Skocz do zawartości

DV-2022 Wylosowany / Nie wylosowany

qbacki

Loteria DV-2022 ?  

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2022 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
22 minuty temu, che napisał:

@szaman poczytaj na forum :) ludzie wygrali, byli już nawet po rozmowach, a i tak mieli problemy z wyjazdem, lub wygrali, ale nie zostali zaproszeni na rozmowę - wszystko przez covid, zamknięte ambasady, ban na przyjazd do USA ze strefy Schengen i jeszcze zdaje się ban na wszelkie wizy imigracyjne

potwierdzam, niezle trzeba było się nakombinować 

• Odpowiedzi 171
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
W dniu 8.05.2021 o 18:16, stalindg2 napisał:

Dokładnie rozmowy umawiane są, wedle wysokości numeru jaki dostaniesz. Jeśli wylosujesz za wysoki, ambasada nawet Cię nie zaprosi...

A o jaki nr. chodzi ? 

Czy chodzi o CONFIRMATION NUMBER ?

Napisano

@Bogdan59 Chodzi o case number im niższy, tym lepiej. Gdy procedura 2022 ruszy co miesiąc będzie pojawiał się biuletyn z kolejnymi numerami, które są current. Wylosowałem w DV21, mój numer był current chyba w grudniu, mamy maj a rozmowy w ambasadzie jak nie było, tak nie ma. Na razie nie zanosi się, żeby coś miało ulec zmianie dla DV22 w związku z pandemią. Ekspertem tutaj, jak i na anglojęzycznym odpowiedniku tego forum zdaje się, jest Xarthisius.

Napisano
2 godziny temu, mvgda napisał:

potwierdzam, niezle trzeba było się nakombinować 

jesli moge to prosilbym o doprecyzowanie.. co takiego extra (poza standardowymi krokami), wylosowany musial zrobic, zeby przejsc pomyslnie caly proces? 

Napisano
2 godziny temu, che napisał:

@szaman poczytaj na forum :) ludzie wygrali, byli już nawet po rozmowach, a i tak mieli problemy z wyjazdem, lub wygrali, ale nie zostali zaproszeni na rozmowę - wszystko przez covid, zamknięte ambasady, ban na przyjazd do USA ze strefy Schengen i jeszcze zdaje się ban na wszelkie wizy imigracyjne

łooo ciuluuuu 

Napisano

Ludzie, prośbe mam. Jako że czekam na paszporty dla dzieci, domyślam się, że będą potrzebne do wypełnienia DS-260 - poprawcie mnie jeżeli się mylę.

Mam więc ok miesiąca czasu do wypełnienia DS-260. ( aż przyjda paszporty )  Czy może ktoś podesłać linka bądź info z całą procedurą co robić jakie dokumenty kompletować itd ?

może też jest gdzieś jakiś internetowy pomocnik do wypełnienia DS-260 ?

... Błagam nie chejtujcie , że nie szukam...ale praca praca dzieci dzieci...no i pamiętajcie , że to ja co roku odliczałem do wyników  :) 

Napisano
8 minut temu, szaman napisał:

Ludzie, prośbe mam. Jako że czekam na paszporty dla dzieci, domyślam się, że będą potrzebne do wypełnienia DS-260 - poprawcie mnie jeżeli się mylę.

Mam więc ok miesiąca czasu do wypełnienia DS-260. ( aż przyjda paszporty )  Czy może ktoś podesłać linka bądź info z całą procedurą co robić jakie dokumenty kompletować itd ?

może też jest gdzieś jakiś internetowy pomocnik do wypełnienia DS-260 ?

ja sie tutaj "zorientowalem" o calym procesie:

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html

https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2022-Instructions-Translations/DV-2022-Instructions-Polish.pdf

Napisano
Napisano
Godzinę temu, danielwro napisał:

jesli moge to prosilbym o doprecyzowanie.. co takiego extra (poza standardowymi krokami), wylosowany musial zrobic, zeby przejsc pomyslnie caly proces? 

myśle ze wystarczy przejrzeć wątek z dv2020, wiza wydana, travel ban - brak możliwości wyjazdu, wiza się przeterminowała, ambasada odmawiała przedłużenia wizy bo travel ban, cudem udało mi się ją odnowić po mailowaniu do ambasady od razu po ogłoszeniu wyroku w sądzie, nowe badania, nowa wiza zaraz przed końcem września 2021, nadal travel ban, aktywacja wizy na wyjątku NIE (rodzinnym) - do samego końca nie byłam pewna czy mnie wpuszczą na granicy. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...