Xarthisius Napisano 13 Lipca 2022 Autor Zgłoś Napisano 13 Lipca 2022 15 minutes ago, AintHungry said: Witajcie, mam pytanie odnośnie samego odbioru zielonej karty. Czy po pozytywnie zakończonej rozmowie z konsulem w PL, muszę polecieć do USA by wysłali tę kartę pod wpisany tam wcześniej adres, czy po prostu wyślą ją na ten adres nawet jeżeli jestem w Polsce? Pracuję w szkole i chciałbym wylecieć dopiero po zakończeniu roku szkolnego, a kartę w USA odebrałby mój przyjaciel. Musisz przekroczyć granicę z wbitą wizą imigracyjną żeby zostać LPR. Dodatkowo musisz uiścić opłatę imigracyjną. Dopiero kiedy oba warunki zostaną spełnione karta zostanie wysłana. Nie musisz na nią czekać. Chyba, że coś w tej kwestii się zmieni: https://forum.usa.info.pl/topic/31855-dv-2022-wątek-dla-osób-które-wygrały-gc-i-mają-pytania/page/3/#comment-313867 1 Cytuj
Paulina L Napisano 25 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2022 Hej, mam takie ogólne pytanie bo chociaż śledziłam poprzednie wątki to nie bardzo widzę.. jaka jest szansa na rozmowę z CN 33k ? czy w poprzednich latach ludzie z takimi numerami dostawali w PL zaproszenia? tak się ucieszyłam kiedy zostałam wylosowana ale jak sobie poczytałam, że to jeszcze nie gwarantuje szansy na wizę i wszystko zależy od numeru to trochę mnie to podłamało. będę wdzięczna za szczerą odpowiedź Cytuj
Xarthisius Napisano 8 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2022 No to proszę Państwa zaczynamy powoli z DV23. Pierwszy biuletyn z cutoffem na październik: EUROPE 5,700 Except: Russia 5,600 Uzbekistan 5,600 To co bardzo dobrze rokuje na przyszłość dla Polaków podpadających pod Warszawę to osobny cutoff dla Rosji. [1] https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2022/visa-bulletin-for-september-2022.html 2 1 Cytuj
Artrim91 Napisano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2022 Witam mam pytanie jak przedstawic w ambasadzie w Londynie lekarza , że jest się zaszczepionym w Polsce? Wystarczy certyfikat online z profilu zaufany ? Cytuj
Xarthisius Napisano 13 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2022 38 minutes ago, Artrim91 said: Witam mam pytanie jak przedstawic w ambasadzie w Londynie lekarza , że jest się zaszczepionym w Polsce? Wystarczy certyfikat online z profilu zaufany ? @ellasz możesz pomóc Koledze (pod warunkiem, że się szczepiłaś poza UK)? @Artrim91 ja bym na Twoim miejscu po prostu zadzwonił i zapytał: https://visamedicals.co.uk/united-states/ Na tej stronie jest napisane, że jeżeli szczepiłeś się poza UK to w zasadzie "wolna amerykanka"... W sensie nie ma oficjalnych wytycznych. Cytuj
Xarthisius Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2022 Dzisiaj wyszły zaproszenia na październik do WRW. Ktoś coś? Cytuj
piotrek2525 Napisano 15 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2022 42 minuty temu, Xarthisius napisał: Dzisiaj wyszły zaproszenia na październik do WRW. Ktoś coś? Wiesz może ile poszło na Warszawę? Cytuj
Xarthisius Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2022 27 minutes ago, piotrek2525 said: Wiesz może ile poszło na Warszawę? Nie. Takie szczegółowe dane to dopiero po 1 stycznia 2023 12:00am MST... Cytuj
Artrim91 Napisano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2022 Witam mam takie pytanie jeśli na ds260 wpisałem adress znajomego który użyczył mi . Czy na rozmowie jak się zapytają gdzie będę leciał lub do.kogo ? Czy mógłbym bym odpowiedzieć im że lecę do innego miasta ale tego samego stanu bo taki mam zamiar , czy raczej nie będą się czepiać o to ? Cytuj
Xarthisius Napisano 16 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2022 1 hour ago, Artrim91 said: Witam mam takie pytanie jeśli na ds260 wpisałem adress znajomego który użyczył mi . Czy na rozmowie jak się zapytają gdzie będę leciał lub do.kogo ? Czy mógłbym bym odpowiedzieć im że lecę do innego miasta ale tego samego stanu bo taki mam zamiar , czy raczej nie będą się czepiać o to ? Mogą zapytać o coś w tym stylu, ale to jest bardziej small talk. Nie masz obowiązku lecieć tam gdzie wpisałeś w DS-260, nie masz obowiązku tam mieszkać itd. Jest tylko i wyłącznie adres na który wyślą GC jeżeli go nie zmienisz. BTW, ten adres możesz zmienić na samej rozmowie, jak i nawet podczas przekraczania granicy po raz pierwszy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi