mesio007 Napisano 2 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2009 Nie musisz brac ze soba zadnego formularza. Jezeli masz to mozesz ze soba wziasc przetlumaczona na angielski karte szczepien, ale jezeli nie to tez nic sie nie stanie. Byc moze pokluja Cie troche wiecej, ale da sie to zalatwic (ja nie mialam karty szczepien i dostalam 2 szczepionki, wiec nie jest zle). Zanim zdecydujesz sie na lekarza podzwon po przynajmniej kilku gabinetach, bo ceny wahaja sie od $150 do $1,000 plus u niektorych lekarzy dostajesz koperte w 2 dni (nie otwierac!), a u innych trwa to nawet i dwa tygodnie, wiec warto poswiecic kilka minut na telefonie i wiedziec na czym sie stoi. Powodzenia!
marta12342 Napisano 2 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2009 kolega zna lekarza i wiem ze u niego placi sie 200$.troche nie rozumiem tylko tych podatkow.czy moj maz musi miec jakis list od pracodawcy czy wystarcza podatki z 3-ech ostatnich lat i czy to trzeba kopiowac wszystkie kartki ktore dostaje od biura rachunkowego?
mesio007 Napisano 2 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2009 Sprawdz najpierw czy ten konkretny lekarz na pewno jest designated civil surgeon, bo tylko taki moze Ci zrobic badania. Co do podatkow to bylo juz o tym wiele razy na forum, poszukaj.
marta12342 Napisano 2 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2009 jest na pewno bo sprawdzalam wlasnie najbardziej przeraza mnie to szukanie po calym forum...
mesio007 Napisano 2 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2009 Nie musisz szukac po calym forum, na gorze w prawym rogu jest funkcja "szukaj", tam wpisujesz slowa klucze i wszystko Ci ladnie wyjdzie. Mozesz tez przegladac po kolei dzial emigracja i czytac tematy zwiazane z legalizacja statusu, szczegolnie te przez slub z obywatelem, bylo takich tematow sporo. Na pewno znajdziesz tam odpowiedz na zdecydowana wiekszosc swoich pytan, a jak bedzie jakas specjalna sytuacja to pytaj na forum i z pewnoscia ktos pomoze.
KW Napisano 3 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2009 Za moich czasow za I-864 sie nie placilo, teraz widze jest taka oplata, wiec masz racje, w takim wypadku bedzie to dodatkowe $70, Nadal sie nie placi w instrukcjach pisze ze USCIS nie pobiera oplaty a jedynie department of state twoja sprawa idzie tylko do USCIS wiec nie placisz , placisz TYLKO za I-130 i I-485, razem $1,365 plus badania dla osob ktore przechodza przez sponsorowanie rodzinne, i oczekuja w na wize w polsce, sprawa idzie przez departement of state/NVC, wtedy I864 sklada sie do NVC i trzeba wniesc za to oplate czytanie forum zacznij od tego tematu: http://www.usa.info.pl/board/Formalnosci-P...lem-t14622.html tam sa najbardziej aktualne i sprawdzone informacje
pelasia Napisano 3 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2009 pytanie troszke z innej beczki chodzi o kopie dokumentow, czy musze zrobic kopie wszystkich wiz ktore dostalam, nawet tych starych J-1 czy tylko ostatniej? dziekuje z gory za odpowiedz. pozdr
marta12342 Napisano 4 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2009 no to wypelniam i pojawia sie problem.w ogole nie wiem co mam wpisywac w i-765.i am applying for:....??? przyjechalam do stanow 02/2007 boja wiza turystyczna wygasla 08/2007.slub wzielismy 10/2009.czy moge sie starac o advance parole czy nie?i w ogole nie rozumiem tych podatkow.mam wpisac w income ile moj maz do tej pory zarobil na podstawie zestawienia ktore dostaje przy czeku czy musi jego pracodawca wypelniac jakas forme?
sly6 Napisano 4 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2009 starac sie mozesz o AP ale nie zostaniesz wpuszczona na teren USA i stracisz kase,czas i jak bylas nielegalnie w USA ponad 1 rok to bedziesz miec zakaz wjazdu na teren USA na 10 lat,,wiec bez GC nigdzie nie wyjezdzaj...Co innego jakbys zalatwiala to bedac legalnie na terenie USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.