albert_7sz Napisano 30 Września 2009 Zgłoś Napisano 30 Września 2009 Witam ponownie, Prosze poprawcie mnie jesli blednie interpretuje ten tekst, ktory znalazlem w jednym z poprzednich postow. Dokladniej rzecz ujmujac, jest to cytat z Invitation Letter, ktory Ambasada wysyla wraz z informacja o wyznaczeniu dnia interview. "PROCEDURA PRZYZNANIA WIZY POWINNA ZAKOŃCZYĆ SIĘ W CIĄGU ROKU OD DNIA OTRZYMANIA NINIEJSZEGO ZAWIADOMIENIA Zgodnie z §203(g) Ustawy o imigracji i obywatelstwie osoba ubiegająca się o wizę imigracyjną zobowiązana jest stawić się na rozmowę z konsulem w ciągu roku od daty powiadomienia o otrzymaniu przez Ambasadę wszystkich dokumentów niezbędnych do rozpoczęcia jej sprawy. Niniejszym informujemy, że może Pan/i podjąć starania o uzyskanie wizy. Jeżeli nie podejmie ich Pan/i w ciągu roku od daty podanej w tym liście, Pana/i podanie o wizę oraz petycja złożona dla Pana/Pani zostaną unieważnione." Zatem rozumiem, ze mam rok od momentu otrzymania pierwszej przesylki listownej z numerem WRW itp? Prosze poprawcie mnie jesli sie myle. Czyli, tak jak KW sugeruje, moge spokojnie sie wstrzymac z wyslaniem DS230 (I) jak i IV-F04? Right? Za jakiekolwiek sugestie lub uwagi bede wdzieczny. PS. W planach mam jeszcze skontaktowac sie z ambasada, ale to dopiero po otrzymaniu od nich instrukcji.
Saka Napisano 30 Września 2009 Zgłoś Napisano 30 Września 2009 Wydaje mi sie, ze twoje NOA2 wygasnie duzo wczesniej, wiec prawdopodobnie bys musial sie starac o jego przedluzenie. Poza tym, to WRW odnosi sie takze do wiz imigracyjnych, wiec lepiej to dokladnie sprawdz. NOA2 jest wazne 4 miesiace o daty wystawienia. Skan NOA2 z visajourney: http://www.visajourney.com/gallery/albums/...F-NOAs/NOA2.jpg
Mloda88 Napisano 2 Października 2009 Zgłoś Napisano 2 Października 2009 chcialam sie pochwalic, ze dzis dostalismy maila z NOA2 )) teraz tylko stres przed interview i obym mogla juz emigrowac do ukochanego, bo ta odleglosc....ech potrafi dobic jak sami wiecie
sly6 Napisano 2 Października 2009 Zgłoś Napisano 2 Października 2009 mloda to nie rozmowa o wize turystyczna no ale stres robi swoje wiec Cie rozumie...daj znac jak bylo na rozmowie i moze sama napiszesz ze bylo ok
Mloda88 Napisano 2 Października 2009 Zgłoś Napisano 2 Października 2009 ja tez mam nadzieje, ze za jakis czas bede mogla mowic, ze nie mialam czego sie bac... samo NOA2 otrzymalismy po 45 dniach od NOA1... powiem szczerze, ze bylam bardzo zaskoczona
ela-ogonek Napisano 4 Października 2009 Zgłoś Napisano 4 Października 2009 Hej mloda ja tez dostalam wize K1 naprawde nie ma sie czego bac to tylko czysta formalnosc i w sumie tyle robisz co ci kaza a wize masz w reku wiec no stress i mysle ze juz niedlugo bedzie interview powodzenia
EwaWarszawa Napisano 6 Października 2009 Zgłoś Napisano 6 Października 2009 Czesc ludziska! Ho ho ho dawno mnie tu nie bylo! Ale powrocilam z nowym pytaniem! Chodzi mi o AOS a mianowicie o to, do kiedy musze wyslac wszystkie dokumnety. Moja wiza wygasa jakos w styczniu 2010. I czy moge dokonac money order z dwoch roznych kont bankowych? Dzieki za inf.
KW Napisano 6 Października 2009 Zgłoś Napisano 6 Października 2009 Najlepiej wyslac w przeciagu 90 dni od daty wlotu, po tym czasie jestes nielegalnie, wiec zaczynaja sie schody waznosc wizy nic nie znaczy, 6 miesiecy mialas na wlot do USA po wlocie masz 90 dni na slub wyslanie dokumentow najlepiej w tym samym czasie Czek albo money order powinien byc jeden na $1010
sly6 Napisano 7 Października 2009 Zgłoś Napisano 7 Października 2009 I w tych 90 dniach musisz zawrzec slub w innym przypadku nie zrobisz nic i lepiej wtedy wyleciec z USA bez slubu niz byc w USA nielegalnie..
EwaWarszawa Napisano 8 Października 2009 Zgłoś Napisano 8 Października 2009 Slub jest i SSN no tez Bardzo dziekuje za przestroge!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.