Xarthisius Napisano 15 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2023 Cutoff na listopad: EU 5,000 [1] https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2024/visa-bulletin-for-october-2023.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz_1 Napisano 27 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Września 2023 W dniu 26.08.2023 o 18:12, AABB napisał: Czy zostały już wysłane jakieś zaproszenia na spotkanie do ambasady? Oczywiście na loterię 2024? Czy ktoś coś wie może? Witam. Mam pare pytań. 1. Czy ilość wylosowanych osób ~143k ma spory wpływ na szansę interview przy numerze EU25xxx? 2. Nie jestem szczepiony na covid-19. Czy z wszelkimi szczepieniami można się wstrzymać do badania lekarskiego przed interview czy może lepiej zająć się tym wcześniej? 3. Czy nadal jest wymagane szczepienie covid-19 w przypadku wizy imigracyjnej? 4. Wiem, że ciężko to określić ale kiedy mniej więcej można się spodziewać zaproszenia na rozmowę w przypadku numeru EU25xxx? Dziękuję z góry za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 27 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Września 2023 (edytowane) 25 minutes ago, xyz_1 said: 1. Czy ilość wylosowanych osób ~143k ma spory wpływ na szansę interview przy numerze EU25xxx? 2. Nie jestem szczepiony na covid-19. Czy z wszelkimi szczepieniami można się wstrzymać do badania lekarskiego przed interview czy może lepiej zająć się tym wcześniej? 3. Czy nadal jest wymagane szczepienie covid-19 w przypadku wizy imigracyjnej? 4. Wiem, że ciężko to określić ale kiedy mniej więcej można się spodziewać zaproszenia na rozmowę w przypadku numeru EU25xxx? Ogolna ilosc wylosowanych jest w zasadzie bez znaczenia. Liczy sie bardziej to ile jest tych wylosowanych przed Toba (w sensie osob z nizszym numerami). Dodam, ze nie kazdy numer jest "wazny", wiec to ze masz numer 25000 nie znaczy, ze przed Toba jest 24999 wylosowanych + ich rodziny. Dodatkowo wazna role odgrywa ambasada. W biezacym roku WRW sprawowala sie bez zarzutu. Kiedys trzeba bylo miec ukonczona cala serie (w przypadku szczepionek z wiecej niz jednym zastrzykiem). Z tego co widze od 12 maja 2023 juz mozna przyjac pierwszy shot, tak samo jak inne szczepionki, as needed w trakcie badania https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/civil-surgeons/vaccinations.html#covid-19-vaccination Tak, patrz link powyzej. Nie mozna tego mniej wiecej okreslic. Edytowane 27 Września 2023 przez Xarthisius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 6 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Października 2023 EU na grudzien: 6000 https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2024/visa-bulletin-for-november-2023.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz_1 Napisano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Witam. Przeglądając internet natrafiłem na artykuł dotyczący procesu po wygranej w loterii wizowej: https://twendesasa.com/what-next-after-winning-the-dv-lottery/ Są w nim zawarte trochę inne informacje niż te które wynikają z mojego obecnego researchu. Rozumiem, że obecnie po wygranej w loterii wizowej należy tylko i wyłącznie wypełnić online DS-260 i oczekiwać na maila z updatem daty rozmowy w ambasadzie? Czy po drodze jeszcze warto coś zrobić w międzyczasie między złożeniem wniosku DS, a oczekiwaniem na rozmowę? Na ten moment nie przygotowałem jeszcze żadnych dokumentów i za nic nie płaciłem. Jedynie wypełniłem przez internet wniosek DS-260. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 7 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Listopada 2023 (edytowane) 45 minutes ago, xyz_1 said: 1) Rozumiem, że obecnie po wygranej w loterii wizowej należy tylko i wyłącznie wypełnić online DS-260 i oczekiwać na maila z updatem daty rozmowy w ambasadzie? 2) Czy po drodze jeszcze warto coś zrobić w międzyczasie między złożeniem wniosku DS, a oczekiwaniem na rozmowę? Tak. Mozesz zalatwic wszystkie potrzebne dokumenty, np. zupelne akty cywilne jezeli ktoregos nie masz, zaswiadczenie z KRK itp. Wszelkie platnosci dopiero w ambasadzie. Czerpanie "wiedzy" z losowej strony jakiegos Kenijczyka nie jest najlepszym pomyslem. Nawet w wypadku trafienia na jakies sensowne zrodlo (na co szanse sa bliskie zeru), realia w AF odbiegaja od tego czego doswiadczysz w Warszawie. Dla przykladu caly system hostow o ktorym pisza na tej stronie, ktora zalinkowales, nijak sie ma do tego czego moze chciec od Ciebie WRW. Podstawowym zrodlem informacji dla Ciebie powinno byc: https://pl.usembassy.gov/visas/immigrant-visas-diversity-visa-program/ oraz strony department of state. No i Forum Edytowane 7 Listopada 2023 przez Xarthisius 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 9 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Listopada 2023 EU 12,000 na styczen https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2024/visa-bulletin-for-december-2023.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz_1 Napisano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 W dniu 27.09.2023 o 20:46, Xarthisius napisał: Ogolna ilosc wylosowanych jest w zasadzie bez znaczenia. Liczy sie bardziej to ile jest tych wylosowanych przed Toba (w sensie osob z nizszym numerami). Dodam, ze nie kazdy numer jest "wazny", wiec to ze masz numer 25000 nie znaczy, ze przed Toba jest 24999 wylosowanych + ich rodziny. Dodatkowo wazna role odgrywa ambasada. W biezacym roku WRW sprawowala sie bez zarzutu. Kiedys trzeba bylo miec ukonczona cala serie (w przypadku szczepionek z wiecej niz jednym zastrzykiem). Z tego co widze od 12 maja 2023 juz mozna przyjac pierwszy shot, tak samo jak inne szczepionki, as needed w trakcie badania https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/civil-surgeons/vaccinations.html#covid-19-vaccination Tak, patrz link powyzej. Nie mozna tego mniej wiecej okreslic. Czyli jeśli przyjmę 1 dawkę szczepionki Johnson & Johnson przed badaniem zostanie to zaakceptowane? Czy mają jakąś listę konkretnych wymaganych szczepień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 17 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 7 minutes ago, xyz_1 said: Czyli jeśli przyjmę 1 dawkę szczepionki Johnson & Johnson przed badaniem zostanie to zaakceptowane? Czy mają jakąś listę konkretnych wymaganych szczepień? Nie wiem nic ponad to co jest napisane w linku w poscie ktory zacytowales. Lista wymaganych szczepien tez tam jest, tylko troche wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz_1 Napisano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 W dniu 27.09.2023 o 20:46, Xarthisius napisał: Ogolna ilosc wylosowanych jest w zasadzie bez znaczenia. Liczy sie bardziej to ile jest tych wylosowanych przed Toba (w sensie osob z nizszym numerami). Dodam, ze nie kazdy numer jest "wazny", wiec to ze masz numer 25000 nie znaczy, ze przed Toba jest 24999 wylosowanych + ich rodziny. Dodatkowo wazna role odgrywa ambasada. W biezacym roku WRW sprawowala sie bez zarzutu. Kiedys trzeba bylo miec ukonczona cala serie (w przypadku szczepionek z wiecej niz jednym zastrzykiem). Z tego co widze od 12 maja 2023 juz mozna przyjac pierwszy shot, tak samo jak inne szczepionki, as needed w trakcie badania https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/civil-surgeons/vaccinations.html#covid-19-vaccination Tak, patrz link powyzej. Nie mozna tego mniej wiecej okreslic. Źle ująłem pytanie. Chodziło mi o wytyczne dotyczące konkretnych szczepionek covid-19. Próbowałem znaleźć odpowiedź na pytanie czy mogę przyjąć one-shota Johnson&Johnson. Czy to zostanie zaakceptowane. Może ktoś miał ostatnio badania i się wypowie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi