sly6 Napisano 30 Marca 2015 Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 jkb to zdanie bierzemy pod uwage A drogie pytanie, jesli chcialabym sie ubiegac o wize turystyczna, co wpisac w polu "status owego czlonka rodziny" tak aby nic nie zaszkodzic?
Kasia_1989 Napisano 30 Marca 2015 Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 jkb to zdanie bierzemy pod uwage A drogie pytanie, jesli chcialabym sie ubiegac o wize turystyczna, co wpisac w polu "status owego czlonka rodziny" tak aby nic nie zaszkodzic? drugie mialo byc przed u tak w ogole No wiec, co powinnam wpisac, tak zeby nie zaszkodzic ?
wodnik Napisano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2015 //--> Cr1 - na dzien dzisiejszy ok 12-18 miesiecy plus wcale nie jest rozowo w ambasadzie, bo maja tam sporo pytan, jesli cokolwiek im sie nie podoba i dosylasz, donosisz, tlumaczysz sie itd. USCIS zwolnilo tempo, podobnie jak i NVC i teraz czeka sie i czeka na wszystko. Generalnie w ciagu roku czasu naprawde sporo zmian. Ja zawsze mowie jedno: trawa zawsze jest bardziej zielona u sasiada czyli cokolwiek zrobisz to i tak bedziesz miala watpliwosci: albo bedziesz w Polsce, skonczysz studia, moze jakis dobry staz, ale jestescie osobno, zyjesz w niepewnosci co dalej i ile to jeszcze zajmie ALBO jestes w USA, przesuwasz co masz zaplanowane w Polsce, ale jestescie razem. Na mojej rozmowie dwa miesiące temu było różowo i pozytywnie, pytania mile i powierzchowne,warto dodac, że nasza sprawa nudna aż tak nie byla, mogli wypytywac więcej, ale nie pytali więc nie ma co aż tak straszyc konsulami
flaneur Napisano 15 Maja 2015 Zgłoś Napisano 15 Maja 2015 - formularz I-864 (wypełniany przez męża) - IRS Account Transcript za 2005, 06, 07 - list wyjaśniający dlaczego w 2007 nie było składane zeznanie podatkowe (spięte spinaczem) - formularz I-864 (wypełniany przez teściową - joint sponsor) - ksero paszportu teściowej (strona z danymi) - W-2 i formularz 1040 za 2007 - list od pracodawcy i ksero payrolls za 2008 (pracodawca mamy był chyba nadgorliwy) (spięte spinaczem) ------------------------------------------------------ Hej wszystkim - szybkie pytanie, czy w wyzej wymienionym przypadku, gdy formularze I-864 wypelniane sa przez 2 osoby -- meza i tesciowa, czy maz wypelnia i-864 jako joint sponsor (czyt. zaznacza 1.e w formularzu?) czy robi to tylko tesciowa, a maz wtedy jest klasyfikowany jako 1.a "the petitioner" Ogromne dzieki.
Magdalena S Napisano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2015 //--> Na mojej rozmowie dwa miesiące temu było różowo i pozytywnie, pytania mile i powierzchowne,warto dodac, że nasza sprawa nudna aż tak nie byla, mogli wypytywac więcej, ale nie pytali więc nie ma co aż tak straszyc konsulami <script type="text/javascript"></script> A tak z ciekawosci, ile czekałas na rozmowe od zatwierdzenia i130
Gość Napisano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2016 Mam pytanie na temat sponsora, co jak chłopak jest studentem jeszcze z kredytem studenckim a rodziców nie poprosi o pomoc? Mogę sama się sponsorować?
kzielu Napisano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2016 Mam pytanie na temat sponsora, co jak chłopak jest studentem jeszcze z kredytem studenckim a rodziców nie poprosi o pomoc? Mogę sama się sponsorować? Poza tym ze odmowia Ci wizy i powiedza zeby znalezc sponsora - to nic. Sama nie mozesz sie sponsorowac chyba ze masz zarobki w US z legalnego zrodla i udokumentujesz ze beda one kontynuowane po imigracji...
sly6 Napisano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2016 Z terenu USA jest możliwe a z po za USA nie licznym się udaje i tym co znają prawo i mają duzoo kasy
Gość Napisano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2016 Z terenu USA jest możliwe a z po za USA nie licznym się udaje i tym co znają prawo i mają duzoo kasy Czyli sie da:) spoko, póki co kończę prawo w Polsce, za 2 lata skończę w stanach a chodzi wlasnie o to ze mam sporo kasy ale w Polsce a nie zarobionych w USA Poza tym ze odmowia Ci wizy i powiedza zeby znalezc sponsora - to nic. Sama nie mozesz sie sponsorowac chyba ze masz zarobki w US z legalnego zrodla i udokumentujesz ze beda one kontynuowane po imigracji... Niby jakiej wizy maja mi odmówić? O narzeczenska nie bede aplikować.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.