KW Napisano 21 Maja 2009 Zgłoś Napisano 21 Maja 2009 Nikt mnie nie zmusza to moj wybor. Denerwuja mnie te sprawy urzedowe,bo to jest naprawde smieszne! witamy na forum! do spraw urzedowych radze sie przyzwyczaic, caly proces od poczatku K1 do obywatelstwa zajmie ci z 5 lat , duzo papierow, czekania i stresu troche szczescia tez sie przyda K1 to latwizna w porownaniu z tym co cie czeka w USA na poatek dlla obeznania poczytaj np www.fiance.republika.pl albo guides na www.visajourney.com, wszystkie wnioski i instrukcje sa na www.uscis.gov na stronie ambasady jak poszukasz to tez duzo znajdziesz jesli nie masz cierpliwosci czekac na odpowiedzi forumowiczow to w prawym gornym rogu na forum jest opcja szukaj, dziala na prawde dobrze na forum jest juz masa postow na temat K1, pare osob bardzo dobrze wszystko opisaly pocztaj posty osob ktore robily K1 np Saka albo Kamildzianka jak troche poczytasz wszystko ci sie rozjasni powodzenia! Krysia
puma01 Napisano 22 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 22 Maja 2009 witam ma pytanko czy NOAH 2 przychodzi do mnie do domu czy do narzeczonego?
sly6 Napisano 22 Maja 2009 Zgłoś Napisano 22 Maja 2009 EwaWarszawa a TY jak kogos wpuszczasz do swojego domu to chcesz o nim wiedziec prawie wszystko ,prawda? I na tym to polegaja te sprawy urzedowe i nie sa smieszne jesli sama zobaczysz dlaczego tak jest.Mozesz sie z tym nie zgadzac-moze Cie to denerwowac ale takie sa przepisy.
Saka Napisano 22 Maja 2009 Zgłoś Napisano 22 Maja 2009 Czy do ambasady trzeba przyniesc oryginal I-797? W linku http://www.immihelp.com/visas/kvisa/consulate-process.html zauwazylem, ze tam podaja to potwierdzenie jako jeden z dokumentow, ktore nalezy przyniesc na spotkanie w ambasadzie i z ciekawosci sprawdzam. W papierach z ambasady nie ma slowa o tym, przynajmniej nie wyczytalem nic o I-797. Z gory dzieki za odpowiedz
cielakjeden Napisano 22 Maja 2009 Zgłoś Napisano 22 Maja 2009 witam ponownie mam kilka pytań: -co jest dowodem zaręczyn i czy jakiś dowód jest wymagany, -czy muszę udowodnić, że mam wystarczające środki na utrzymanie si,ę w USA przez pierwsze 3 miesiące(przed ślubem) - wim, że można wystąpić o pozwolenie na pracę przed ślubem, jaki jest orientacyjny okres oczekiwania, kiedy mogę zacząć pracować Jeśli moglibyście mi w jakiś sposób pomóc byłoby pięknie Pozdrawiam ---Maciek
sly6 Napisano 22 Maja 2009 Zgłoś Napisano 22 Maja 2009 To Twoja przyszla zona musi to wykazac ze ma odpowiedni dochod aby papiery przeszly. Co do pracy to od zlozenia papierow ma sie 90 dni aby wydali pozwolenie,poczytasz o tym na forum jak kto czasami jest Np na lotnisku w Nowym Jorku jakbys ladowal to mozna sie zwrocic o pozwolenie na prace .
cielakjeden Napisano 22 Maja 2009 Zgłoś Napisano 22 Maja 2009 a czy zaświadczenie z banku o oszczędnościach może być. Maegan właśnie wypowiedziała pracę i chce kontynuować szkołę. Na rachunku bankowym ma jednak oszczędności i jest właścicielką nieruchomości. Jakie jest minimun , które Maegan musi wykazać aby wystarczyło na nasze utrzymanie?
sly6 Napisano 22 Maja 2009 Zgłoś Napisano 22 Maja 2009 cielakjeden masz wykaz dochodu na stronach USCIS i tam tez szukaj infa o k-1 ..Jesli by nie wystarczylo wtedy trzeba szukac kogos kto bedzie wspolsponsorem: http://travel.state.gov/visa/immigrants/ty...types_2994.html http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...00045f3d6a1RCRD
KW Napisano 22 Maja 2009 Zgłoś Napisano 22 Maja 2009 Czy do ambasady trzeba przyniesc oryginal I-797? W linku http://www.immihelp.com/visas/kvisa/consulate-process.html zauwazylem, ze tam podaja to potwierdzenie jako jeden z dokumentow, ktore nalezy przyniesc na spotkanie w ambasadzie i z ciekawosci sprawdzam. W papierach z ambasady nie ma slowa o tym, przynajmniej nie wyczytalem nic o I-797. Z gory dzieki za odpowiedz I797 cZyli notice of approval? nie ma tego na liscie wymaganych dokumentow, wiec chyba bez strachu jesli masz to wez ( radza tak tez na vicasjouney), ale bez tez powinno byc OK ewentualnie skombinuj sobie kopie faxem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.