kzielu Napisano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Jak dokladnie tak samo - 2F - 2E lub 2E-2F. Ja jeszcze dodam ze lot przez CDG to jedyna mozliwosc dostania sie do WAW z jedna przesiadka (jest bezposredni lot CVG-CDG) - oczywiscie pomijajac lot do ORD/JFK/EWR/LAX i lot LOTem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vlade Napisano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 45 minut temu, kzielu napisał: Jak dokladnie tak samo - 2F - 2E lub 2E-2F. Ja jeszcze dodam ze lot przez CDG to jedyna mozliwosc dostania sie do WAW z jedna przesiadka (jest bezposredni lot CVG-CDG) - oczywiscie pomijajac lot do ORD/JFK/EWR/LAX i lot LOTem. To samo z PIT, i to sezonowo tylko, pare miesiecy w roku. Takze te CVG niestety bede nadal musial ogladac. Jeszcze jest tylko Islandia i Condor lata do Frankfurtu. Wlazlem sobie na strone mojego lotniska zobaczyc czy nic nowego nie ma, i jest linia lotnicza (Southern Express Airways) latajaca do malych miejscowosci w poblizu, na Cessna Caravan. Przy bookowaniu trzeba wage podac Swoja, nie bagazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 8 godzin temu, Joanna30 napisał: Matko! Wreszcie ktoś z takimi samymi odczuciami, jak ja! Kzielu poleca i CDG, i AF (choć chyba raczej Deltę ), a ja po jednym locie powiedziałam nigdy więcej. KLM, choć w tym samym sojuszu, przy AF to powinien złoty medal dostać KLM to moja ulubiona linia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 4 godziny temu, rzecze1 napisał: Ja przesiadając się przez lata jedynie z 2E na 2F i vice versa nigdy nie rozumiałem tej niechęci ludzi do CDG. Az do czasu gdy przyszło mi się przesiasc z innego terminalu (chyba 2C). Po jakiejś pół godzinie korytarzy krótkich i długich, autobusów, schodów zwyczajnych i ruchomych, w górę i w dół, poczułem się jak Mario Bross pokonujący kolejne przeszkody w grze komputerowej i nie mogłem się przestac do siebie smiac... Nie wiem kto wymyślił tak zagmatwane lotnisko, i to jeszcze przeciez wcale nie tak dawno i od zera! Nie zapomnij o security check co pare minut takie podsumowanie „levelu” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon2324 Napisano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Hej. Mam pytanie leciał ktoś może do USA z Finnair? Jakie wrażania? Z tego co widziałem to dużo lotów na ich stronie jest obsługiwanych przez British Airways lub American Airlines. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Parę lat temu było u nas modne latanie przez Helsinki do Polski. Wtedy zapewne decydowała cena, teraz sie nie lata, wnioski nasuwaja sie same. W ramach połączeń można latać BA czy AA bo zapewne są w jednym sojuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motorolnik Napisano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 @szymon2324 ja leciałem w 2014. Do USA był lot łączony, KRK-HEL-LHR Finnair, potem LHR-JFK AA. Z powrotem był już 100% Finnair, JFK-HEL-KRK. Z całości zapamiętałem straszną ciasnotę w AA fo JFK, oraz luz z powrotem z JFK (okazało się że miejsce obok mnie było wolne i tylko w trakcie lotu jakaś dziewczyna się do mnie dosiadła na prośbę obsługi, bo tam gdzie siedziałal płakało dziecko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Gdy planuje lot, zwracam uwagę aby trasa była jak najbardziej zbliżona do ortodromy co związane jest z czasem przelotu. Jednak czasem gdy cena jest bardziej przekonywujaca wybieram coś nietypowego. Jesienią lecialem PDX-EWR-WAW-WRO, wracałem WRO-CPG-ORD-SFO-PDX. Bilet jednak kosztował $72 z groszami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon2324 Napisano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 W międzyczasie zdecydowałem się kupić bilety na Finnair Z racji tego że bedziemy wylatywać z Oslo zdecydowaliśmy na lot z jedną przesiadką w Londynie. Oslo-Londyn-Los Angeles linie British Airways Los Angeles-Londyn American Londyn-Oslo British Airways Cena 1425zł w dwie strony z bagażem 23kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scarab Napisano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Korzystał ktoś z Was z Flysiesta? Szukam lotu do Denver, najlepiej w sierpniu, ewentualnie w czerwcu. Znalazłem niby tanie połączenie na Flysiesta, ale mam spore obawy przed nimi patrząc na komentarze. A może jesteście w stanie polecić coś konkretnego? Norwegian ma niezłe ceny, ale nie wiem dlaczego nie obsługują bezpośrednio połączenia PL => Denver, tylko trzeba sobie we własnym zakresie kupić osobne bilety, przykładowo PL=>Londyn, Londyn=>Denver. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi