Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Now skladaj wypowiedzenia i lepiej nie kupuj biletu poki nie masz fizycznie w reku paszportu z wiza ;)

Popatrz sobie na visajourney jaki jest czas oczekiwania na etapie NVC, my wyslalismy papiery 1 kwietnia 2015 i 30 kwietnia otrzymalam maila Case Completed ;)

• 1 miesiąc później...

Napisano

Witam wszystkich.Jestem w kategorii F3. Mam pytanko.Czy na interview oprocz moich wszystkich dokumentow potrzebuje akty malzenstwa i rozwodu mojego taty ktory skladal na nas petycje?

Pozdrawiam 

Napisano

Witam.
Mąż, rezydent złożył na mnie petycje w marcu  2014...Wszystkie dokumenty są dostarczone już i  posiadam nr WRW...
Czy mogę pójść w tym czasie po wizę turystyczną? i poczekać  w USA na interview? jakie są szanse, że takową wizę otrzymam ?
Bardzo mi zależy na tym, aby jak najszybciej polecieć do męża...
Proszę o odpowiedź...

Napisano

Ale jaki ma to sens? Jestes juz prawie na koncu oczekiwania i chcesz leciec do USA po co? Przeciez na interview i tak musisz wracac do Polski.

Napisano

Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc.

Mój mąż ( stały rezydent )  złożył wniosek o wizę dla mnie i naszego syna F2A łącznie rodzin. Cała procedura trwała 3 lata. 

W końcu się doczekaliśmy i otrzymałam zaproszenie na rozmowę do Ambasady w Warszawie i moje pytanie tego właśnie dotyczy...

"Czy to prawda,ze mogę nie otrzymać wizy"???

Napisano

Zawsze jest jakas mozliwosc, nigdy nie ma 100% szansy na otrzymanie wizy. Ale jesli prawidlowo wypelnialiscie wszystkie papiery, etc i nie macie zadnych red flags to raczej nie powinno byc problemu.

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi.

Nie mieliśmy żadnych problemów przez te trzy lata tzn. dokumenty, płatności i wszystko co potrzebne zawsze były dostarczne na czas i oczywiście zgodne z prawdą,karana nigdy nie byłam .

Zadałam to pytanie bo nasza agent z USA zapewnia że nie dostanę odmowy,a niestety gdzieś przeczytałam że może jednak ... zaczęłam szukać informacji w necie i tak się tu znalazłam.

Napisano

widzisz to jest tak wedle prawa imigracyjnego mogą jak znajda podstawy i jak znasz język to dowiesz się innych ciekawych spraw tylko kto Ci powie do konca prawdę jak ludzie czasami nie chca prawdy słuchać tylko ze się zawsze uda i dadzą wizy,wjazd i na stale jest GC. Co jest pewne to podatki i śmierć reszta to zasady i reguły.