i rezydenci nie muszą szczpić się aby podróżować. Za niezaszczepionmi turystami nie ma kto lobbować. A jak wybuchłaby jakaś kolejna fala z kolejną grecką literką to za zniesienie tego obostrzenia posypałyby się medialne gromy. Czyli potencjalna decyzja w żadnym z politycznych scenariuszy nie przynosi pożytku a może przynieść negatywną prasę. Nie spodziewam się zniesienia tego wymogu do końca kadencji - co więcej po wyborach 2024 ta decyzja nie zostanie uchylona niezależnie kto wygra. To jest priorytet numer 754,328, tuż przed ustanowieniem amerykańskiego dnia zjadaczy hot-dogów a tuż za rozporządzeniem o wielkości fontów drukarskich na instrukcjach obsługi do pralkosuszarek. to chyba słabo śledzisz republikańska stronę polityczna bo akurat kilkunastu gubernatorów wystosowało list do bidena zeby skonczyc z tym cyrkiem. a jeśli masz racje to może trzeba będzie się wyprowadzić z tego kraju szybciej niż planowałam lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haneczka019 Napisano 12 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 6 godzin temu, mvgda napisał: a jeśli masz racje to może trzeba będzie się wyprowadzić z tego kraju szybciej niż planowałam lol Serio? Z powodu szczepionek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 12 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 7 hours ago, mvgda said: to chyba słabo śledzisz republikańska stronę polityczna bo akurat kilkunastu gubernatorów wystosowało list do bidena zeby skonczyc z tym cyrkiem. Cyrk to fakt. Ale nie ze strony Bidena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 12 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 1 hour ago, haneczka019 said: Serio? Z powodu szczepionek? I to szczepionek dla turystów? Bo jako LPR nie jesteś objęta chyba żadnymi obostrzeniami - popraw mnie jak się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haneczka019 Napisano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 W dniu 12.11.2022 o 08:13, mcpear napisał: I to szczepionek dla turystów? Bo jako LPR nie jesteś objęta chyba żadnymi obostrzeniami - popraw mnie jak się mylę Otóż to. Nie nadążam za tą pokrętną logiką, a raczej jej brakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuza007 Napisano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 12 hours ago, haneczka019 said: Otóż to. Nie nadążam za tą pokrętną logiką, a raczej jej brakiem. Dlaczego uważasz, ze to pokrętna logika? Obywatela albo rezydenta muszą wpuścić jak wraca do domu (nawet jak się nie chce szczepić), ale turysty już nie muszą. Jak chce pozwiedzać to niech się zaszczepi. Chociaż o tyle zmitygują ryzyko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 Myślę że niezrozumiałe jest logika: „ponieważ turyści muszą się szczepić to wyprowadzam się z USA”. I o tym pisała @haneczka019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 Żeby zmienić temat, a w zasadzie wrócić do właściwego tematu: wygląda na to że Sleepy Joe miał całkiem dobre midterms i to mimo poparcia oscylującego gdzieś poniżej gruntu. Co prawda nie wiadomo jak z House, ale nawet jeżeli GOP wygra to szalonej przewagi mieć nie będzie. Osobiście, z wypiekami na twarzy, śledzę wyniki w CO-3, ale chyba jednak Boebert się uda prześlizgnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 1 hour ago, Xarthisius said: śledzę wyniki w CO-3, ale chyba jednak Boebert się uda prześlizgnąć... Chyba tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 1 godzinę temu, mcpear napisał: Myślę że niezrozumiałe jest logika: „ponieważ turyści muszą się szczepić to wyprowadzam się z USA”. I o tym pisała @haneczka019 Bycie posiadaczem GC nie jest przymusowe. Obywatelstwo też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi