Siema27 Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2021 50 minut temu, katlia napisał: To nie jest trudne, ale nie wskazane. Jezeli nie wiesz dlaczego, to wiecej info na ten temat tu:https://talkroute.com/dont-give-out-your-phone-number-this-is-why/https://www.nytimes.com/2019/08/15/technology/personaltech/i-shared-my-phone-number-i-learned-i-shouldnt-have.htmlhttps://www.goodhousekeeping.com/life/money/news/a41565/phone-number-cyber-security/ Po co wklejać takie bzdury. Hacker czy jakiś typ może znaleźć numer telefonu gdzie kolwiek na internecie i zdobyć resztę informacji używając whitepages etc i zhakować Ci konto itp itd. Robią to i bez tego każdego dnia. Proszę was, macie już chyba dowód.
Siema27 Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2021 Nie mogę wziąć chwilówki dla bezrobotnych bo nie mam dowodu osobistego tylko paszport. Plzzzz
Patipitts Napisano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2021 Litosci, jest masa mozliwosci jakie masz zeby poradzic sobie w tej sytuacji. Po pierwsze- dlaczego nie probowales odzyskac karty ktora ci wciagnelo? Na kazdym bankomacie powinien byc numer na ktory mozna zadzwonic w takiej sytuacji. Po 2- PayPal. Ja mam 2 paypale- Polski i amerykanski i sobie miedzy nimi przelewam pieniadze non stop bez problemu, zazwyczaj na drugi dzien sa zaksiegowane na koncie. A jak nie masz polskiego konta to przelej koledze. zachowujesz sie jak jakis rozkapryszony nastolatek ktory nie moze sie pogodzic ze mu obcy ludzie w dzisiejszych czasach nie chca numeru dac, gdzie cyber przestepstwa i naganianie zwlaszcza na forach internetowych to plaga ostatnio. Zadzwonic mozesz tez do banku i probowac problem zalatwic, zobaczyc co oni zaproponuja, po drugiej stronie stoi przeciez czlowiek i nie wiem jak u ciebie w banku ale u mnie zawsze sie dalo wszystko zalatwic bez problemu po zweryfikowaniu tozsamosci.
Siema27 Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2021 20 minut temu, Patipitts napisał: Litosci, jest masa mozliwosci jakie masz zeby poradzic sobie w tej sytuacji. Po pierwsze- dlaczego nie probowales odzyskac karty ktora ci wciagnelo? Na kazdym bankomacie powinien byc numer na ktory mozna zadzwonic w takiej sytuacji. Po 2- PayPal. Ja mam 2 paypale- Polski i amerykanski i sobie miedzy nimi przelewam pieniadze non stop bez problemu, zazwyczaj na drugi dzien sa zaksiegowane na koncie. A jak nie masz polskiego konta to przelej koledze. zachowujesz sie jak jakis rozkapryszony nastolatek ktory nie moze sie pogodzic ze mu obcy ludzie w dzisiejszych czasach nie chca numeru dac, gdzie cyber przestepstwa i naganianie zwlaszcza na forach internetowych to plaga ostatnio. Zadzwonic mozesz tez do banku i probowac problem zalatwic, zobaczyc co oni zaproponuja, po drugiej stronie stoi przeciez czlowiek i nie wiem jak u ciebie w banku ale u mnie zawsze sie dalo wszystko zalatwic bez problemu po zweryfikowaniu tozsamosci. Po pierwsze. Próbowałem odzyskać kartę i dzwoniłem ale technik nie przyjedzie, bankier nie ma klucza do bankomatu a po za tym karty są od razu niszczone w bankomacie. Po drugie paypal. Udało mi się przesłać jedną próbną złotówkę a później zablokowali mi konto bo posiadanie dwóch kont jest wbrew regulaminowi i póki co nie odblokowali jeszcze. Po trzecie bank pnc nic nie zrobi, nie mają nic do zaoferowania. Już im pisałem o moich problemach. Dodaję zdjęcie. Teraz już wiecie że nie kłamie. Ps wypłaty były z konta polskiego ale to reszta gotówki która by nie starczyła na opłatę za wynajem.
Siema27 Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2021 Wystarczy? Więc teraz proszę użyczcie mi swojego numeru.
kzielu Napisano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2021 8 hours ago, Siema27 said: Wystarczy? Więc teraz proszę użyczcie mi swojego numeru. Za mało stanowcze. Ja bym napisał że żądasz. Wtedy powinno zadziałać .
Joanna30 Napisano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2021 10 godzin temu, Siema27 napisał: Muszę zapłacić za mieszkanie a nie mam kasy prócz karty kredytowej. Właścicielka powiedziała że tylko przelew na konto bankowe. A przelewu nie możesz zrobić bo? PKO BP dopuszcza przecież przelewy. Poza tym, z tego, co napisała właścicielka mieszkania wynika, że już po ptokach. Od mniej więcej dwóch tygodni.
Siema27 Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, Joanna30 napisał: A przelewu nie możesz zrobić bo? PKO BP dopuszcza przecież przelewy. Poza tym, z tego, co napisała właścicielka mieszkania wynika, że już po ptokach. Od mniej więcej dwóch tygodni. Nie mogę, kase mam w banku pnc a przelew mogę zrobić będąc jedynie w oddziale pnc a ja jestem w Polsce.
Kleofas11 Napisano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2021 W dniu 23.04.2021 o 02:52, Siema27 napisał: Pojechałem do Polski i ATM zjadł mi kartę debetową. Nowa przyjdzie mi dopiero za dwa tygodnie muszę do tego czasu mieć gotówkę. Każdy ma w swoim smartfonie zapisanych nawet kilkaset numerów, z czego kilkadziesiąt numerów to bliższa oraz dalsza rodzina/krewni/przyjaciele/znajomi bliżsi i dalsi. A pożyczyć komuś trochę gotówki (błyskawicznie lub szybko) można przecież na różne sposoby. I nie angażując w to plastikowych kart i bankierów elektronicznych. Od 6 - 8 kwietnia (twoja korespondencja z tą panią), czyli od ponad 2 tygodni wozisz się z tematem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.