Skocz do zawartości

konsulat 2007

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A byl ktos w tym roku u konsula, kto jest na 5 roku studiów? Jakie papiery sa wymagane? (w biurze mi powiedzieli ze tylko legitymacja i indeks ze soba).Mam obrone po powrocie tylko ze dziekanat jeszcze nie wydal mi papierow, a spotkanie mam juz we wtorek 8.05.07 wiec sie troche martwie.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
W zeszlym roku bylo spoko z wiza a w tym roku jakos tak dziwnie...  W zeszlym roku z YTP nie dostalo wizy 0,1% A w tym roku juz 25 osob odwalili :/ A osobiscie znam 10  Sam lecie 2 raz i sie troche boje...

a jaki byl powod w przypadku osob ktore znasz :?: jesli mozna wiedziec oczywiscie.

2 maj ---> California 8)

Napisano
Po rozmowie z konsulem wszystko niby było ok... a tutaj zwrot paszportu i takie pismo:

http://tiny.pl/djlt  

Wize mieli w Warszawie...  

Przepraszam za jakosc zdjec ale zrobiono szybko telefonem komorkowym...

Dokladnego powodu Konsul nie podaje... :)

wrzuć na imageshack.us albo fotosik.pl bo mi pokazuje 500 interna_server_error

czy możesz też napisać który rok studiów? czy jechali pierwszy raz? czy byli karani? czy znali język? ...

Napisano

Z tych co znam to 7 osob pierwszy raz 3 drugi raz... Nie karani... Brak rodziny w USA (przynajmniej tak twierdza) 2,3,4 rok studiow...

PS. Link juz poprawilem

Napisano

Witam

Troszke sie zmartwiłam tym co tu piszecie. Ja mam nadzieje pojechac 3 ostatni raz do USA. Mam nadzieje ze wszystko sie uda swoją drogą dzwine ze w tym roku sa jakies problemy w zeszlych latach bylo raczej ok.

Napisano

no to fajnie - ale trudno : jak nie do us and a - to zawsze pozostaje irlandia, wielka brytania, hiszpania, portugalia, włochy, holandia, szwecja, cypr, malta albo do reichu... skoro osoby na stuadiach nie wykazały związków z ojczyzną..

Napisano
no to fajnie - ale trudno : jak nie do us and a - to zawsze pozostaje irlandia, wielka brytania, hiszpania, portugalia, włochy, holandia, szwecja, cypr, malta albo do reichu... skoro osoby na stuadiach nie wykazały związków z ojczyzną..

ja miałam wizyte 20 kwietnia . jade ze studentpointa (polecam to biuro) było około 20 osób. wszyscy dostali wize. nawet ja. choc słabo znam angielski, koncze studia. nie przełozyłam obrony i mam brata w usa.

Napisano

ja miałam wizyte 20 kwietnia . jade ze studentpointa (polecam to biuro) było około 20 osób. wszyscy dostali wize. nawet ja. choc słabo znam angielski, koncze studia. nie przełozyłam obrony i mam brata w usa.

chciałam napisać ze było około 200 osób !! a nie 20 tu

Napisano

dokładnie z BTC z tego co wiem tez wszyscy do tej pory dostali (kilkaset osob), mam nadzieje ze to niejest jakas prowokacja.... trzymam kciuki za wszystkich ,ktorzy wizy jeszcze niedostali !!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...