KrysiaK Napisano 22 Maja 2023 Zgłoś Napisano 22 Maja 2023 10 hours ago, MiL999 said: Możesz, ale np. na Florydzie koszt samej rejestracji to ok $600. Nie masz tutejszego prawa jazdy więc ubezpieczy cię tylko Progressive, dla świeżaków cena zaczyna się od $1200 za pół roku. Co za bzdura z cena rejestracji na FL. Tu sa ceny: https://www.flhsmv.gov/fees/ Cytuj
MiL999 Napisano 23 Maja 2023 Zgłoś Napisano 23 Maja 2023 We wrześniu żona rejestrowała samochód i za całość z nową tablicą opłacona na rok i papierowym title zapłaciła ponad $600. 5 lat temu ja rejestrowałem i pamietam że kosztowało już wtedy pod $500. Cytuj
MiL999 Napisano 23 Maja 2023 Zgłoś Napisano 23 Maja 2023 Znalazłem rachunek. Sama rejestracja faktycznie jest trochę tańsza bo $386. Reszta to podatek od zakupu, który też trzeba zapłacić, w zależności od kwoty za którą kupuje się samochód. Mówię tu o używanym samochodzie. Cytuj
ilon Napisano 23 Maja 2023 Zgłoś Napisano 23 Maja 2023 1 hour ago, MiL999 said: Znalazłem rachunek. Sama rejestracja faktycznie jest trochę tańsza bo $386. Reszta to podatek od zakupu, który też trzeba zapłacić, w zależności od kwoty za którą kupuje się samochód. Mówię tu o używanym samochodzie. Sorry forumowicze jesli glupie pytanie, ale malo kiedy rejestruje samochody podatek od zakupu liczy sie tylko w sytuacji jesli kupiles samochod bedac na Florydzie? Czy podatek od zakupu samochodu zaplace tez, jak przeprowadzam sie z innego stanu ze samochodem, ktorego bede chciala tylko przerejestrowac? Cytuj
mcpear Napisano 23 Maja 2023 Zgłoś Napisano 23 Maja 2023 Nie. Podatek od zakupu płacisz w momencie zakupu a nie przeprowadzki. Aczkolwiek CA w jakiś sytuacjach (chyba jak kupiłeś samochód krótko przed przeprowadzką) każe zapłacić podatek w CA raz jeszcze - nigdy nie zgłębiałem tematu ale na forach można znaleźć, że polują na tych co na krótko wyprowadzają się do Oregonu i wracają po jakimś czasie rejestrując łodzie i auta Cytuj
andyopole Napisano 23 Maja 2023 Zgłoś Napisano 23 Maja 2023 15 minut temu, mcpear napisał: że polują na tych co na krótko wyprowadzają się do Oregonu Znow sie czepiaja Oregonu. Cytuj
MiL999 Napisano 23 Maja 2023 Zgłoś Napisano 23 Maja 2023 Na Florydzie jest tak że jeżeli przeprowadzasz się z samochodem który posiadasz dłużej niż 6 miesięcy, podatku nie płacisz wcale. Jeżeli posiadasz go krócej to zapłacisz tylko różnicę między podatkiem na Florydzie a tym zapłąconym w innym stanie. Cytuj
andyopole Napisano 23 Maja 2023 Zgłoś Napisano 23 Maja 2023 45 minut temu, MiL999 napisał: to zapłacisz tylko różnicę A jeśli w poprzednim miejscu zapłaciłem więcej to taki porządny, republikański stan oczywiście zwraca nadpłatę! Cytuj
kzielu Napisano 23 Maja 2023 Zgłoś Napisano 23 Maja 2023 4 hours ago, MiL999 said: Znalazłem rachunek. Sama rejestracja faktycznie jest trochę tańsza bo $386. Reszta to podatek od zakupu, który też trzeba zapłacić, w zależności od kwoty za którą kupuje się samochód. Mówię tu o używanym samochodzie. No dobra - ale jak to sie mam to tego linka co wrzucila Krystyna - bo on wyglada dosc legit jak dla mnie - jest jakis disclaimer ze to tylko base tax ale mimo wszystko roznica pomiedzy tym co zaplaciles a tym co jest podane jest dosc znaczaca (nie zebym jakos szczegolnie chcial to wiedziec - w OH rejestracja nowego pick-up trucka wyniosla ~$85) Cytuj
ilon Napisano 23 Maja 2023 Zgłoś Napisano 23 Maja 2023 3 hours ago, MiL999 said: Na Florydzie jest tak że jeżeli przeprowadzasz się z samochodem który posiadasz dłużej niż 6 miesięcy, podatku nie płacisz wcale. Jeżeli posiadasz go krócej to zapłacisz tylko różnicę między podatkiem na Florydzie a tym zapłąconym w innym stanie. Ok super, dziekuje bardzo!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi