Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godzinę temu, truski27 napisał:

a wyczytałam jeszcze że jest po kontroli paszportowej zaraz obowiązkowy punkt weryfikacji a poźniej dodatkowa kontrola bezpieczeństwa  racja ?:)

Tak, nie byłem w Polsce 5 lat więc nie wiem jak to wygląda teraz. "Najstraszniejsza" była w Amsterdamie.  ;-)

Napisano
Godzinę temu, andyopole napisał:

Tak, nie byłem w Polsce 5 lat więc nie wiem jak to wygląda teraz. "Najstraszniejsza" była w Amsterdamie.  ;-)

:)

Napisano
11 hours ago, truski27 said:

a wyczytałam jeszcze że jest po kontroli paszportowej zaraz obowiązkowy punkt weryfikacji a poźniej dodatkowa kontrola bezpieczeństwa  racja ?:)

Tak. Co więcej jak będziesz "szczęśliwcem" i na karcie pokładowej ujrzysz magiczne "SSSS" to ta kontrola będzie bardzo dokładna - ale wszystko dla ludzi :)

Napisano
On 7/27/2025 at 9:26 AM, truski27 said:

Leciałam z Warszawy przez Londyn (czyli do strefy non-schengen) w niedzielę, i była tylko jedna kontrola bezpieczeństwa. Po kontroli paszportowej było już wyjście na lotnisko do bramki.

Napisano
6 godzin temu, margherita_s napisał:

Leciałam z Warszawy przez Londyn (czyli do strefy non-schengen) w niedzielę, i była tylko jedna kontrola bezpieczeństwa. Po kontroli paszportowej było już wyjście na lotnisko do bramki.

Raz jedyny lecialem z WAWy do LAX ale nie pamietam czy byla jakas kontrola bezpieczenstwa.

Napisano
On 7/28/2025 at 2:51 AM, mcpear said:

Tak. Co więcej jak będziesz "szczęśliwcem" i na karcie pokładowej ujrzysz magiczne "SSSS" to ta kontrola będzie bardzo dokładna - ale wszystko dla ludzi :)

Mi sie trafilo! Co za przyjemnosc :blink:

Napisano

Ok to zobaczymy jak to będzie w razie czego bede tam pytać gdzie mam iść haha a jak z powrotem jak wysiąde w tej Warszawie to co dalej? :D odloty krajowe to są chyba na dole co nie? hehe

Napisano
1 hour ago, truski27 said:

Ok to zobaczymy jak to będzie w razie czego bede tam pytać gdzie mam iść haha a jak z powrotem jak wysiąde w tej Warszawie to co dalej? :D odloty krajowe to są chyba na dole co nie? hehe

Po prostu kieruj się do swojej bramki na odlot. Warszawskie lotnisko jest małe, dasz sobie radę.

Napisano

Ok  mam nadzieję haha dzięki:) troche panikara jestem :D a to prawda że teraz są problemy z tymi wylotami do Stanów? coś mi kuzynka wspominała.. oby poszło gładko kurde ;)