kzielu Napisano 6 Października 2021 Zgłoś Napisano 6 Października 2021 25 minutes ago, PHU_MONO said: Kłócić się nie będę - mówię to co dowiedziałem się od prawnika i osoby której ten prawnik w taki sposób pomógł. Może teraz wszystko się pozmieniało - tamten przypadek był ok 7 lat temu więc od tego czasu mogło wszystko się wydłużyć. Tak czy inaczej wygrana przez żonę jest najprostszą drogą do mojego wyjazdu tam Sugerowalbym moze innego prawnika bo ten Ci ciemnote wciska. Jakikolwiek prawnik mowiacy w tej chwili o pol roku nie ma najmniejszego pojecia o czym w ogole mowi - szczegolnie ze za rok jak sie zacznie wydawanie to F2A moze nie byc current (nie wiem czy jest teraz ale ostatnio bylo) - co dodatkowo wydluzy timeline dosc znaczaco.
andyopole Napisano 6 Października 2021 Zgłoś Napisano 6 Października 2021 13 minut temu, kzielu napisał: Sugerowalbym moze innego prawnika bo ten Ci ciemnote wciska. Jakikolwiek prawnik mowiacy w tej chwili o pol roku nie ma najmniejszego pojecia o czym w ogole mowi - szczegolnie ze za rok jak sie zacznie wydawanie to F2A moze nie byc current (nie wiem czy jest teraz ale ostatnio bylo) - co dodatkowo wydluzy timeline dosc znaczaco. Podstawowym celem prawnika jest wziac honorarium. Azeby wziac honorarium trzeba mowic to co klient chce uslyszec. A potem: no coz, nie udalo sie , przykro mi. Historyja taka.
PHU_MONO Napisano 7 Października 2021 Zgłoś Napisano 7 Października 2021 17 godzin temu, andyopole napisał: Podstawowym celem prawnika jest wziac honorarium. Azeby wziac honorarium trzeba mowic to co klient chce uslyszec. A potem: no coz, nie udalo sie , przykro mi. Historyja taka. Spoko rozumiem - może macie rację - nie wiem jakie przygody mieliście z prawnikami. Ja wiem, że w swojej firmie jak tylko był mi potrzebny prawnik i zapytałem go o to czy "damy radę" to za każdym razem mówił prawdę - jak wiedział, że nic nie wygra to też mi o tym mówił. Może z prawnikami imigracyjnymi jest inaczej - nie wiem - ale pewnie się dowiem bo mimo wszystko będę go zatrudniał do waivera dla mnie za jakieś 2 lata bo ten zakaz nie jest mi na rękę bo mam jeszcze kilka miejsc do odhaczenia na mojej "liście podróżniczej" - a, że ja jestem osobą która doży do celu nawet jak to się mówi po trupach to jak będzie trzeba zapłacić to zapłacę za ogarnięcie sprawy... Zresztą ludzie nie z takimi wyrokami i zakazami przekraczali tamte granice - moje przewinienie na tle tamtych to jak mała kropka... Ale szkoda już "strzępić klawiszy" - jak się uda to się uda i napiszę kiedyś gdzieś na forum, a jak nie to jest jeszcze jeden sposób ale nie będę pisał bo znów dostanę "ostrzeżenie" i w konsekwencji bana Miłego dnia
andyopole Napisano 7 Października 2021 Zgłoś Napisano 7 Października 2021 Nie twierdze ze polscy prawnicy sa idealni ale amerykanscy wydaja sie zupelnie inni.
alus Napisano 8 Października 2021 Zgłoś Napisano 8 Października 2021 Hej, czy pamiętacie może jak nazywa się aplikacja do robienia zdjęc do loterii?
mcpear Napisano 8 Października 2021 Zgłoś Napisano 8 Października 2021 11 hours ago, alus said: Hej, czy pamiętacie może jak nazywa się aplikacja do robienia zdjęc do loterii? Nazywa się "Photo-tool". A jeśli przez przypadek pytasz o linka to oto on: https://tsg.phototool.state.gov/photo
alus Napisano 8 Października 2021 Zgłoś Napisano 8 Października 2021 6 godzin temu, mcpear napisał: Nazywa się "Photo-tool". A jeśli przez przypadek pytasz o linka to oto on: https://tsg.phototool.state.gov/photo Dziękuje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.