Artrim91 Napisano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2022 Hej mam prośbę dostałem maila., żeby sprawdzić status , ale jak wpisuje confirmation number , date oraz kod to co chwilę wyskakuje ze źle wpisałem a wszystko jest idealnie... miał ktoś taki problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2525 Napisano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2022 7 minut temu, Artrim91 napisał: Hej mam prośbę dostałem maila., żeby sprawdzić status , ale jak wpisuje confirmation number , date oraz kod to co chwilę wyskakuje ze źle wpisałem a wszystko jest idealnie... miał ktoś taki problem ? Jak sprawdzasz status na CEAC to wyskakuje błąd bo na tej stronie status będzie można sprawdzić dopiero od 1.01.2023. O ile się nie mylę aktualnie możesz sprawdzić swój status jedynie pisząc maila do KCC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artrim91 Napisano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2022 4 minuty temu, piotrek2525 napisał: Jak sprawdzasz status na CEAC to wyskakuje błąd bo na tej stronie status będzie można sprawdzić dopiero od 1.01.2023. O ile się nie mylę aktualnie możesz sprawdzić swój status jedynie pisząc maila do KCC. Hmm , no dobra ale w takim razie jak ja mam się dowiedzieć kiedy mam rozmowę w ambasadzie ?? Na green card ? A mila dostałem takiego IMIE Nazwisko :You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 5 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2022 (edytowane) 6 minutes ago, Artrim91 said: https://dvprogram.state.gov/ESC. Wlasnie tu ^^, czyli w miejscu w ktorym sprawdzales, ze jestes wylosowany. Poczatkowy list z informacja "you have been selected" zostanie zastapiony nowym, w ktorym bedzie info odnosnie interview. Dzisiaj ta strona przezywa oblezenie (otwarto zgloszenia do DV24), wiec moze nie aktualizowac sie na biezaco. Sprobuj za 2-3 dni. 20 minutes ago, Artrim91 said: Hej mam prośbę dostałem maila., żeby sprawdzić status , ale jak wpisuje confirmation number , date oraz kod to co chwilę wyskakuje ze źle wpisałem a wszystko jest idealnie... miał ktoś taki problem ? Jezeli przeklejasz z zachowanego dokumentu upewnij sie, ze nie masz spacji na koncu/poczatku. Jezeli przepisujesz recznie, to przeklej instead Edytowane 5 Października 2022 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeUS Napisano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2022 Hej, w ubiegłą sobotę zostałem żonaty . Dziś natomiast dostałem maila: Cytat "You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing." Jednak strona póki co nie działa. W dniu 4.05.2022 o 19:08, Xarthisius napisał: Q: Wylosowałem(am) jako singiel, a teraz biorę ślub. Co robić?! A: Mazel tov! Małżonka można dodać na prawie każdym etapie procesowania DV. Możliwe scenariusze: Jeżeli jeszcze nie wypełniłeś DS-260, po prostu klikasz "Add new derivative" w formularzu. Jeżeli wysłałaś DS-260, a do interview jeszcze szmat czasu: prosisz KCC o odblokowanie DS-260 i patrzysz pkt 1. Jeżeli wysłałeś DS-260, a spodziewasz się na dniach zaproszenia do ambasady, może lepiej chwilę zaczekać i zobaczyć pkt 4. Otrzymałeś zaproszenie na rozmowę w ambasadzie. KCC nie może otworzyć Twojego DS-260, ale bez problemu zrobi to ambasada. Piszesz do nich maila i patrz pkt 1. Czy dobrze rozumiem, że w tej chwili najkorzystniej dla mnie będzie poczekać na zaproszenie od ambasady i wtedy bezpośrednio ich poinformować o zawarciu związku małżeńskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 6 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2022 6 minutes ago, LukeUS said: Hej, w ubiegłą sobotę zostałem żonaty . Dziś natomiast dostałem maila: Jednak strona póki co nie działa. Czy dobrze rozumiem, że w tej chwili najkorzystniej dla mnie będzie poczekać na zaproszenie od ambasady i wtedy bezpośrednio ich poinformować o zawarciu związku małżeńskiego? Nie tyle najkorzystniejsza, co jedyna dostepna opcja. KCC Ci teraz odpisze, ze nie maja juz na to wplywu. Jak najszybciej skontaktuj sie z ambasada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeUS Napisano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2022 Dzwoniłem na infolinię Ambasady - powiedziano mi, że póki nie mam terminu spotkania nic nie mogą zrobić. Odesłano mnie do KCC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 6 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2022 46 minutes ago, LukeUS said: Dzwoniłem na infolinię Ambasady - powiedziano mi, że póki nie mam terminu spotkania nic nie mogą zrobić. Odesłano mnie do KCC Poczekaj az zaproszenie pojawi sie na stronie ESC. Gora pare dni powinno to zajac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 6 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2022 EU 6100 na grudzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz71 Napisano 7 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Października 2022 13 godzin temu, Xarthisius napisał: EU 6100 na grudzien Czy na bazie Twojego wieloletniego doświadczenia coś można stwierdzić jak to idzie/będzie szło w tym roku? Nie ukrywam, że po przejrzeniu poprzednich wątków o DV22 i 21 mój numer 26k wydaje się jednak mało realny do zaproszenia na rozmowę... Może w tym roku będzie więcej numerów przeprocesowanych aczkolwiek dla mnie to i tak kwestia września 2023 jeśli już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi