kzielu Napisano 6 Maja 2012 Zgłoś Napisano 6 Maja 2012 Dla corki te same co dla zony (moze bez I-765 jak jest mala). Prawo jazdy i SSN najwczesniej jak otrzymaja EAD, a gdzieniegdzie jak dostana GC.
sly6 Napisano 6 Maja 2012 Zgłoś Napisano 6 Maja 2012 SSN sie dostanie majac EAD gorzej moze byc z prawem jazdy jak pisze kzielu ps ta Maria ma dobrze ze ma Ciebie to jak wygrac los na loterii
basia1983 Napisano 22 Maja 2012 Zgłoś Napisano 22 Maja 2012 dziekuje bardzo za pomoc moja sytuacja byla inna wiec musialam zapytac.
emfre Napisano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2012 Witam, wyszlam za maz za obywatela amerykanskiego i ubiegam sie o zielona karte dla siebie i 13- letniego syna z poprzedniego malzenstwa. Czy wysylam dla syna formularz G-325A jesli jeszcze nie ukonczyl 14 lat? Czy formuarz I-485 dla syna w czesci 5 moze podpisac syn czy musze ja? Czy wypelniam czesc 6 formularza I-485, jezeli w czesci 5 podpisze sie syn?
siemasz Napisano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 Witam! Do formy I-130 nalezy dolaczyc I-325A obydwu malzonkow jak i zdjecia obydwu malzonkow (po 2 kazdego z nich). Do formy I-485 nalezy dolaczyc I-325A beneficjenta oraz 2 zdjecia beneficjenta.Moje pytanie brzmi : Czy w zwiazku z powyzszym trzeba wyslac dwie kopie formy I-325A beneficjenta plus 4 zdjecia beneficjenta tylko na te dwie formy ? Sprawa zdjec wygladala by wtedy nastepujaco: I-130 2 zdjecia beneficjenta plus dwa zdjecia malzonka I-485 2 zdjecia beneficjenta I-131 2 zdjecia beneficjenta I-765 2 zdjecia beneficjenta Lacznie 8 zdjec beneficjenta plus 2 malzonka a nie 6+2 jak to wszedzie na forum napisane. Prosilbym o szybka odpowiedz. Dziekuje i pozdrawiam!!
kzielu Napisano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2012 Wiec w teorii jest tak jak napisales - ja pierdolowato wyslalem tylko bodajze 4 zdjecia swoje (benficjenta) nie dolaczajac ani jednego do I-765 i I-131 (co w ogole bylo bez sensu bo o EAD i AP wystapilem tylko dlatego ze bylo za darmo - nie potrzebowalem ich wcale bo bylem na L-1B) niemniej jednak przeszlo bez problemu. Jak chcesz miec spokojna glowe to daj 8 beneficjenta - ja dalem 4 i przeszlo. Ryzykujesz ewentualnym RFE ale moim zdaniem (jak widac na przykladzie) malo prawdopodobnym.
karina Napisano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2012 Witam! Do formy I-130 nalezy dolaczyc I-325A obydwu malzonkow jak i zdjecia obydwu malzonkow (po 2 kazdego z nich). Do formy I-485 nalezy dolaczyc I-325A beneficjenta oraz 2 zdjecia beneficjenta.Moje pytanie brzmi : Czy w zwiazku z powyzszym trzeba wyslac dwie kopie formy I-325A beneficjenta plus 4 zdjecia beneficjenta tylko na te dwie formy ? Sprawa zdjec wygladala by wtedy nastepujaco: I-130 2 zdjecia beneficjenta plus dwa zdjecia malzonka I-485 2 zdjecia beneficjenta I-131 2 zdjecia beneficjenta I-765 2 zdjecia beneficjenta Lacznie 8 zdjec beneficjenta plus 2 malzonka a nie 6+2 jak to wszedzie na forum napisane. Prosilbym o szybka odpowiedz. Dziekuje i pozdrawiam!! Teraz biora biometrics a nie odciski i dlatego do I-485 nie jest wymagane 2 zdjecia tylko jedno i tak samo do I-765. Zdjecie robia Ci przy biometrics i to zdjecie idzie do systemu od razu (kiedys tego nie bylo kiedy ustalano instrukcje do formularzy). Gdybys wysylal kazdy formularz osobno, wtedy bylaby mozliwa inna sytuacja - jesli wszystko idzie razem, wtedy jest troszke inaczej. Do I-130 dolacza sie g-325a, do I-485 nie dolaczasz od nowa tego samego g-325a jesli to idzie w jednym liscie. G-325a dolacza sie do I-485 wtedy kiedy sklada sie np. I-485 kiedy juz I-130 bylo wyslane wczesniej itp. Kazda instrukcja jest taka jaka jest, ale inaczej przepisy/instrukcje sie maja jesli skladasz wszystko razem - kazda sytuacja jest inna.
Paula_Lipek Napisano 21 Września 2012 Zgłoś Napisano 21 Września 2012 Witam serdecznie, Przyjechałam do USA pod koniec czerwca na wizie turystycznej do chłopaka- Amerykanina. W tym czasie postanowilśmy się pobrać, ślub planujemy w połowie października. Wysłanie papierów planujemy w listopadzie. Moja wiza kończy się pod koniec grudnia. Chcę wrócić do Polski na początku stycznia ponieważ mam do zdania sesję - jestem studentką. Czy w wypadku wysłania dokumentów w listopadzie w USA mogę starać się o GC będąc w Polsce? I co w przypadku interview? Jeżeli np. dadzą mi termin interview na marzec raczej nie będę mogła wjechać do USA ponownie, żeby odbyć interview. Bardzo proszę o odpowiedź, ostatnio te całe procedury spędzają mi sen z powiek...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.