Xarthisius Napisano 15 Maja 2021 Zgłoś Napisano 15 Maja 2021 17 minutes ago, Damianq said: Oczywiście chodziło mi o 2022+5 miechow. - literówka. Reasumując nawet jakbym miał we wrześniu ta rozmowę to nie powinno być problemu prawda? W „normalnych latach” z tym numerem miałbym tak jak napisałem pewnie marzec-maj. Paszport, ktory masz miec ze soba na interview ma byc: "valid for six months beyond the intended date of entry into the U.S. for you and each family member applying for a visa." Twoje intended date of entry bedzie ograniczac z gory data badania lekarskiego, zatem najpozniej mozesz zrobic badania w maju 2022. 17 minutes ago, Damianq said: Wracając do DS260. Czyli Ja wypełniam swój DS260, żona swój i powiedzmy ja za moje dzieciaki i na końcu wpisuje ze to ja go wypełniałem w pytaniu o to kto pomagał tak? Dobrze zrozumiałem, ze do wszystkich czterech DS260 potrzebuje paszporty osob które one dotyczą tak? Ja i żona mamy, dzieciakom muszę w takim razie zrobić. Yup. Zaloguj sie do CEAC i sam zobacz jak to wyglada. Powinny czekac na Ciebie 3 DS-260 do wypelnienia.
Damianq Napisano 15 Maja 2021 Zgłoś Napisano 15 Maja 2021 A jak dodać 4 ds dla nowo narodzonego dzidziusia ?
Xarthisius Napisano 15 Maja 2021 Zgłoś Napisano 15 Maja 2021 Kiedys byl guzik "add new applicant". Jezeli go nie ma, to dodac noworodka mozesz mailujac do KCC.
Damianq Napisano 15 Maja 2021 Zgłoś Napisano 15 Maja 2021 3 minuty temu, Xarthisius napisał: Kiedys byl guzik "add new applicant". Jezeli go nie ma, to dodac noworodka mozesz mailujac do KCC. Sprawdzę to wszystko wieczorkiem . Dziekuje Ci za pomoc
szaman Napisano 15 Maja 2021 Zgłoś Napisano 15 Maja 2021 1. Were You issued an Alien Registration Number ? w 2003 byłem na J1 Visa i pracowałem 2 miesiące - mam SSN ale czy Alien Registration number ???? pojęcia nie mam jak sprawdzić czy został mi nadany - ktoś wie ? 2. Przy zaznaczeniu, że było się w USA pytają o kontentą datę pobytu i okres na jaki została wydana wiza ( w moim wypadku była to J1 ) Nie mam już tamtego paszportu bo było to 18 lat temu . Może wiecie czy w jakiś sposób można sprawdzić ? wiem , że można przez Travel History ale tam jest tylko do 5 lat wstecz.
szaman Napisano 15 Maja 2021 Zgłoś Napisano 15 Maja 2021 12 minut temu, Xarthisius napisał: Na J-1 nie daja A-#. dzieki, a znasz odpowiedź na pytanie 2 ?
Xarthisius Napisano 15 Maja 2021 Zgłoś Napisano 15 Maja 2021 16 minutes ago, szaman said: dzieki, a znasz odpowiedź na pytanie 2 ? Jakbym znal to bym napisal
szaman Napisano 15 Maja 2021 Zgłoś Napisano 15 Maja 2021 54 minuty temu, Xarthisius napisał: Jakbym znal to bym napisal hehe dzięki Ale na to pytanie na pewno znasz odpowiedź. Musze wypisać szkoły we wniosku DS-260. Chodziłem do 2 podstawówek ( pierwsze 3 klasy do innej ) oraz do 1 liceum. Przy zapytaniu "Number of Educational Institution Attended " 3 czy 2 ?
Xarthisius Napisano 15 Maja 2021 Zgłoś Napisano 15 Maja 2021 33 minutes ago, szaman said: hehe dzięki Ale na to pytanie na pewno znasz odpowiedź. Musze wypisać szkoły we wniosku DS-260. Chodziłem do 2 podstawówek ( pierwsze 3 klasy do innej ) oraz do 1 liceum. Przy zapytaniu "Number of Educational Institution Attended " 3 czy 2 ? A o co pytaja linijke wczesniej? "Have you attended any educational institutions at a secondary level or above?" Innymi slowy ze zlobkow, przedszkol i szkol podstawowych nie trzeba sie spowiadac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.